Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

FOTO. Arbori în pericol de prăbușire și gropi în drum la Oțeloaia. Atac la adresa Ocolului Silvic

Primarul ocmunei Homoroade, Simion Ardelenea, a lansat un atac dur la adresa Ocolului Silvic Satu Mare. Edilul spune că reprezentanții Ocolului Silvic sunt impotriva organizarii in bune conditii a Festivalului folcloric codrenesc de la Oțeloaia.

,,Cel mai vechi eveniment cultural din judetul Satu Mare a fost organizat in fiecare an de Consiliul Judetean, Primaria Homoroade si Institutia Prefectului, prin institutiile deconcentrate, stabilindu-se sarcini clare pentru fiecare. In acest an, Ocolul Silvic Satu Mare trebuia sa acopere gropile drumului forestier care asigura accesul din drumul judetean 193 A spre Oteloaia (lungime 1, 5 km) si sa taie 4 arbori, care risca sa fie doborati de o adiere usoara de vant (in urma cu putin timp, un arbore a cazut peste gardul si piscina pensiunii din zona). Gropile au fost acoperite partial, mare parte din cele 2 masini de nisip si piatr , trimise in zona, fiind depozitate la 500 metri, mai sus de zona Oteloaia!”, a declarat primarul din Homoroade.

Simion Ardelean spune că în pofida nenumăratelor sesizări, cei de la Ocolul Silvic nu au făcut nimic pentru a elibera zona de arborii aflați în pericol de prăbușire.

,,In ciuda sesizarilor trimise de Primaria Homoroade si de Institutia Prefectului Judetului Satu Mare cu privire la arborii aflati in pericol de prabusire, Ocolul Silvic nu a gasit nici o solutie! Motivul ? “In zona la care faceti referire, exista un proces pe rolul instantelor de judecata, pentru stabilirea limitei de proprietate intre Ocolul Silvic si proprietarul pensiunii”. Din pacate, majoritatea “investitiilor” din Comuna Homoroade au fost “atacate” de Ocolul Silvic Satu Mare! (Modernizarea drumurilor comunale, înfiintarea unei plantatii de afini, Pensiunea Popasul Codrenilor)”, a mai adăugat edilul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.