Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

FOTO. Ziua Imnului Național, sărbătorită la Satu Mare

Ziua Imnului Național a fost sărbătorită astăzi la Satu Mare, pe pe platoul din Piața 25 Octombrie.

Programul manifestărilor dedicate Zilei Imnului Naţional este următorul:

• primirea prefectului;
• intonarea imnului de stat;
• binecuvântare și rugăciune pentru poporul român rostite de preotul militar;
• alocuțiune privind versurile Imnului Național al României, scurt istoric și semnificații;
• program artistic – Ansamblurile Codrulețul şi Flori de Codru din Tășnad;
• interpretarea Imnului Național al României de către militarii detașamentului de onoare, corurile bisericești și întreaga asistență prezentă la eveniment.

22 comentarii

  1. Ionel Răspunde

    tare multa lume la Ziua Imnului! Mobilizare maxima din partea institutiiilor!

  2. Dany Răspunde

    Da de la domnu Cioloș corporatistul lui Soros Cocean nu a servit ,el nu este patriot el are un interes propriu?

  3. govor Răspunde

    Pai ba fratilor nee vedetzi ca ioo ouaa m trimeas pe Manueala drrraagooosteea meeea sii nici asa nu vii binee pentruu cate am facut pt judetzul aista noah fieva rusine ca ioo din suflleeet ooam tremesz..Bine bine ca amu stiti voi ca fara bani nu see poate da datu-i-am din ce am capatat de la Tehnic Assist

  4. Deejay 008 Răspunde

    Un imn copiat de la vecinii nostri. Bravo!
    Intotdeauna copiat, niciodata egalat :))

  5. Rodica Răspunde

    Ne meritam soarta daca am ajuns sa ne batem joc si de insemnele nationale ! Toti euforicii cu un pc si tastatura ( dar fara cunostinte minime de limba si ortografie romana ) se trezesc sa posteze cate ceva ! Constat ca noi copiem tot ; imnul , drapelul , limba , harta si hotarele tarii ! A mai ramas ceva necopiat ? Cred ca Marea Neagra , sau poate am adus-o si p-asta de pe undeva ? Cei care faceti afirmatii gratuite nu v-ati pus problema ca s-ar putea sa fie si invers ? Sa ne mai copieze si altii pe noi ?( gasiti in Istoria limbii si literaturii romane a lui George Calinescu multe informatii , asta daca va intereseaza si chiar sunteti curiosi unii de pe-aici). Primarul si celelalte oficialitati ale orasului si judetului au ceva in comun cu aceste evenimente ? Ca nu le-am vazut fetele prin centru ?Cum n-am vazut nici figurile remarcante ale celorlalte formatiuni politice din judet. La evenimentele cu caracter national nu se prea arata , insa salariile romanesti le ridica cu spor ! Evenimentele acestea nu le mediatizam suficient , doar zilele partium sunt importante si pentru ele sunt bani si sponsori ! Daca n-ar fi participat Armata si Biserica ( pe care le blamam de cate ori avem ocazia ) , aceasta zi trecea neobservata ca o duminica oarecare din calendar !Rusinos !

    • y Răspunde

      @Rodica, de la UDMR a fost un consilier județean și deputatul Erdei din câte văd. Că probabil asta a fost ideea lamentării tale. Știi care este problema? Eu cred că nici românii nu prea știu (marea majoritate) ce se sărbătorește. Este ziua națională, ziua limbii, ziua imnului, ziua drapelului, ziua românilor de pretutindeni. Eu personal zic că e puțin mult, toate sunt una peste alta mai puțin Ziua Națională. Se diluează. E și concediu, e cald etc.

  6. Rodica Răspunde

    Am fost prezenta acolo , deci nu vorbesc dupa …poze ! Am facut referire la cei cu functii , nu la persoane delegate sa reprezinte oficialitatile , consilieri , femei de serviciu si mai stiu eu ce personaje pestrite de prin primarie si prefectura ! Din cate stiu , si ungurii au sarbatori cu …duiumul ; 15 martie, partium-urile , la baile Tusnad mai pun de-o-ntalnire sa-i mai apostrofeze pe romani, la Rusalii – iarasi se aduna , chipurile pe motive religioase , si as mai putea continua , dar nu e cazul ! O fi cam mult pentru unguri , dar si vice-versa e valabila ! Si daca ai citit corect , am facut referire la toti politicienii , indiferent de limba pe care o vorbesc ! Caldura si concediile nu sunt scuze , ca salariile si beneficiile si le primesc si cand ninge , si cand ploua ! Hai pa , ca m-am saturat de ei !

    • y Răspunde

      @Rodica, nu te ambala și eu sunt sătul de toți politicienii. Dar ungurii au 15 martie, 23 octombrie etc. fiecare cu semnificație, nu trebuie căutate cu lupa. Nu au atâtea, vreau să spun. Ia pune tu întrebarea către majoritatea ștabilor locali că ce se sărbăterește. Îți spun eu că sunt varză, majoritatea nu știu, sunt acolo că trebuie. Aici e baiul. Și tot susțin că sunt prea multe sărbători din astea, prea multe și toate sunt sărbătorite la fel intonare imn, blablabla, ceva moment artistic, blablabla, iar ceva cântece sau versuri și la urmă defilare. Asta din 2 în 2 săptămâni.

      • matroz Răspunde

        @y:iti propun sa sarbatorim in comun doar Ziua ungariei mari.Te credeam cu mintea la purtator!Au fost reprezentanti ai ungurilor acolo,mai multi decat ati identificat voi.Rodica se referea la persoanele ce au pretentia ca sunt in fruntea judetului asta batut de D-zeu!Sigur ca nu au fost aici.Erau la intalnirea de la Tusnad sa ia lumina de la Orban-baci!
        Imi pare rau pentru tine ca nu poti face tu agenda sarbatorilor romanesti,eventual odata la o suta de ani ,dar asta e !Sa asteptam 200 de ani de la destramarea tristei amintiri si mai negociem!

        • y Răspunde

          @matroz, iar te bagi, chiar nu înțeleg. Cauți problema unde nu este. Mie mi-e indiferent ce fac politicienii, asta indiferent de culoare. Și de unde ”iau lumina” idem. Pot să-l ia de la Lucifer, Dracula, Belzebub. Iar ziua aia cu marea Ungarie nu este, poate inventezi tu una. Vezi că Orban bacsi plătește bine și la timp. Dar numai în campanie. Fii pe fază!

          • matroz

            @y :eu inteleg ca nu pricepi,de…esti ungur,dar nici nu te face!!!Ai vazut ca refuz sa ma bag in ciorba voastra tiganeasca!Am intervenit acum pentru ca te-ai amestecat unde nu-ti fierbea oala.Ce treaba ai tu cate sarbatori au romanii si cum le fac?Voi sarbatoriti ,cand s-a urcat horty pe cal,petofi pe ana,cand s-a basit Wass si Nyro Albert ,Partiumul lui peste prajit si ce dracu mai inventati!Si pe tine te deranjeaza Ziua Imnului national!Daca esti rational vezi ca nu eu caut probleme ci tu cu afirmatii datorate caldurii excesive !Dar nici asta nu-i bai,voua va e cald de o suta de ani!Si zic ghicitoarele ca mai aveti pana la un mileniu!

  7. y Răspunde

    @matroz, din ultimele tale comentarii și aici nu mă refer doar la ce ai scris vis-a-vis de această știre constat că numai ție ți-e cald. Dar rău de tot. Ce tot inflamezi lucrurile? Și de unde ai scos tu că mă deranjează ziua imnului național? Iar referitor la limbajul tău suburban referitor la ce sărbătorim noi, nu comentez. Du-te i te calmează sau bagă-ți capul în budă și trage apa.
    PS. Pe soția lui Petőfi o chema Júlia. Asta pentru cultura ta generală. Dar știi tu ceva, probabil ai auzit de Anna-bál.

    • matroz Răspunde

      @Y:Chiar n-am auzit de Anna-bal,am si eu scapari!Chiar nu ma intereseaza poetii slovaci!Si zici tu ca “Și tot susțin că sunt prea multe sărbători din astea, prea multe și toate sunt sărbătorite la fel intonare imn, blablabla, ceva moment artistic, blablabla, iar ceva cântece sau versuri și la urmă defilare. Asta din 2 în 2 săptămâni”-repet ,zici tu ca asta era o lauda la sarbatorile romanilor?Inseamna ca ori nu pricepi romaneste ori ,ori nu pricepei nici ce scrii!!Despre ce limbaj suburban vorbesti neica?Asta??”””Voi sarbatoriti ,cand s-a urcat horty pe cal,petofi pe ana,cand s-a basit Wass si Nyro Albert ,Partiumul lui peste prajit si ce dracu mai inventati!Si pe tine te deranjeaza Ziua Imnului national!Daca esti rational vezi ca nu eu caut probleme ci tu cu afirmatii datorate caldurii excesive !Dar nici asta nu-i bai,voua va e cald de o suta de ani!Si zic ghicitoarele ca mai aveti pana la un mileniu!”””Unde vezi tu suburban aici?
      Stii ce vad din partea ta:rautate dusa la extrem,o nemultumire continua,o ura si o jignire continua la adresa romanilor.Eu asta vad,ca-ti place sau nu !Imi pare rau ,dar neamul grofilor nu se dezminte!Dovada esti tu !

      • y Răspunde

        @matroz, Petőfi nu este de origine slovacă. Și nu am origini cu sânge albastru. Calmează-te că te încurci în replici. Sau te plictisești.

        • matroz Răspunde

          @y:corect.Conversand in acest fel cu tine,ma arde o plictiseala…

          • y

            @matroz, dacă eu sunt cauza atunci să știi că îmi pare bine.

  8. Rodica Răspunde

    @Y ( Y de la coada alfabetului – in orice limba ai lua-o) nu esti tu in masura sa stabilesti ce sarbatori sa aiba romanii , cum nici noi nu le stabilim pe ale ungurilor ! Este o cu totul alta poveste faptul ca unguri-s deranjati de tot ce tine de sarbatorile romanesti ( si asta nu-i de doua zile ) , dar macar nu nega lucruri evidente chiar si din avion ! Si asta e adevarat ca n-ai cum sa modifici adn-ul cuiva care are originile pe care le are ; poti sa recunosti cu mana pe inima ca-ti place ceva romanesc , fara sa ne jignesti la nesfarsit ( si nu ma refer aici la mamaliguta cu sarmale , ca poate si astea-s de import dupa tine ) ? Eu cred ca nu poti , fiindca asta este in natura ungurilor , mandria (ma refer la aroganta) si ura fata de alte natii(in special cea romana) ! Si sa-ti mai amintesc o vorba inteleapta romaneasca (ca tot iti place ) ; desteptul cedeaza (si nu mai continua , zic eu) !

    • y Răspunde

      Sarmalele sunt turcești, știi și tu foarte bine, inclusiv numele vine de a turci ”sarma”. Nu mă deranjează sărbătorile românești, doar nu înțeleg de ce te simți ofensată că eu nu sărbătoresc cum tu din 2 în 2 săptămâni. Încă o dată îți spun, ia du-te și întreabă pe cei care se dau cu cărămida-n piept și să vezi că mulți habar n-au pentru ce s-au adunat acolo. Nu asta este expresia naționalismului în sensul bun al cuvântului, nu este ceva ce se măsoară la kilogram. Și ca să-ți răspund la o întrebare de-a ta nepusă, nu am fost de vreo 5-6 ani la aniversările de 15 martie și nici la dezvelirea statuii lui Szechenyi. Să mai meargă și alții. Punct.

      • matroz Răspunde

        @y:bine macar ca mamaliga n-o revendicati precum imnul Romaniei!
        Cu sarma ai nimerit-o ca si cu Petofi-nu era slovac saracu,numai muma-sa!
        Poate stii ca in teritoriile romanesti se foloseste pirosca,boace,purcei,pernute etc pentru sarmale!Asa ca domn profesor mai usor cu lectiile ca va fug scolarii!
        Am stiut ca nu esti un bun roman,dar nici la manifestarile unguresti sa nu mergi…la asta nu ma asteptam…

        • y Răspunde

          @matroz, cum am mai spus nu se rezumă totul la datul cu cărămida-n piept și cu manifestări luate la kilogram. Ca pe vremuri de 1Mai și de 23 August. Cu prezență și dacă-i musai cu plăcere. Că altfel nu vei fi ”mântuit”. Dar crede-mă sunt mult mai bun român decât mulți români. Este foarte mare degradarea societății. Dacă opoziția și nivelul de educație civică a #rezistenților se rezumă la numărul de mașină a la Suedia …. Circ ieftin, respect eu părerea lor, dar mă întreb așa, oare au fost în 2016 la vot? Că de nu atunci mukles. Așa este și cu sărbătorile astea, eu le respect pe ale tale iar tu (sper) pe ale mele și cu asta gata. Vezi și tu revenind la naționalitatea lui Petőfi pe care văd că tot pedalezi, tatăl era sârb, mama slovacă, el pe deasupra era și luteran (evanghelic luteran nu ca sașii). Și nu este nici o problemă. Era alegerea lui cine știe care au fost motivele, nu a fost forțat, cel puțin nu sunt dovezi în acest sens. Și ungurii îl stimează ca pe cel mai mare poet maghiar. Și nu pică cerul cu toată originea lui și cu religia care atunci era la fel de importantă (majoritatea ungurilor fiind romano-catolici, peste 60%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.