Ultima actualizare: azi, 10:00

Locale

EXOD. Zeci de mii de români au ieșit din țară prin PTF Petea!

In Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a constatat o scădere a traficului pe sensul de intrare în România, dar a crescut numărul persoanelor care au ieșit din țara noastră. Din punct de vedere statistic, in ultimele 24 de ore prin Punctul de Trecere a Frontierei Petea au intrat în România 3.800 de persoane, care au călătorit cu 1730 mijloace de transport, iar numărul cetățenilor care au ieșit din țara noastră a fost 27.100, aceștia călătorind cu 7.100 mijloace de transport.

,,Menţionăm că la frontiera internă, formalităţile specifice se efectuează în comun cu autorităţile de frontieră ungare, sens în care, în cadrul protocoalelor bilaterale, au fost contactate autoritățile statelor vecine în vederea stabilirii unor măsuri comune de fluidizare a traficului, astfel încât controlul de frontieră să se desfășoare cu operativitate.

În acelaşi timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă”, au declarat polițiștii de frontieră.

Recomandări:

În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi la frontiera cu Ungaria, iar cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, jud. Satu Mare, recomandăm participanţilor la trafic utilizarea Punctului de Trecere a Frontierei Urziceni de pe raza judetului Satu Mare si a Punctul de Trecere a Frontierei Valea lui Mihai de pe raza judetului Bihor, aflate la frontiera cu Ungaria.

Astfel, la frontiera româno-ungară, pe raza judeţului Satu-Mare sunt operaţionale 2 puncte de trecere cu specific rutier (P.T.F. Petea – Csengersima şi P.T.F. Urziceni – Vallaj) şi, în total, sunt disponibile, atât pe sensul de intrare în țară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 9/10 de benzi de control pe sens.

 

 

7 comentarii

  1. diaspora Răspunde

    Plecati fratilor da nu va intoarce-ti si la anu ca e jale in oras cand apareti voi de parca termitele au napadit timp de o luna in trafic la terase la magazine. Tot tzarani ati ramas desi mergeti inapoi intr-o lume civilizata-nimic nu se prinde de voi acolo-da de unde nu ii nici Dumnezeu nu cere. Valea.

    • Codruta Răspunde

      Trebuia să rămâneți cu Ciolos in Bucuresti, toți aveți comportament de” Țărani de capitală “….diaspora țăranilor cu bani.

  2. Driver Răspunde

    Salutari Diaspora.
    Noi, cei ramas aici sustinem acest romania prapadita…..iar restul ..daca e asa de bun dincolo de ce dracu se intorc aici ….sa comenteze ..ca vai asa..si asa..si e mai ieftin dincolo…dar cine mama dracului va chemat aici ..in romania.
    Stati acolo in marele france..uk..germany…etc..daca asa de bun acolo. Veniti sa ne incurcati aici pur si simplu

  3. Robu' Răspunde

    Da’ plecati odata, marlanilor, ca pute orasul de voi! “Come si dice” mars inapoi la sclavie, vorba lui”diaspora”, nimic nu s-a prins de voi, pe unde umblati! Va urla tarana in buletin! Sa veniti cand o sa va chemam noi, sa va mai dati cu parerea despre lucruri de care habar nu aveti! Ati cam furat-o cu mitingul p…dii!

  4. Roman in Romania Răspunde

    Ia mai goliti-va scrumierele pline cu chistoace de la tigari JL pline de pene, acarieni şi excremente de şobolan în tarile pe unde ne faceti de ras, cand veniti pe acasa oricum de abia asteptam sa va carati, v-ati parasit copiii de mila carora ma doare inima, oare nu parintii trebuie sa isi creasca pruncii ???

  5. obiectiv Răspunde

    Voi vorbiţi despre o parte mică a diasporei formată din tineri needucaţi cu mentalitate de cocalar.Dar câţi din cei ,,care contribuie la propăşirea patriei” de acasă n-ar face la fel dacă ar avea bani şi maşini tari.Cei pe care-i condamnaţi s-au format aici,în ţară.Nu-i o soluţie să-i blamăm în timp ce alţii caută disperaţi forţă de muncă.De la educaţie şi de la învăţământ se trage totul.Dacă n-ai nişte jaloane de mic copil te vindeci sălbatic.

  6. avu Răspunde

    Cu cat mai repede, cu atat mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.