Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

FOTO. Florisal, arătat din nou cu degetul: ,,Lasă în urmă o mizerie de nedescris. Este insuportabil”

Mai mulți sătmăreni continuă să-i arate cu degetul pe cei de la Florisal. Aceștia spun că muncitorii, în loc să lase curățenie, fac praf și pulbere mai multe zone din oraș, lăsând în urmă mizerie cât cuprinde.

Unul dintre sătmărenii furioși pe operatorul de salubrizare ne-a transmis faptul că pe strada Cibinului din municipiul Satu Mare situația este una de-a dreptul revoltătoare.

,,Mizerie, lichide urât mirositoare, lăsate în urmă tocmai de cei ce sunt angajați să le ridice. Este insuportabil. Am transmis imaginile și Primăriei, dar degeaba. Ce e cel mai frustrant este faptul că această curte a fost amenajată (asfaltată) în această vară”, a declarat sătmăreanul, pentru Portal SM.

Portalul eşti tu!

Fii reporter PortalSM! Tot ce trebuie să faci este să fotografiezi un eveniment, cu telefonul mobil, și să trimiţi pozele la [email protected] sau pe pagina noastră de facebook https://www.facebook.com/PortalSM.ro/, însoțite de o scurtă explicație, pentru a deveni o știre.

De asemenea, puteți semnala și telefonic o știre, la nr. 0771 677 210. Putem fi contactaţi atât pe WhatsApp, cât şi pe Viber.

22 comentarii

  1. KUKA Răspunde

    Da cine a aruncat lichide în tomberon?
    Răspuns :LOCATARII!!!
    MAȘINA NU ARE REZERVOR PT. PORCĂRII!
    Da cine are telefon,lanternă, bitigli ,vestă reflectorizanta ?
    Raspuns:Asistații lu’ PSD

    • Nu zau?! Răspunde

      Si atunci de ce au scris UMED pe tomberon daca nu ai voie sa iti arunci lebenita fara gust cumparata de la gypsy din piata?

    • y Răspunde

      Mașina trebuie să aibă rezervor pentru levigat. Faptul că nu are denotă indiferența operatorului și neglijența autorităților pentru că este prevăzut de mult în legislație. Nici containerele nu se spală dar nu contează lasă că e bine și așa. Așa e marele Cucă? Numai banul să iasă.

  2. Vas Răspunde

    Este in sarcina Politiei Locale sa-i amendeze pe cei de la Florisal.
    Art. 9. –
    În domeniul protecției mediului, poliția locală are următoarele atribuții:

    a) controlează respectarea prevederilor legale privind condițiile de ridicare, transport și depozitare a deșeurilor menajere și industriale;
    h) verifică ridicarea deșeurilor menajere de operatorii de servicii de salubrizare, în conformitate cu graficele stabilite;
    i) verifică și soluționează, potrivit competențelor specifice ale autorităților administrației publice locale, sesizările cetățenilor privind nerespectarea normelor legale de protecție a mediului
    Ar trebui sa se autosesizeze

    • Unu' Răspunde

      Problema e că, cu toate protestele relaxatului, la noi în sătmar NU avem respectiva instituție!
      Avem, în schimb, niște veritabili gardieni publici, incompetenți și total nepregătiți!
      Se laudă pe-aici unul mai relaxat dintre ei, că ar cunoaște legea 61/1991, nimic mai mult …

  3. ContainerUmed Răspunde

    @Nu zau?!. Scrie UMED dar asta nu inseamna sa pui tu Zama in el. In UE gunoiul umed se pune in pungi inchise bine, sa nu se faca Zama in container, ca sa nu te plangi tu dupa aceea de el. Baietii de la masina nu stau sa stranga de pe jos ca n-ar termina de colectat gunoiul si sa-l duca si la rampa, acolo va veni un alt muncitor sa le stranga de pe jos.

    • y Răspunde

      @ContainerUmed. Exact, trebuie colectate deșeurile pe 5-6-7 sortimente, nu cu invenția asta umed-uscat care nu există nicăieri decât în capul lui Pușcaș. Ori faci colectare selectivă ori nu faci. Invenția asta e în vigoare de 7 ani și nu funcționează. Mai bine zis nu se vrea să funcționeze. Atâta vreme cât Florisal câștigă mai mult dacă duce cât mai mult la depozitul de la Doba și nu este stimulat financiar să recicleze. Plus că deșeurile compostabile care generează levigatul ăsta nu ar trebui să ajungă la groapă deloc. Și este cel puțin 30% din cantitatea totală, deci nu e puțin. Dacă eliminăm și plasticul de acolo deja ajungem la jumătate din cantitatea totală de gunoi reciclată. Dar. Eu acasă colectez selectiv. În 3 săptămâni reușesc să umplu cât de cât pubela de 110 l, în schimb plătesc la fel ca și cel care aruncă tot la gunoi pentru că acel nenorocit contract este pe persoane nu pe ceva palpabil, nu se cântărește.

      • Unu' Răspunde

        Io zic să nu vă obosiți, nu prea aveți cu cine!

        • y Răspunde

          Știu @Unu’. Parcă văd în campania electorală pentru localele din 20-20 cum iese iar la rampă fiecare cu rezolvatul parcărilor prin parcări supraetajate, dă de pământ cu Florisal că na maid el ce va face dacă iese primar etc., etc. Deja văd că este pregătită ”muniția”. Dar când ajungem la ceva concret, când ar trebui făcut ceva fiecare suferă de amnezie parțială. De aia arată orașul cum arată. Eu dacă aș fi un patron străin aș fugi de aici fără să mă uit în spate.

  4. Cetățeanul relaxat Răspunde

    Încă o dată o singură instituție se face,, vinovată” de lipsa de educație a sătmărenilor…da știu…ar trebui păzit fiecare punct gospodăresc ,fiecare parc, fiecare stradă, pentru că nu avem spirit civic ,dar avem din plin spirit critic…ăștia suntem să nu ne mai supărăm când suntem arătați cu degetul de restul Europei!

    • Johny Bravo Răspunde

      Nu te supăra dar la poliția locală între altele și asta intră în fișa postului, nu la SMURD sau la pompieri. Și dacă tu treci prin centrul vechi (cum era cazul meu) și vezi ziua în amiaza mare pe la 11.30 cum se uită ca blegul (scuze pentru expresie dar cam asta este) un echipaj staționat la statuia lui Brătianu cum parchează ca boul fiecare și blochează circulația, eu la ce să mă gândesc? Chem afară să zicem episcopul catolic că e în apropiere și să rezolve el problema? Eu știu că suneți prea puțini, plătiți așa și așa, oamenii din oraș de multe ori se comportă mai mult ca o ciurdă, dar …. Este meseria voastră. Sau mă înșel?

  5. Cetățeanul relaxat Răspunde

    Din păcate nu toți polițiștii locali au atribuții pe linie de circulație; sunt foarte puțini 2-3 pe schimb, aceștia fiind copleșiți de numărul mare de sesizări la care trebuie sa intervină; sa fim bine înțeleși…nu suntem perfecți,dar ne străduim atât cât putem in limita numărului de personal sa ne îndeplinim atribuțiile de serviciu.(nici nu-i de mirare că nu se înghesuie nimeni sa lucreze pe minim pe economie fara nici un spor decât cel de noapte)

    • Johny Bravo Răspunde

      Ai uitat de sporul de înjurături pentru că pe asta le încasați gratis de la oameni. Eu vorbeam de impresia generală a oamenilor. Ar trebui odată pornit serviciul de ridicat mașini parcate aiurea că de mai bine de un an se freacă treaba. Vara asta stranierii iar și-au bătut joc de noi. Trebuie ridicate mașinile și cu asta basta. Cine e șmecher să fie șmecher până la capăt. Nu cred că acolo unde stau 11 luni pe an li se permite așa ceva.
      Iar în ce privește Florisalul deja își cam bat joc de ei, de noi, de oraș și de meserie. Nu știu când expiră contractul de delegare a serviciilor cu Primăria. Din ce știu avea contract cu orașul pe 8 ani care expira în 2013. Asta a fost prelungit din pix de Coica (eu un mare semn de întrebare cum) în 2012. Din ce știu se poate prelungi cu jumătate din cât a fost perioada inițială și se face altă licitație și alt contract. 4 ani din 2012 a cam trecut. S-a încheiat alt contract, s-a făcut o nouă licitație? În spațiul public nu țin minte să fi apărut ceva iar pe siteul primăriei sau al societății nu găsești nimic. E secret? Și apropo, când primim taxa ilegală de salubritate înapoi?

      • cârcotaş Răspunde

        Inainte de a ajunge primar,Coica ataca Florisalul dur de tot promiţând că dacă ajunge primar va rezilia contractul.Ei,întretimp s-a răzgândit dându-şi seama că,de fapt,e bine…

  6. Francez Răspunde

    @y. Ce te plangi, tu de 1.50 euro per capita intr-o luna, arunci gunoiul doar unde-i umed si uscat, iar daca n-o faci nu-ti da nimeni amenda de 350 de euro, pe cand aici te costa de cateva ori mai mult si mai trebuie sa-l sortezi pe 4-5-6 componente. Nu-ti dori asta dragul meu.

    • y Răspunde

      @Francez, știu că treaba nu e ieftină și nu e ușoară dar nici așa nu se mai poate. În loc să evoluăm, involuăm. Florisal ar trebui să nu dea atâta dividende după profit pentru că profitul societății este scandalos de mare comparativ cu cifra de afaceri și comparativ cu alte societăți de profil dar nici nu investește deloc sau foarte puțin în parcul de utilaje. Și am estimat că noi plătim serviciile de salubrizare la nivel de 300% față de ce se prestează.

      • IoBag Răspunde

        Se zvoneste ca florisal nu investeste in utilaje noi deoarece urmeaza sa fie scos din joc!

  7. Regele Carol Răspunde

    Pe cei de la Protecția mediului și DSP, DSV nu îi deranjază cum arată zonele de colectare ????

    • Zizi Lambrino Răspunde

      Ce să spun, ai pretenții mari! De aia avem atâtea instituții ca să poată juca ping-pong cu astfel de probleme. Fă te rog o petiție, să vezi ce frumos te va plimba între instituții!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.