Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Consultări cetățenești, organizate de MAE, la Negrești. Ministrul Afacerilor Europene, prezent la eveniment

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ministrului delegat pentru Afaceri Europene și Institutul European din România, organizează duminică, 19 august 2018, la Negrești-Oaș, o nouă ediție a „Consultărilor cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene“, în parteneriat cu Primăria Orașului Negrești-Oaș.

Evenimentul, care va aborda tematica „Europa valorilor comune“, va beneficia de prezența ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, și va avea loc în Sala Mare a Primăriei Orașului Negrești-Oaș (Str. Victoriei nr. 95-97), începând cu ora 14.00.

Conceptul „Consultărilor cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene“ este unul dinamic, diferit de formatul clasic al conferințelor, și se bazează pe interacțiunea constantă dintre reprezentanții autorităților publice centrale și locale, experți și public. „Consultările cetățenești pentru viitorul Uniunii Europene“ au fost lansate în data de 9 mai 2018 și au ca scop dezbaterea liniilor prioritare viitoare ale proiectului comunitar.

Acest ciclu de evenimente se înscrie în inițiativa lansată de mai multe state membre; ele constituie astfel un cadru democratic pentru dezbaterea celor mai importante teme la nivel european – atât cele care privesc direct România și pe cetățenii săi, cât și cele relevante pentru viitorul Uniunii Europene. Evenimentele vor continua, în perioada august – septembrie 2018, în diferite localități din principalele regiuni istorice ale României, iar concluziile vor fi prezentate la București, în luna octombrie a acestui an.

La nivel european, rezultatele consultărilor cetățenești desfășurate în statele membre vor fi raportate Consiliului European (decembrie 2018) și discutate în perspectiva Summitului șefilor de stat și de guvern din Uniunea Europeană de la Sibiu (9 mai 2019), având ca tematică viitorul Europei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.