Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTOGALERIE. OFICIAL! Mall-ul NEPI își deschide porțile în 6 decembrie

Oficial! Mall-ul Shopping City Satu Mare, construit de cei de la NEPI își va deschide porțile în data de 6 decembrie. Anunțul a fost făcut astăzi de către primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a vizitat miercuri, 1 august, șantierul viitorului mall construit de Grupul NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din România. Reprezentanții companiei au prezentat pe această cale și stadiul lucrărilor, precum și modul în care va fi amenajat viitorul mall, Shopping City Satu Mare.

Constructia centrului comercial avansează în ritm intens, fiind aproape de finalizare, în ciuda samsarilor imobiliari care au încercat cu orice preț să împiedice demararea lucrărilor.

„Mă bucur că sprijinul acordat de Primăria Municipiului Satu Mare a ajutat la realizarea acestui proiect. Am fost cel care a prezentat investitorului pentru prima dată situatia juridică exactă a terenului, când alții îi purtau pe drumuri. Munca si efortul pe care le-am depus în ultimii doi ani au meritat. Ne-am mișcat rapid cu eliberarea autorizațiilor de construcție, am câștigat procesele cu samsarii  imobiliari, iar în locul acelui teren neîngrijit, acum vom avea un centrul comercial modern cu locuri de parcare și spații verzi în care să îți facă plăcere să îți petreci timpul liber“, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

De asemenea, reprezentanții concernului s-au declarat mulțumiți de evoluția proiectului, de modul în care s-a colaborat cu autoritățile locale și au subliniat că au toată deschiderea în a se implica în proiecte ce vizează dezvoltarea orașului.

Pentru NEPI Rockcastle, Shopping City Satu Mare, cu o suprafață construită de aproape  40.000 de metri pătrați, va fi un proiect care va marca și o serie de inovații, aduse pentru prima dată în centrele din România. Un exemplu este conectarea terasei exterioare, printr-o pasarelă peste râul Someș, cu zona de promenadă și Centrul Vechi ale orașului, facilitând crearea unor spații exterioare de petrecere a timpului liber, cu vedere unică asupra orașului.

În completarea lucrărilor la construcția centrului comercial, NEPI își propune să realizeze și o serie de îmbunătățiri în infrastructură, prin construirea unui sens giratoriu, prin amenajarea a două străzi adiacente centrului comercial (strada Digului și strada Dunării), cât și printr-o contribuție la realizarea unei pasarele pietonale peste Someș, care va facilita tranziția între cele două părți ale orașului.

„Sătmărenii au așteptat multă vreme constructia unui mall în orașul nostru, dar așteptarea a meritat. Shopping City Satu Mare va fi un centru comercial regional, construit la cele mai înalte standarde”, a subliniat Kereskényi Gábor.

Dintre cele 90 de branduri ce urmează să fie deschise, unele vor fi prezente pentru prima oară în regiune, mixul de chiriași fiind croit special pentru a răspunde dorințelor și nevoilor sătmărenilor. Astfel, centrul comercial va cuprinde o ofertă completă, acoperind toate segmentele de interes: de la fashion, frumusețe, sport, tehnologie, home&deco, jucării și produse pentru copii, până la servicii pentru toate nevoile. Viitorul mall pune la dispoziției și peste 1.100 de locuri de parcare, dispuse pe două nivele.

Shopping City Satu Mare, ar urma să se deschidă în 6 decembrie, conform dicuțiilor cu reprezentanții concernului, iar investiția este evaluată la aproximativ 40 milioane de euro.

 

 

23 comentarii

  1. Nenea Csabi Răspunde

    Bine mai, Kereskenyi! Asa se face treaba! Ce sa ne mai tot coi(ca)im?

    • 007 Răspunde

      Mai nene, este investiție privată ,nu-l pupa pe gabor că nu are nici un merit .

      • Johny Bravo Răspunde

        Corect spus. Sau cu logica ta data viitoare să aduci multe mulțămiri primarului pentru reducerile de la marketuri. Mai bine l-ai întreba ce și cum cu pasajul pietonal de peste râu pentru că proiectul este gata. Parcă văd ”neprevăzutele” și scuzele cum că vedeți voi noiu am vrea dar n-am crezut că e așa de complicat. Vom avea noi pasaj când îl va face NEPI. Până atunci însă….., vom merge roată pe podul existent.

    • Aia Da!!! Răspunde

      Da cu ala de o picat de pe schela ce sa intamplat?! L-au zidit au ba?

  2. Johny Bravo Răspunde

    Iar de mândrim cu ce fac alții iar cât timp ăștia gată mallul lor mare noi încă ”frecăm” podul. Cred că și la anul. Pardon numai 100 m din pod că de era tot întregul ne ia sigur un cincinal.

  3. Altu Răspunde

    Eu nu sunt fan kereskenyi dar dc comparăm realizări Coica – 4 ani,cu cei 2 ai ungurului acesta câștigă prin KO. Dar cei mai câștigați suntem noi cetățenii. Iar referitor la pod nu știm ce conține contractul și probabil costa mai mult renunțarea la el. Oricum, unde nu conduce PSD se vede.

    • 007 Răspunde

      Am impresia ca unu cu apostrofat egal cu altu!
      Scoică a rezolvat M16,ude mereu nu a realizat doar al lll -lea pod ,centura de castitate, pasarele sau păsărele, vai de viața lui ,mai vizitează șantiere unde primăria nu are ce căuta!

      • Altu Răspunde

        Să fim corecți că Gyusi a început renovare M16,Coica a continuat.Eu nu am votat niciodată UDMR că nu mă lasă religia,dar dacă primarul ăsta renovează centrul cum arată în poză 10 stampile pun pe el la următoarele alegeri

  4. starsky and hutch subtitrat Răspunde

    Gabore,fa pasarela pietonala si începe sa torni beton la al treilea pod si eu te votez oricât de mare organizator al zilelor gulașului iredentist ai fi!Chiar daca timid si încețoșat ceva ,ceva in orașul asta se vede,speram sa si țină!

  5. Aia Da!!! Răspunde

    Pana in Centru vechi vrea sa faca Gabor pasarela?! Aia da!!! Avem primar adevarat nu pistol cu apa.

  6. MARIN Răspunde

    Asa-i cu primarii psd in toata tara.Cand vin investitorii si zic sa faca ceva,primarul psd zice : Da mie ce-mi pica ? Si fug investitorii mancand pamantul.Cel mai bun exemplu cu primarcorect care face treaba pentru oras e Clujul. Da sincer cred ca si ungurul a demonstrat ca face treaba buna.

  7. Bogdan Răspunde

    Din primele informatii neoficiale o sa vina in noul mall carrefour si lc waikiki.

    • Unu' Răspunde

      Deja Carrefour angajează la greu personal de vre-o lună încoace!
      În curând vor începe și ceilalți să angajeze, să-i trimită la alte magazine la formări!
      Răbdare âncă 1-2 luni!

  8. Adrian Cozma Răspunde

    Nu sunt de acord cu constructia mall-ului. Cer retragerea imediata a autorizatiei de constructie. Acest mall va aduce doar deservicii orasului. Exista deja un mall, Zirmer Bud, e suficient pentru oras.

    • napi Răspunde

      Zici să nu…?Bine,nu-l facem!

    • Johny Bravo Răspunde

      Măi deșteptule măcar așteaptă până betonează parcările că dacă ăștia nu fac mai depate Primăria nu este în stare nici de atâta. Măcar o să avem parcări.

    • Rodica Răspunde

      Daca si ala e mall (a lui Bud) , banuiesc ca dupe tine avem si turnul Eifel (al pompierilor) ! Cer imediat – si eu -sa te ia cineva de manuta sa te plimbe intr-un mall de-adevaratelea, ca sa pricepi ce-i aia mall !

  9. napi Răspunde

    Zici să nu…?Bine,nu-l facem!

  10. Romeo Pop Răspunde

    Ai dreptate Adrian Cozma, nu mai e nevoie de un mall in Satu Mare. Avem un mall, Zimer Bud, e suficient pentru Satu Mare.

  11. Daniel Charchaci Răspunde

    Stiti cumva daca vor veni cei de la CINEMA CITY la noul Mall ?

  12. Vescan Cristian Răspunde

    Zimer bud??? Da si ala îi mall…ideea e ca trebuia sa se schimbe la fata si satmarul ca de cativa ani incoace s-au renovat de-a binelea si Clujul si Baia Mare chiar si Careiul …numai noi am ramas varza…hai cu al 3-lea si al 4-lea pod si centura si apoi va dam o nota mare si un vot…

  13. Zirmer budā Răspunde

    Ba ofticatilor, ce Zirmer buda ma? Da ala e mall ? Pe ce lume traiti manca-vas, voi ati fost intr-un mall calumea in zilele voastre? Pupati-l numa in cur pe Bud si mergeti acolo la cumparaturi. Da intradevar, a fost o incercare cu potential, dar s-a dovedit a fi o mare dezamagire, unde e cladirea 2 conform proiectului? Podulet de pietoni legat de cladirea existenta? Hai sa fim seriosi, magazine ce sunt acolo.. gasesti si la Somesu’..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.