Ultima actualizare: azi, 12:48
Locale

Spațiile verzi, gestionate ca la carte. Sătmarul are întocmit și aprobat Registrul Spațiilor Verzi!

Pentru prima dată, municipiul Satu Mare are întocmit şi aprobat Registrul Spaţiilor Verzi – un sistem informaţional de tip GIS (Sistem Informaţional Geografic), o documentaţie complexă care cuprinde date, informaţii şi planuri privind terenurile definite ca spaţii verzi, dar şi terenuri degradate care pot fi reabilitate ca spaţii verzi.

Registrul Spaţiilor Verzi din Satu Mare, un instrument necesar pentru o mai bună gestionare a domeniului public din municipiul reşedinţă de judeţ, a fost aprobat joi, în şedinţa de Consiliul Local.

Suprafaţa totală a spaţiului verde din municipiul Satu Mare este de 221,70 ha din care parcuri, grădini şi scuaruri 21,69 ha. Suprafața terenurilor degradate care pot fi amenajate ca spaţii verzi este de 25,77 ha. Numărul de arbori inventariaţi este de 38.372 bucăţi din care pe 115 bucăţi au fost montate plăcuţe ce conţin denumirea ştiinţifică a arborelui şi numărul de identificare.

11 comentarii

  1. Zece Răspunde

    Da grădina Romei de ce nu e amenajată si întreținută ?!o minunăție de parc lăsat in paragina!!nu te poti plimba cu, copii liniștit prin el la câta mizerie este!!

  2. obiectiv Răspunde

    Nişte habarnişti inventariază din birou prin GIS o stare de fapt care arată cam aşa:spaţii pe aterele principale unde s-au plantat ce s-a vrut şi cum s-a vrut,în cartiere sunt corcoduşi la greu care fac mizerie dar GIS-ul de unde să ştie,el doar inventariază.Acum s-au plantat in CII carpeni(lemn de foc fără valoare ornamentală)ca arbori ornamentali.Totul pare o batjocură!

    • No bine Răspunde

      Nu cumva boschetii au fost inventariati de catre firma lui peste?

      “Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a semnat azi, 24 august (2016), contractul pentru realizarea Registrului Local al Spaţiilor Verzi din municipiul Satu Mare, cu S.C. Ettera Map S.R.L. Valoarea totală a contractului este de 475.623,68 lei.

      „Prin realizarea Registrului local al spaţiilor verzi se urmăreşte inventarierea şi transpunerea în format GIS a spaţiilor verzi şi a speciilor de arbori existenţi în municipiul Satu Mare, precum şi a caracteristicilor calitative şi cantitative ale acestora. În cadrul acestui proiect se va dezvolta şi un portal în completarea webgis, care va da posibilitatea consultării datelor grafice şi textuale specifice, va permite cetăţenilor să semnaleze eventualele nepotriviri sau inadvertenţe şi să sesizeze autorităţile asupra aspectelor de natură să afecteze calitatea patrimoniului verde”, spune Kereskenyi.

      Durata de realizare a contractului este de 52 luni (28 de luni pentru întocmirea Registrului local al spaţiilor verzi iar pentru mentenanţa post-implementare sunt alocate 24 luni).

      Valoarea totală a contractului este de 475.623,68 lei.”

  3. sophia Răspunde

    Si cu arborii de pe domeniul public taiati de anumiti proprietari de case ( ca sa li se vada termopanele) ce se intampla? Intra in ” spatiile verzi” sau nu?

  4. Jan Răspunde

    Cine va verifica angajatii Florisal care in loc sa toaleteze arborii decorativi, acestia efectiv taie lemne de foc din trunchiul lor.
    O batjocura mai mare la adresa spatiului verde nu-ti trebuie.
    Nu stii daca o fac din prostie sau din batjocura.
    Si asta pe banii nostrii.

    • y Răspunde

      Și eu mi-am pus întrebarea asta că de ce se taie, că numai toaletare nu se poate spune, deci de ce se taie în batjocură. Am ajuns la concluzia că din indiferență și din comoditate. Nu se urcă pe scară pentru că merge mai încet plus că dacă taie de jos nici la anul nu trebuie să se urce. Și-a pus careva întrebarea de ce țiganul de la Florisal a rupt anul trecut în repetate rânduri puieții de tei de pe Ștefan cel Mare? Nu neapărat din răutate. Logica lor este că dacă copacul nu se prinde nu face coronament implicit nici frunze. Deci este mai ușor de măturat. Citând pe șeful lor direct „Doar nu o să pun la fiecare țigan câte un specialist?”
      Dar eu aș fi curios ce s-a întâmplat cu minunații trandafiri cu care era plin orașul încă și acum vreo 10-15 ani.
      Sau unde sunt bulbii de lalea cu zecile de mii care au fost donați de orașul Zutphen. Oare în care curte să le caut că de pe domeniul public au dispărut după un singur an?

  5. Ardelean Răspunde

    Se poate afla usor…numai sa se vrea. De exemplu, tot pavajul scos de pe Traian, din zona intersectiei cu Corvinilor, doar pentru a fi inlocuit cu altul nou, se ragaseste in Viile Satu Mare, la prima vila pe stanga, imediat dupa intrare. Dar nici militia locala nu a bagat de seama nimic, nici politia sau primarele din comuna nu s-a sesizat, liniste deplina. Si atunci tu ai pretentia sa gasesti niate bulbi de lalele?

    • y Răspunde

      Erau bulbi din alea foarte scumpe, altoite, inclusiv negre, nu de duzină. Dacă îți spun că în Amsterdam costă cam 1 euro bucata fă și tu socoteală.

  6. Stefan Răspunde

    Vă invit pe strada Braşov să vedeți spatii verzi pline cu ambrozia înalte de doi metri,plante ce au răsărit în locul garajelor.

  7. Ardelean Răspunde

    Fix pix…acum ne concentram sa iasa bine partiumbuliu. Ca asta conteaza, restul e leszarras. Pana si utcafesztivalu l-am facut doar sa aiba gumisu jucaria lui, ca deja se urca pe cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.