Ultima actualizare: azi, 09:07

Locale

Țeapă în numele Orange. Vi se pot fura datele personale

În cursul zilei de ieri, luni, 30 iulie, mai mulți clienți Orange au primit un mail prin care le erau cerute datele de autentificare în aplicația My Orange. Totul era, de fapt, parte dintr-o campanie de phising.

Mailul trimis în cadrul acestei campanii de phishing are subiectul: „Orange România îți dăruiește 1000 de puncte Thank You !!”. Pe lângă puncte, promite și posibilitatea de a achiziționa în termen de 24 de ore, din aplicația operatorului, un smartphone premium la un preț special. Aici era vorba de un iPhone X 64 GB.

Textul e-mailului trimis de catre atacatori este urmatorul: 

Stimate client,

Vrem sa-ti multumim pentru increderea pe care ne-o arati zi de zi. Astfel, Orange Romania iti daruieste 1000 de puncte Thank You si te invita sa descoperi avantajele utilizarii acestora, achizitionand unul dintre terminalele disponibile prin programul Orange Thank You.

Intra in contul tau, in urmatoarele 24 de ore, pentru a beneficia de o oferta speciala, in cadrul programului Orange Thank You, prin care poti achizitiona un iPhone X, 64GB, 4G, Space Grey, la un pret special, utilizand punctele cadou primite. Apasa aici ca sa descoperi cum poti intra in posesia unui iPhone X, 64GB, 4G, Space Grey. Oferta este disponibila doar in urmatoarele 24 de ore, in functie de stock si disponibilitate.
Acest e-mail este trimis de la o adresa falsa de forma …@ ThankYou_account.js.net si include un link care, odata accesat, directioneaza catre o pagina web falsa ce captureaza datele de autentificare, apoi este facuta redirectionarea catre pagina de logare Orange reala. In acest fel, un utilizator neavizat nu va realiza ca datele de autentificare tocmai i-au fost sustrase. 
,,In cazul in care ai fost expus acestei campanii de phishing si ai accesat link-ul inclus, iti recomandam sa schimbi de urgenta parola in aplicatia My Orange pentru a evita orice frauda sau distrugerea de catre o persoana rau intentionata a configuratiilor si setarilor salvate. Poti verifica statusul contului My Orange de aici. De asemenea, iti recomandam sa verifici autenticitatatea promotiilor si concursurilor unde ti se cere autentificarea cu datele de logare din aplicatiile Orange. Daca intampini o astfel de situatie, te rugam sa ne semnalezi de fiecare data pentru a putea lua masurile adecvate pentru a bloca atacul. Puteti afla mai multe pe aici”, este mesajul celor de la Orange România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.