Ultima actualizare: azi, 09:29

Locale

Călugărul vindecător Mihai Neamțu, din Prilog, va fi beatificat

Călugărul vindecător Mihai Neamțu, din Prilog, ar putea ajunge în rândul sfinţilor. Congregația pentru Cauzele Sfinților a emis decretul nihil obstat prin care își exprimă acordul pentru începerea Cauzei de beatificare și canonizare a Slujitorului lui Dumnezeu Mihai Neamțu. 

Miercuri, 15 august, de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, Preafericitul Părinte Cardinal Lucian, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, a publicat Edictul prin care se manifestă în mod public Cererea Părintelui Postulator Cristian Barta, legată de începerea Cauzei și a Anchetei arhieparhiale asupra vieții și virtuților eroice, precum și asupra faimei de sfințenie unită cu faima semnelor ale Slujitorului lui Dumnezeu MIHAI NEAMȚU OSBM. 

MIHAI NEAMȚU s-a născut pe data de 13 octombrie 1924 la Prilog în județul Satu Mare. După doi ani petrecuți la mănăstirea greco-catolică de la Bixad, din cauza problemelor de sănătate, tânărul MIHAI NEAMȚU revine la casa părintească, unde, în perioada de persecuție a Bisericii Greco-Catolice, a însuflețit o intensă activitate pastorală pentru numeroși credincioși, fiind în permanențâ urmărit de serviciile de Securitate. Casa fratelui MIHAI a devenit astfel reazăm pentru mulți nevoiași, care îl cercetau pe călugărul de la Prilog spre a primi povețe și alinare în nevoile lor trupești și sufletești.

Un comentariu

  1. Alex Răspunde

    Pentru unii dintre noi deja ai fost un sfant, daca altii vor sa te plaseze un pic mai jos e treaba lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.