Ultima actualizare: azi, 16:15

Locale

FOTO. Nebunie în vămile Petea și Urziceni. Se stă cu orele la coadă

Nebunie la Vămile Petea și Urziceni unde se stă cu orele la coadă. Potrivit site-ului Poliției de Frontieră, în Vama Petea, pe sensul de ieșire din țară, se stă cel puțin 150 de minute. Cei care așteaptă să treacă frontiera, spun că au de așteptat chiar și până la 3 ore.

Nici în Vama Urziceni situația nu este chiar favorabilă. Cu toate că se stă mai puțin decât în Petea, oamenii au și aici de așteptat peste 90 de minute.

14 comentarii

  1. Jan Răspunde

    Poate invata astia din diaspora sa mearga la Bruxelles sa demonstreze pentru primirea noastra in Schengen , nu sa vina la Bucuresti sa dea jos un guvern, altfel decit pe cai legale. . Asa ar scapa de stat la coada in vamile de la marginea lumii civilizate.
    Ce rusinos : din 28 de state membre ale UE, doar noi si bulgarii nu putem calatorii liberi prin Europa.
    Eu care sint un pro european convins, ma simt de-a dreptul umilit.

    • Gicu Hugi Răspunde

      Sigur, cei de la Bruxelles sunt de vina ca nu suntem primiti in Schengen si nu faptul ca suntem condusi de niste condamnati!

      • Cetățeanul turmentat Răspunde

        Stimabile,
        1. Dar pe vremea lui Băsescu cine erau condamnații?
        (apropo cum de justiția cea independentă nici nu s-a atins de Udrea pe vremea lui Băsescu?)
        2. Eu cred că nu suntem primiți în Schengen pentru că nu reușim să securizăm granițele, vedeți numai câte țigări din Ucraina ajung în țară.

        • cârcotaş Răspunde

          Mircea Băsescu,Relu Fenechiu…N-am statistică dar dă-mi măcar 2 condamnaţi în epoca Năstase.

          • Cetățeanul turmentat

            Păi de aia l-am votat pe Băsescu în 2004.

        • cârcotaş Răspunde

          Ai ce ai cu Băsescu,ţi-o fi tăiat salariul.Din modul de formulare reiese un repros,nu ştiu care şi nu ştiu cui.Te măcina cândva că Băsescu nu a fost demis după referendum.Te-am întrebat câţi trebuiau să voteze pentru demitere dar nu mi-ai răspuns vreodată.Dai în continuare cu Băsescu.Ai înţepenit în obsesie.

          • Cetățeanul turmentat

            Nu contează că au votat șapte milioane de oameni demiterea lui Băsescu, că justiția (cea independentă) trebuia să îl apere. Până și americanii au fost duși de nas până mai ieri, de aceea au lăsat-o din brațe pe Kovesi.

  2. Roland Răspunde

    Da pro europene, simte-te umilit, dar nu cumva din cauza guvernelor pe care le-ai avut / le ai care raspund pentru excluderea Romaniei din spatiul Schengen. Simte-te umilit din cauza celor din diaspora, numa tu stii de ce, dar simte-te.

  3. abc Răspunde

    @Jan, ce nu spui este că apartenența la Schengen presupune pe lângă libera circulație și exact pentru operabilitatea sistemului că de ex. evidența populației și multe informații de acest gen se pot atunci accesa electronic reciproc interțări exact pentru verificări operative. Dar cum avem niște ”minunați” conducători …. Cine garantează că astfel de informații nu încap pe mâna cui nu trebuie, vezi și feisbukul ce a făcut prin America și nu numai? Occidentalii sunt foarte sensibili pe astfel de lucruri și pe bună dreptate.

    • cârcotaş Răspunde

      Ce-i explici lucrurile ăstea lui Jan care,crede el,au vrut diasporenii să-i dea jos guvernul?Îi era frică să nu vină alt guvern care să-l întrebe cu ce se ocupă la locul de muncă(bugetar,desigur.No,dar el e european convins,numai să nu-i dea jos cineva guvernul ăsta care dă la bugetari cu dărnicie.

  4. Jan Răspunde

    #Roland, m-ai inteles gresit.
    Eu am spus ca ma simt umilit din cauza modului in care ne priveste si ne trateaza Bruxelles-ul , nicidecum din cauza diasporei.
    #abc, Romania a platit concernului franco german peste 850 milioane Euro pentru a ne furniza si monta aparatura de supraveghere a frontierei cu Ukraina si Moldova.
    A fost conditia tehnica ceruta de occident pentru accederea in Schengen.
    Am batut palma dar dupa ce ei s-au vazut cu banii in buzunar, au uitat de angajament…
    Unul din motivele pentru care ma simt umit.

  5. Driver Răspunde

    Ma bucur sincer.
    Cine a chemat pe acesti prosti acasa ?
    Sa steie 48 de ore. Macar !!
    Taranii dracului !!!

  6. Roland Răspunde

    Eu te-am inteles bine, tu trebuie sa intelegi ca impedimentele fata de intrarea Romaniei in Schengen sunt publice, se transmit fiecare an guvernului acestei tari, se numeste raport MCV (mechanism de verificare si cooperare). Acest raport se datoreaza faptului ca Romania nu indeplinea toate cerintele la intrarea in EU, cerinte in special legate de justitie (cine se mira?).

    Ca de obicei, ai nostrii au zis ca vor indeplinii cat de repede (sic) aceste doleante, cei din EU au zis nu va credem si va verificam, rezultatele le vezi.

    Deci incearca sa ma intelegi de ce nu facem parte din spatiul Schengen, mingea e la noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.