Ultima actualizare: azi, 14:14

Locale

PNL clarifică situaţia: Rupe alianţa cu UDMR dacă acordă postul de vicepreşedinte PSD-ului

Preşedintele PNL, Ludovic Orban şi preşedintele filialei judeţene a PNL, Adrian Albu, au adus unele clarificări cu privire la postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, post care este vacant de un an şi jumătate, iar UDMR nu a luat nicio decizie. Declaraţiile au fost făcute astăzi, într-o conferinţă de presă susţinută la Ardud. Teoretic, potrivit protocolului, postul revine unui alt membru PNL, însă, fiind la guvernare la nivel naţional, postul este solicitat de către cei de la PSD, promiţând sprijin guvernamental pentru proiectele de investiţii. În aceste condiţii, UDMR nu prea vrea să acorde PNL-ului postul respectiv, sperând la finanţări pentru proiecte, şi îi lasă să creadă pe cei de la PSD că poate poate vor obţine ei postul pe care şi-l doresc. Cunoscând realitatea din teren şi cum pot fi sprijinite proiectele, liberalii preferă deocamdată această situaţie, astfel că nici nu cer ocuparea postului vacant.

“Alianţa noastră cu UDMR-ul a fost pusă în discuţie de câţiva membri de-ai noştri, dar astăzi a avut loc o adunare destul de numeroasă la care au participat cei mai importanţi membri din organizaţia judeţeană. Evident, nu am supus la vot această chestiune, nu era nici cadrul, nici momentul, dar oamenii şi-au exprimat încrederea în menţinerea acestei alianţe pe care o avem. Nu vom renunţa la această alianţă decât în momentul în care vom fi nemulţumiţi de partenerii noştri. Mai mult decât atât, mulţi dintre colegii mei şi vecinii din Ardeal, mă refer la judeţe ca Sălaj, Cluj, Alba, Arad şi Bihor, sunt de părere că cea mai normală alianţă pe care PNL poate să o facă ar trebui să o facă cu PNL”, a spus Adrian Albu.

El spune că nu va face alianţă cu PSD sub nicio formă.

“Câtă vreme eu voi fi la conducerea organizaţiei judeţene, nu, niciodată nu voi face nicio alianţă cu PSD! Punct şi de la capăt! Niciodată! Indiferent ce vor pune pe masă. Pentru că ei sunt adversarii noştri politici, nu sunt duşmani, şi mai departe trebuie să ne găsim aliaţi în altă parte a eşichierului politic dacă este posibil, dacă nu ne descurcăm singuri”, a declarat Albu.

El a explicat că situaţia este complicată în Consiliul Judeţean Satu Mare, iar aceasta va mai dura.

“Aici, în Satu Mare suntem membri ai guvernării locale, la Bucureşti suntem în opoziţie, este lesne de înţeles, este o situaţie de provizorat care probabil va mai dura pentu că în acest sistem de gândire nimeni nu este supărat. Pe de altă parte, lucrurile se mişcă, dacă doriţi să le vedeţi în această cheie pozitivă, în Consiliul Judeţean, mă refer la lucrări, la tot felul de alte investiţii care se vor face. Mai departe, o persoană poate să ajute, dar lipsa unei persoane nu este atât de importantă. Vreau să spun că sunt persoane şi de la noi din partid şi din alte partide care tulbură apele din acest punct de vedere. Punctul meu de vedere, personal de data aceasta, este că pe agenda cetăţenilor din oraşul şi judeţul Satu Mare nu este un al doilea vicepreşedinte de Consiliul Judeţean, pe cetăţeni îi interesează ce se vede, reparaţiile de drumuri, investiţiile”, a punctat Albu.

Albu a fost tranşant în ce priveşte acordarea postului vreunui reprezentant PSD.

“Eu voi pune în discuţie în acel moment alianţa pe care o avem cu UDMR, voi supune la vot acest lucru, cu recomandarea, din punctul meu de vedere, să părăsim această alianţă. Înţeleg această amânare, suntem de acord cu ea, avem contact permanent cu cei de la UDMR. Mai mult decât atât, ne-au promis că într-un moment în care presiunile vor fi mari vom discuta această situaţie. Mă folosesc şi de această cale ca să le transmit acest lucru. Dacă se va întâmpla acest lucru, voi recomanda colegilor mei, voi supune atenţiei această alianţă”, a delcarat Albu.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban a întărit această declaraţie.

“Orice fel de înţelegere între UDMR şi PSD, după părerea mea, clar va duce la încălcarea înţelegerii care există cu PNL şi va duce la încetarea acestei  înţelegeri, cel puţin aceasta este poziţia mea ca preşedinte al PNL”, a spus Ludovic Orban.

2 comentarii

  1. Lili Răspunde

    Au clarificat ce?
    Nu ar fi rău să fie bine sau iarna nu-i ca vara?
    În această cheie trebuie înțeleasă și această “clarificare”!
    Oricum udmr vă joacă pe toți cu funcțiile!

  2. Rodica Răspunde

    Mare … fufa udmr-ul asta ! Asa va trebuie , sa va joace pe toti , daca n-ati invatat lectiile trecutului nici azi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.