Ultima actualizare: azi, 12:24

Locale

Adrian Cozma propune sprijinirea reconstrucției Casei Memoriale Iuliu Maniu

Consilierul județean Adrian Cozma intenționează să inițieze un proiect de hotărâre prin care să fie sprijinită reconstrucția Casei Memoriale Iuliu Maniu. După cum se știe, de mai bine de un an există o campanie publică pentru salvarea Casei Memoriale Iuliu Maniu. Adrian Cozma va propune o sumă de bani pe care Consiliul Județean Satu Mare ar urma să o aloce proiectului.

Ministerul Culturii, respectiv Comitetul Interministerial pentru Centenar nu au acceptat cererea de finanțare depusă prin Direcția pentru Cultură Sălaj, în vederea continuării și finalizării lucrărilor de reabilitare în acest an. „Lipsa banilor nu mai este o scuză, de vreme ce sunt alocate sume imense pentru tot felul de evenimente,  mai mult sau mai puțin relevante pentru sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire“, a precizat, Doina Cociș, directorul Direcției pentru Cultură Sălaj.

Lucrările la reabilitarea Casei Maniu din Bădăcin continuă, în această perioadă, atât pe partea de interior, cât și pe cea de exterior, cu donațiile și fondurile obținute prin intermediul campaniei publice „Salvaţi istoria naţională, salvaţi Casa lui Iuliu Maniu”.

Tot în aceste zile au fost făcute planuri pentru amenajarea interioară, doctorul Ioan Boilă, sigurul descendent direct, care a văzut casa și înainte de 1947, participând la Bădăcin la o întâlnire menită  să ajute la înțelegerea  stării de spirit care domnea acolo, pentru a o reda cât mai fidel în viitoarea organizare a casei, potrivit părintelui Borz, initiator al proiectului.

O altă vizită a fost făcută de reprezentanții Consiliului Județean Sălaj care, au cerut detalii suplimentare legate de desfășurarea lucrărilor având în vedere că în cursul lunii iunie, la Consiliul Județean Sălaj a fost depus  un nou dosar de finanțare în vederea finalizării lucrărilor de reabilitare în Anul Centenarului, în cadrul  programului „Protecţia monumentelor istorice – grupa B, de pe raza administrativ – teritorială a judeţului Sălaj, aflate în proprietatea privată a persoanelor fizice sau juridice de drept privat”, bugetul total al programului fiind de 300.000 de lei.

4 comentarii

  1. Popica J Răspunde

    Limbricul se bagă din nou in seama ! De ce nu bagă mâna adânc in propriul buzunar bogat si sa finanțeze el acest important edificiu din județul Sălaj ?

  2. Alex Răspunde

    Uitandu-ma la aceasta casa si stiind cine a fost Iuliu Maniu chiar ca ma revolta. Omul acesta a fost o valoare politica incontestabila a Romaniei, in perioada ei de glorie, si stau si ma intreb, daca nici pe cei care au facut bine tarii si au suferit pentru ea nu-i onoram cum se cuvine, atunci pe cine? Aici nu este vorba ca vreun individ sa bage mana in buzunar ci ca Statul pentru care a facut atatea sa se implice. Eu nu am stiut de halul in care arata casa iar faptul ca acest lucru este scos in evidenta de dl. Cozma, pe mine, nu ma deranjeaza.

  3. Raul Răspunde

    Va fi gata in anul 20:20…

  4. Ion Răspunde

    ne poate spune domnu Cozma de ce, cat a guvernat partidul lui de sufle, PDL, i-a durut fix in spate de PNT inclusiv de Maniu??? De ce n-a facut Boc, in loc de o jumatate de teren de fotbal in panta, casa de la Badacin? Nici nu cred ca trebuia banii de jumatate de teren, erau destul si un sfert… Veniti acum cu jalba, ca sa adunam, ca sa facem… Iuliu Maniu este, in continuare, chinuit de romani CaCozma asta dar si de altii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.