Ultima actualizare: azi, 16:10

Locale

Cozi infernale la frontieră. Se încearcă fluidizarea traficului la Petea și Urziceni

În Punctul de Trecere a Frontierei Petea, în această perioadă se constată o creştere a valorilor de trafic, cu precădere pe sensul de ieşire din ţară. Din punct de vedere statistic, în ultimele 24 de ore, prin P.T.F. Petea au intrat în România 2.300 de persoane, care au călătorit cu 1.100 mijloace de transport, iar numărul cetățenilor care au ieșit din țara noastră a fost de 23.500, aceștia călătorind cu 6.500 mijloace de transport.

,,Menţionăm că la frontiera internă, formalităţile specifice se efectuează în comun cu autorităţile de frontieră ungare, sens în care, în cadrul protocoalelor bilaterale, au fost contactate autoritățile statului vecin în vederea stabilirii unor măsuri comune de fluidizare a traficului, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

În acelaşi timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă”.

Recomandări:

În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi la frontiera cu Ungaria, iar cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, jud. Satu Mare, recomandăm participanţilor la trafic utilizarea Punctului de Trecere a Frontierei Urziceni de pe raza judetului Satu Mare şi a Punctului de Trecere a Frontierei Valea lui Mihai de pe raza judetului Bihor, ambele aflate la frontiera cu Ungaria.

Astfel, la frontiera româno-ungară, pe raza judeţului Satu-Mare sunt operaţionale două puncte de trecere cu specific rutier (P.T.F. Petea – Csengersima şi P.T.F. Urziceni – Vallaj) şi, în total, sunt disponibile, atât pe sensul de intrare în țară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 9/10 de benzi de control pe sens.

Participanții la traficul transfrontalier au la dispoziție aplicaţia Trafic On-line,  ce poate fi accesată pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro, care prezintă media timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

 

3 comentarii

  1. Norick Răspunde

    Comunicatul asta iar’ este egal cu 0 (zero) .Sunt in total 6 benzi / sens , din care 2 deja pentru autobuze mari…Daca socotim si cele 2 pentru TIR-uri tot nu avem 9/10 despre care vorbiti…. :-))))

    • y Răspunde

      @Norick, azt hiszem ezek a tökfejek úgy értik hogy ennyi sávon lehet összesen kilépni az országból a megyében Peténél meg Csanálosnál, igy többnek tűnik (valószinű) szerintük a semmi. Fanyelv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.