Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Noi posibilități de sprijin la AFIR disponibile până în luna septembrie

„O sumă de peste 800 de milioane de euro destinată pentru sprijinirea investițiilor agricole este disponibilă la AFIR, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale. Agricultorii pot aplica pentru diferite sume în vederea dezvotării fermelor”, declară Magyar Lóránd, deputat UDMR Satu Mare.

Conform spuselor politicianului de specialitate cu activitate în camera agricolă, agricultorii specializați pe cultura plantelor pot obține sprijin pentru modernizarea fermelor dintr-un fond de 79 de milioane, iar pentru cei specializați pe creșterea animalelor a fost alocat un fond de 165 de milioane destinat extinderii și modernizării fermelor, respectiv înființării unor noi ferme.

Atât pe ramura cultivării plantelor, cât și pe cea a creșterii animalelor, vor fi sprijinite acele proiecte care includ achiziționarea unor mașini și diverse aparaturi, și cele care cuprind planuri de construcție. AFIR se așteptă la mare interes din partea fermierilor, deoarece candidații pot obține sprijin în condiții favorabile – însă, există șanse ca, de data aceasta, chiar și proiectele cu un total de 70 de puncte să se numere printre beneficiari.

Pot aplica pentru sprijin chiar și fermele mici: cu un proiect întocmit în conformitate cu submăsura 6.3, acestea pot beneficia de un sprijin de 15 mii de euro, dintr-un fond total de 51 de milioane de euro.

Data limită a depunerii proiectelor pentru prelucrarea produselor agricole, submăsura 4.2, este începutul lunii august. Fondul alocat în acest sens este de 203 milioane de euro.

Pentru construirea sistemelor de irigare sau a dezvoltării diferitelor infrastructuri agricole s-a alocat suma de 250 milioane – perioada depunerii proiectelor de finanțare pentru acestea începând la sfârșitul lunii august, începutul lunii septembrie.

 „Sugerez tuturor agricultorilor care doresc să solicite sprijin să ia legătura cu reprezentanța AFIR a județului pentru a se interesa regulat de proiecte.  Este important să își aleagă un consultant specializat pe realizarea de proiecte care poate fi un mare ajutor în întocmirea unui proiect câștigător. Pentru a candida cu succes este indispensabilă dovada dreptului de proprietate a terenului agricol în cauză. Candidații trebuie să acorde o atenție deosebită acestui amănunt”, a mai specificat Magyar Lóránd.

 

 

Un comentariu

  1. Peteisor Răspunde

    Mai puteți minți lumea javre ce sunteți am incercat de doua un proiect pe tânărul fiermier și nimic totul se face pe pile și bani nimic pentru cei tineri care v-ar să facă un viitor tari sunteți doar niste marionete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.