Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

OFICIAL. Satu Mare a primit certificatul de la Cartea Recordurilor

Satu Mare a primit astăzi, joi, 12 iulie, certificatul care atestă oficial recordul obținut în urma construirii celui mai lung panou din capace de PET-uri din România. 

Certificatul a fost înmânat Sătmarului în cadrul unui eveniment la care au participat oficialitățile sătmărene, directorul APM Satu Mare, președintele și vicepreședintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM), precum și copiii care au făcut ca acest record să existe.

“Este un record naţional, dar după câte ştiu, eu este un record internaţional. Nimeni până acum nu s-a gândit ca din capace de PET-uri să facă tablouri. Nimeni nu s-a gândit până acum că deşeul nu este neapărat un gunoi, din deşeu se poate face şi artă, cum vedem aici. Evenimentul ne arată că educaţia privind colectarea selectivă a deşerurilor poate să înceapă şi de jos în jus, nu neapărat de sus în jos, adică vorbesc nu neapărat de la părinte la copil, ci de la copil la părinte”, a declarat preşedintele ANPM, Viorel Toma.

“Este un eveniment extraordinar, astăzi se dau certificatele oficiale. Ne mândrim că avem un director ca doamna Bekessy care iată că împreună cu partenerii pe care i-a avut a adus Satu Mare în Cartea Recordurilor. Cred că este pentru prima dată când se întâmplă lucrul acesta. Este un proiect foarte frumos dar foarte greu. E o iniţiativă lăudabilă”, a spus prefectul Darius Filip.

“Este o acţiune foarte bună din partea APM. În primul rând apreciez această conştietizare a copiilor, de la grădiniţe şi şcoli gimnaziale. Este un lucru deosebit că am reuşit această performanţă, un record naţional. Primăria a fost alături de APM şi în această acţiune”, a spus primarul Kereskenyi Gabor.

Reamintim că 95 de grădinițe și școli din județul Satu Mare au colectat zeci de mii de capace de PET, după care, prin muncă voluntară, au realizat un panou de dimensiunea 2,500×1,250 care reprezintă o imagine dintr-o poveste populară.

Panoul a fost prezentat în data de 9 iunie, pe stadionul Olimpia – Daniel Prodan din municipiul Satu Mare. Panoul a intrat în Cartea Recordurilor cu o lungime de 123 de metri.

4 comentarii

  1. Florin Răspunde

    Felicitări tuturor pentru initiativa! In special părinților și copiilor.

  2. mae Răspunde

    Dar c’è cautà imbecilii pe prima pagină ,ei nu au nici un merit !!!!!!!,vreau sa vedem persoanele care au cules ,sau colectat Capace ,de pe jos din coșurile de gunoi ei sa fii pe prima pagină ,nu acești pierde vară .multumesc

    • comentator Răspunde

      O fi crezut primaru că el va intra în cartea recordurilor cu lucrarea cea mai proastă calitativ și gestionată cât mai mult și prost (podul Decebal). Sau cine știe poate din cauza numărului record de gropi în asfalt?

  3. Johny Bravo Răspunde

    Asta nu este Guiness Book. Dar copii și profesorii merită totuși felicitați. Că de restul ….., mai bine nu zic nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.