Ultima actualizare: azi, 09:29

Locale

1 August – Ziua Națională a Salvatorului Montan. La mulți ani, salvatorilor! La mulți ani, Salvamont Satu Mare!

Pentru câteva mii de salvatori montani din România, reuniți sub sigla SALVAMONT, astăzi este zi de sărbătoare. Astăzi, miercuri, 1 august, este Ziua Naţională a Salvatorului Montan, aleasă pentru că este ziua cu care începe cea mai grea lună din an pentru salvamontişti, o lună caracterizată prin foarte multe accidente pe munte și cu cel mai ridicat grad de dificultate. 

Astăzi, 1 august, celebrăm Ziua Naţională a Salvatorului Montan, prilej de a aduce multumiri celor care au grijă, în cele mai grele condiţii, de viaţa şi sănătatea turiştilor aflaţi în dificultate.

,,Astăzi este ziua în care ne dorim să fiți cu gândul alături de noi și să conștientizăm împreună că prevenirea accidentelor montane trebuie să fie prioritatea noastră, deopotrivă turiști și salvamontiști. Facem eforturi deosebite, ne pregătim permanent, reușim dotări de excepție cu echipament performant de salvare, prim ajutor și intervenție, refacem marcaje și trasee turistice, refacem sau construim refugii de salvare, baze, posturi și cabinete medicale Salvamont, facem acțiuni educative, asigurăm asistența de specialitate, facem patrulări preventive , dar avem nevoie și de sprijinul dumneavoastră pentru a avea un munte mai sigur și cât mai puține evenimente”, este mesajul salvamontiștilor.

Salvamont sau Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România (A.N.S.M.R.) este o organizație recunoscută de utilitate publică care reunește salvatorii montani din România și care se ocupă de reglementarea activității de salvare montană și de pregătirea salvatorilor montani. Salvamont este o asociație cu personal calificat, care oferă servicii destinate să salveze pe cei accidentaţi rătăciți în munţi. Salvamontul are în dotare de obicei vehicole și echipamentul necesar salvării.

,,Împreună cu celelalte structuri cu responsabilități în salvarea de vieți omenești pe munte, dispeceri SNAU 112 din cadrul STS Serviciul de Telecomunicatii Speciale , cei din dispeceratele integrate /comune ISU- SAJ sau dispeceratele Salvamont judetene sau cel national, echipajele de pe ambulanțele SAJ sau SMURD, echipajele de pe elicopterele SMURD-IGAV, încercăm să menținem la cele mai înalte standarde de calitate derularea acțiunii de salvare în munți”, au mai declarat salvamontiștii, cu prilejul zilei de 1 august.

La mulți ani tuturor, salvamontiști, colaboratori, iubitori ai muntelui și parteneri ai activității Salvamont!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.