Ultima actualizare: azi, 11:38
Locale

FOTO. Ambulanțieri sătmăreni, prezenți la Ziua Națională a Ambulanței de la Alba Iulia

Alba Iulia a fost, în 28 iulie, gazda Zilei Naţionale a Ambulanţei din România, serviciu care anul acesta a împlinit 112 ani de existență. Evenimentul se află la cea de-a IV-a ediție și este pentru prima dată când se desfășoară în afara Capitalei. Pe lângă medicii și personalul de la serviciile de ambulanță din țară, la Alba Iulia au fost prezenți ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea și secretarul de stat Raed Arafat, dar și alți invitați.

Cei 112 de ani au fost marcați la Alba Iulia, oraș ales pentru însemnătatea istorică dat fiind faptul că anul acesta se sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire. 45 de echipaje de Ambulanță din toată ţara au fost prezente în Cetatea Alba Carolina, sâmbătă, la Ziua Națională a Ambulanței din România, zi care este marcată, în fiecare an, la 28 iulie.

Serviciul de Ambulanta Judetean Satu Mare a fost reprezentat la acest eveniment de membrii comitetului director, o ambulanta tip B1/2 cu echipaj medical de urgenta.

La nivelul judetului Satu Mare, Ziua Nationala a Ambulantei va fi marcata prin  Ziua Portilor Deschise, unde pot participa toti cei interesati. La Sediul Central Serviciului de Ambulanta va fi prezentata dotarea mijloacelor de interventie, iar grupuri de persoane interesante vor putea participa la prezentarea suportului vital de baza (Resuscitare Cardio-Pulmonara).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.