Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Europarlamentarul sătmărean Ioan Mircea Pașcu vrea amenzi și 12 luni de închisoare pentru protestatari

Europarlamentarul PSD Ioan Mircea Paşcu, originar din Satu Mare, a scris joi, pe pagina sa de Facebook, despre pedepsele pentru protestatari care ar trebui introduse în lege la începutul sesiunii parlamentare. Acesta a sugerat că amenda ar trebui să fie de 15.000 de euro, iar termenul de închisoare de 12 luni.

„Cum arătam, în Franţa amenda este de 15.000 euro iar termenul de închisoare, de 12 luni pentru ultragierea unui agent. Poate introduce cineva repede, la începutul sesiunii parlamentare din toamna asta, un asemenea text (sumele pot fi calculate, desigur, in lei), ca sa existe mai multă claritate la «protestele viitoare», ca aşa sugerează chiar unii dintre adepţii protestelor!?”, a scris europarlamentarul PSD pe Facebook.

 

 

 

 

23 comentarii

  1. Nu zau?! Răspunde

    Ultragierea unui agent caruia i sa furat arma!!! De ce poula mea are arma? Credea ca ii ceva accesoriu vestimentar? 150000 de euro amenda pentru incompetenta si tie pulifriciule 1,5 milioane.

    Hai, mars!!!

    • Cocean Răspunde

      La pușcărie cu sectantii Sorosisti, nu au avut autorizație ș i nimeni nu si-a asumat mitigul ,în occident ii împușcau cu gloanțe de cauciuc.La bulau cu Cioloș bubosu lui Bivolaru.

    • Fane Hastag Răspunde

      Mancav’ar guta de paraziti bătausi cu Cioloș cu tot.Viermi ai societății moderne care nu produceti nimic numai consumati. Parnaia v-ae reabilita puțin neuronii oxidati de etnobotanice.

  2. Rodica Răspunde

    Serios, tovarase europarlamentar? Da cine te crezi,in uniforma aia de mason,cu accesoriile aferente, sa dictezi mataluta amenzile pentru ultraj-cica-a unui agent? Dreptul la protest este consfintit in Constitutie, tovarase europarlamentar, dar se vede treaba ca sunteti ocupat sa calculati amenzile si sa faceti conversia lor in moneda nationala ! Parca ar trebui sa va preocupe promovarea si sustinerea intereselor tarii, nu solutionarea cu….pumnu-n gura a celor care au curajul si demnitatea de a nu fi de acord cu o clasa politica incompetenta si proasta! Si cum ramane si cu reversul problemei? Adica cetateanul ultragiat? Pentru asta ce solutie aveti? Vad ca dai exemplul Frantei, pai ramai matale acolo daca e asa…….corect si lasa-ne-n durerea noastra, ca oricum cu voi sau fara voi, noi tot la fel de greu o ducem!

  3. dr storm Răspunde

    e dus cu pluta batranelu

  4. Worm Răspunde

    MUIE PSD!!!!! VOI VA TRADATI SI TARA PENTRU O PUNGUTA CU 2BANI!!! MUIE PSD!!!!!!

  5. Alex Răspunde

    Toti am vazut ca in unele momente niste huligani(probabil din galeria FCSB ) au atacat cu furie deturnand protestul pasnic intr-unul violent. De ce sa sufere ceilalti protestatari pentru cativa hulgani, a caror scop este unul singur sa loveasca orbeste in stanga sau in dreapta? Strainii rezolva acest lucru cu arme mult mai eficace de exemplu pistoale cu socuri electrice, in cateva secunde individul este imobilizat fara sa mai aibe posibilitatea sa care cu nemiluita pumni. Nu sunt pentru aceste amenzi usturatoare dar sunt pentru metode mai eficiente contra acestor animale umane pe care le intalnesti si la unele meciuri de fotbal.

  6. cârcotaş Răspunde

    Să ne păstrăm obiectivitatea şi să recunoaştem că în alte situaţii ne-am dori ca cei violenţi să fie bătuţi măr.Acum că situaţia este confuză comentăm părtinitor şi răutăcios.Eu cred că jandarmeria nu avea experienţă în ceea ce ca întreprins şi are de răspuns la multe întrebări:de ce nu a reţinut de la început persoane violente,de ce a bătut persoane neviolente,de ce la alergat şi lovit pe cel ce voia să părăsească zona etc.?Ş-apoi amenzile sunt cerute pt. cei vinovaţi de ultraj nu pentru protestatari paşnici cum pretinde titlul.

  7. Alex Răspunde

    Aceste proteste ar trebui sa aiba o finalitate. Evident ca nu sunt pentru furtul votului dar as fi pentru modernizarea sistemului de votare astfel incat fiecare roman din orice colt al lumii sa poata vota pe cine doreste, tehnica exista deja. De ce sa nu fim ca elvetienii, cu calm doar prin accesarea unui formular de vot sa-i pedepsim pe cei care nu ne reprezinta corespunzator.

  8. Roland Răspunde

    Sa ne mai mindrim cu cine defilam, la nivel de varza de Bruxelles.. Asta a venit cu idea ca se manipuleaza vremea pe un continent (care nu stie), de catre cei pe care-i iubeste. Partea dureroasa intervine cand te gandesti ca Gunoiul poate sa-si dea drumul la idei lipsit de griji, adica fiind trimis de catre “noi” parlamentar in Europa ca “el” sa faca “treaba”? pensie=grasa.

  9. sebi Răspunde

    o muie nu vrea cumva această relicvă comunistă împuțită , boșorogi ca acest pigmeu handicapat au distrus țara asta , de ăștia nu scăoăm până nu dau în primire .Ăsta a făcut toate jocurile mafiote la SATU MARE , cu fostul imbecil nicoară , apoi tauru , apoi govor și acum o trage de ațe pe aurelia .

  10. Alex Răspunde

    @carcotas. Cand forta este opusa fortei aici se ajunge. Metodele Jandarmeriei sunt limitate, ceva dotare au, spre exemplu am vazut toti cati pumni a primit jandarmerita si totusi nu a patit mare lucru, semn ca echipamentul pe care l-a avut a protejat-o destul de bine. Dar numai din Jandarmerie nu merge, trebuie umblat la alte parghii, politice, sociale, etc. ca sa nu se ajunga la astfel de confruntari unde huliganii se simt foarte bine. Politicienii cateodata nu sunt constienti ca unele cuvinte de-ale lor inseamna gaze, ochi tumefiati, panica si alte chestii din astea pentru unii dintre noi. Totusi putem spune ca n-a murit nimeni, n-a fost ranit grav nimeni si inca ceva n-a profitat de eveniment vreun terorist.

  11. ombre Răspunde

    stimate domn! ati fost in parlamentul Romaniei ! v-ati luptat vreodata ptr nivelul de trai al romanilor, ptr batranii amarati ,va ganditi la amenda?!foarte bine! mergeti si luptati ca salarul minim sa fie 1000 euro ca intr-o tara civilizata si sa vedem daca mai protesteaza lumea daca traieste decent de ce trebuie permanent pedepsit acest popor?! vai vai

    • y Răspunde

      @ombre, există o expresie de-al lor, al parlamentarilor pe care am auzit-o prima dată în 2004 și am rămas siderat – ”Am prostit pulimea”. Scuze pentru expresie dar așa a sunat. Discuție purtată între persoane politice sigur foare bine cunoscute și de tine. Din PDL -atunci încă PD, PSD și UDMR. Așa că ce mai vrei? În logica lor noi suntem ca să-i servim pe ei. Îi doare pe ei în bască de noi și de săraci și bătrâni neajutorați. Mai ții minte pe actuala rezidentă costaricană, fostă ministresă Udrea când la inundații pe undeva prin sud împărțea pantofi cu tocuri? Ei trăiesc într-o realitate paralelă. Ce spui tu cu 1000 euro pe lună ei câștigă într-o oră. Cine nu-i jmeker ca ei e fraier. Pe ei acest aspect îi lasă rece, chestiile astea sociale îs utile în campanie că dau bine pe sticlă, gen pupatul bebelușului. Dar sincer mie mi-a plăcut cel mai mult fostul primar oltean când a inaugurat cu surle și trâmbițe niște coșuri de gunoi în Soarelui. Atât de jos am ajuns.

  12. Alex Răspunde

    @y. Din partea politicienilor te poti astepta la orice pentru a se face mai vizibili in fata electoratului pe care-i reprezinta, asta nu este o surpriza pentru nimeni. Protestele au fost pentru corectarea directiei in care merge tara insa opozitia le-a transformat intr-un atac asupra PSD-ului, iar PSD-ul a ripostat in consecinta. Problema mare dupa mine este in privat, mai ales in privatul romanesc, acolo sunt hibele. Nu cred ca actuala clasa politica e in stare sa rezolve problemele in acea zona, asa ca intr-un viitor acestea vor reizbucni. Ma astept in viitor totusi ca disputa Dragnea – Iohannis sa se mai atenueze, in schimb disputa va trece in esalonul secund. Depinde foarte mult si de vreme, stiut fiind ca in perioadele de vreme extrema apar si mutarile in politica, si cum mai nou vremea este impredictibila, se poate intampla orice si in politica.

    • y Răspunde

      @Alex, sincer nu prea am chef de politică mai ales că nevastă-mea mă bate la cap să facem prima serie de zacuscă astăzi. Mult chef n-am dar ce nu face omul pentru ”pacea mondială”.
      Iohannis a ajuns acolo unde a ajuns mai mult ajutat, cu un-doi înainte era primarul harnic de Sibiu și atât. Oamenii, mulți oameni, l-au votat că-i neamț și tanti Merkel poate-poate ne a privi altfel și ne va ajuta. Din păcate nu-i așa, politica e mare curvă indiferent despre cine vorbești. Să vedem dacă va candida Iohannis din noupentru că este prea domn pentru bantustanul ăsta de Absurdistan și riscă să nu câștige și să treacă pe linie moartă. Ponta stă la ciupeală și văd că așteaptă să se răzbune pe Dragnea. Amândoi sunt foarte răzbunători și amândoi au în spate un grup puternic. Dragnea dacă ar fi deștept s-ar retrage în umbră, dar pentru el este deja târziu. În momentul condamnării definitive a lui în alte dosare (că mai are) riscă să tragă partidul după el. Deja sunt semne iar dacă pățește ceva partidulețul drag o să fie destui să-l taxeze pentru că fără partid ei practic sunt nimeni. Iar în ce privește mediul privat patronii privați marea majoritate și-au bătut joc de angajați, gen ”În locul tău sunt 100 alții ca tine care așteaptă să lucreze”. Nu este chiar așa. Patronii s-au prefăcut ani la rând că plătesc și muncitorii că lucrează iar acum nu mai sunt muncitori. Tot sistemul stă să intre în implozie. Coroborat cu pensii și salarii bugetare mărite aiurea, fără acoperire doar pe datorii și credite numai o criză ne mai trebuie și vai de noi. Oricum occidentul practic ce era mai important ne-a luat cu frumosul pe bucățele. Cea mai mare greșeală a fost vânzarea Petromului.

  13. Nelutu Răspunde

    Pana tara asta nu va scapa de specii comuniste ca el treaba nu va merge bine in tara

  14. jojo Răspunde

    mai nelutule,pesedisto,pedisto udemeristo coloratule tu ar trebui sa taci definitiv ,jeg ordinar toata viata ta ai fost un parazit al societati negiobule ,nu vreau sa l apar pe acest afemeiat cap de **** dar sa nu mai puna piciorul in comuna la noi ,numai cand o sa crape sa avem unde sa ne pisam cu toti caini satului .ai uitat ca noi reprezentam diaspora ,putrgai ce esti ,prazit inputit. hai la Racsa …………………muie …..

  15. gheorghe Răspunde

    Mai Jojo esti tare!!!un mesaj drept la tinta pentru nelu…purcelu.Niciodata nu l-am suportat pe acest individ(era sa spun vierme,rama,linghina…da nu spun!!!??).Are o mecla de milog si lingau.Chear ce a facut el pentru satmareni?in afara de a lu leafa cred ca vnu este capabil de nimic.Mi-e lehamite ca se afla si el sa vorbeasca…..ma opresc aici ca nu vreau sa-mi stric ziua mea libera…Bravo Jojo inca o data pentru comentariu.Sa auzim si de bine!!!

  16. Unu' Răspunde

    Sincer, aș fi de acord cu o asemenea lege! S-ar termina odată pentru totdeauna cu scandalurile ultrașilor din galeriile marilor echipe, iar protestele ar deveni mai non-violente!
    Dar o măsură similară ar trebui luată și împotriva acelor jeguri de oameni, care sunt chemate să asigure ordinea publică și aplică lovituri și gazează protestatari pașnici, că doar, vorba aia, las’ că știe el de ce …
    Și la fel, să fie pedepsiți și acei jandarmi care-ți acoperă numerele de identificare!
    Protestul și libertatea de exprimare sunt drepturi fundamentale în toată lumea! Este absurd să cer voie cuiva să-mi exprim părerea și e și mai absurd să nu protestez când cineva încearcă să-mi îngrădească acest drept, sau oricare drept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.