Ultima actualizare: azi, 17:36
Locale

FOTO. Salvator din pasiune. 14 tineri, voluntari la ISU Satu Mare

Proiectul „Salvator din pasiune”, prin care se lansează semenilor o provocare, aceea de a deveni voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din România, a demarat și în județul Satu Mare.
14 tineri dornici de implicare s-au înscris în prima serie a voluntarilor sătmăreni și au început cursurile specifice, susținute de către specialiști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Someș” al Județului Satu Mare.
După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de pompierii profesioniști vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.
Demersul instituţiei are la bază beneficiile activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

Un comentariu

  1. Alex Răspunde

    Sunt lucruri dificile care se invata. Ca sa salvezi pe cineva trebuie sa fii bine antrenat, cunoscator al firii umane, cunoscator al unei multitudini de discipline, eu le-as trece la categoria “speciale” si nu ma intrec in vorbe. Este imbucurator ca tinerii nostri vor sa faca asa ceva si este totodata o bucurie pentru noi, ca, desi nimeni nu-si doreste, ei vor fi cei care sa actioneze primii. Nu va fi usor pentru noi oamenii sa traim in viitor, este de asteptat ca fenomenele metorologice periculoase sa fie la ordinea zilei iar masurile luate de guvernele lumii sa vina ca de obicei tarziu. Zilele acestea toate tv-urile ne-au prezentat cum Grecia a fost parlita la propriu, cum autoritatile au fost depasite de evenimente, cum ajutorul a venit tarziu, cu alte cuvinte cum Iadul si-a facut aparitia pe Pamant. In acest haos in devenire cineva trebuie sa se descurce fiindca altfel dracul e de noi. E un mic pas, dar trebuie inca multi altii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Femeie dispărută de acasă. Ați văzut-o?

Dispărută de acasă! O femeie, în vârstă de 39 de ani, din localitatea Pir, județul Satu Mare a dispărut de...

Închide