Ultima actualizare: ieri, 22:22

Locale

FOTO. Apartamentele de pe Horea 6, sigilate. Focarul, pe cale să devină istorie

Primăria Municipiului Satu Mare continuă demersurile privind evacuarea persoanelor care locuiesc în imobilul de pe str. Horea, nr.6.

Astfel, luni, 6 august, viceprimarul Doina Feher alături de personalul specializat din cadrul Serviciului Public de Asistență Socială Satu Mare și a Serviciul Patrimoniu, Concesionări, Închirieri, însoțiți de polițiștii locali au făcut o ultimă acțiune de verificare a acestor persoane. Principalul scop a fost acela de a-i informa pe locuitorii acestui imobil despre faptul că au obligația să părăsească aceste locuințe în cât mai scurt timp, în caz contrar urmând să fie evacuați.

“Focarul de infecție numit Horea 6 e pe cale să devină istorie. Am inceput deja sigilarea apartamentelor, locatarii fiind somați să se mute, în caz contrar urmând să fie evacuați. Dorim să obținem fonduri UE pentru reabilitarea zonei de lângă Turnul Pompierilor, iar ca o primă măsură desfințăm acest “ghetto”, urmând să facem toate eforturile pentru a pune în valoare acestă zonă superbă a municipiului Satu Mare”, a precizat primarul Kereskenyi Gábor.

De altfel, Primăria Municipiului Satu Mare a dispus sigilarea locuințelor care sunt goale, urmând ca în următoarea ședință a Consiliului Local să fie supus spre aprobare proiectul de hotârâre privind aprobarea listei solicitanţilor care au acces la locuinţele sociale, în ordinea de prioritate.

Aceste persoane vor primi o locuință socială în celelate locații unde Serviciul Public de Asistență Socială Satu Mare are locuințe disponibile, respectiv în imobilele de pe str. Toamnei, Zefirului, Târnavei, Timișului, Ostrovului bl.2CD.

Primăria Municipiului Satu Mare precizează că persoanele care au depus o cerere și care locuiesc acum în imobilul de pe str. Horea vor primi o locuință după ce își plătesc restanțele la utilități, fac dovada faptului că muncesc și că nu au avut abateri de ordin disciplinar în perioada în care au locuit pe str. Horea. De asemenea, conducerea instituției precizează că nici un locatar de pe str. Horea nu se va muta în blocul care se află în reabilitare de pe str. Ostrovului.

14 comentarii

  1. florina Răspunde

    Felicitari ! Foarte bine ! Mai bine mai tarziu decat niciodata !

  2. Vasile Răspunde

    Aviz cârcotașilor, să se știe că nu vor fii mutați în blocul renovat de pe str. Ostrovului persoane care nu muncesc.
    Nu știu când se va da în folosință acel bloc 2CD, dar sper să se schimbe zona așa cum a fost cu blocurile Dallas și Nato din Micro 14.

  3. Zece Răspunde

    Felicitari primarului!

  4. Sătmărean Răspunde

    Acuma să meargă pol. locală să nu îi lase pe cei evacuați să se stabilească pe Ostovului, că atunci începe jocul șoarecele și pisica.

  5. Cineva Răspunde

    Să îndrăznească numa că îi mătură cu duba și îi și amendează.

  6. aviz favorabil Răspunde

    stie domnul primar ca sunt cateva familii care lucreaza sunt curati cu chiriile la zii si lea promis locuinte in blocul nou renovat dar acum cand ii gata blocul sa sucit si nu mai vrea sa puna pe cei cu actee in regula acolo vrea sa-i puna pe tarnavei intro garzoniera familii cu 3 4 copii sa-i fie rusine parca ar fi animale si-i pune intrun tarc pacat ca nu vin alegerile primaria sa acoperit cu cei de pe horea si a fost bine sa-l voteze acuma au ce repartiza cunostintelor si angajatiilor de la primarie asa cum au fost anl -urile de pe closca unde au locuit doamnele de la patrimoniu si cei de la banci care au dat locuinta in chirie nu ei locuiesc acolo RUSINE SA VA FIE ATI PROSTIT PE TOATA LUMEA va mai votam

  7. Zece Răspunde

    Da, cu drogații, prostituatele si peștii lor a câștigat primarul alegerile :)))!!afara cu toate gunoaiele alea de acolo!!e centrul orașului!!si e plin de boschetari si țigani!!

  8. BUBU Răspunde

    BLOCUL 25 TIMISULUI ; SCANDAL IN FICARE ZI ,NOAPTEA VIN DUBELE CU TIGI ..MASINA POLITIEI FACE SEMN L LIBER LA DESCARCAT . BATAUSI,,BETII , MUNCA MUMU CAINI LA FIECARE APARTAMENT P COMUNITARA SE FACE CA NU VEDE NIMIC SEARA PANA LA O2 GALAGIE CAND LE SPUI CEVA ,TE AMENINTA CU GEAMURI SPARTE S.A.M.D. MA INTREB DE CE TREBUIE NOI LOCATARI SA CARE A CUMPARAT ACESTE IMOBILE CU MULTA MUNCA .SI NEMANCATI DE MULTE ORI …..CA SA VINA ACUM TAGANOCUL ,JIGODIILE DRACULUI CU BURTOIUL CAT UN BUTOI ,SI SE UITA LA NOI CU SCARBA IN TIMP CE CLONTANE SEMINTELE IN FATA TA PE JOS ;SOCIAL,,GAZ, BANI ,TIGI CALDURICA SA FACA MULTI PURADEI SI PADUCHI..RUSINE

  9. Yuri Gagarin Răspunde

    Pe Horea vrea sa faca hotel firma tarr, dupa exact cum era înainte, ok sa faca dar iarasi Tarr, ajunge primar cu dedicatiile

    • Unu' Răspunde

      Ar fi arătat mai bine niște cabinete medicale ale lui dorel de sătmar, iar în locul teatrului să facă parcare!?!

  10. o oooo Răspunde

    In sfarsit a avut cineva curaju’ sa faca ordine in centru. Felicitari!

  11. Attila Răspunde

    Acuma zona Ostrovului o să fie frumoasă cînd va fi dat în folosință blocul cel nou.

  12. Ștefan cel mare Răspunde

    O să crească prețurile la garsoniere pe Ostrovului,
    Măcar să fie prețurile ca și în Micro 16.

  13. Nicu Răspunde

    @Yuri Gagarin, și în spate la Camere de comerț se face hotel pe o bucățică de teren unde a fost o centrală termică.
    Unde o să parcheze oaspeții d-le arhitect șef al Sătmarului care ai aprobat acolo un HOTEL !!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.