Ultima actualizare: azi, 12:31

Locale

FOTO. ,,Botezul focului” pentru un tânăr pompier. Pădure salvată în ultimul moment de la incendiu

Coordonarea intervenției pentru stingerea incendiului de vegetație uscată izbucnit astăzi pe un teren aflat în imediata apropiere a pădurii din zona Zona Olăreasca din Bixad a constituit și „botezul” tânărului pompier, sublocotenent Mercea Alexandru.

Proaspăt absolvent al Facultății de Pompieri, slt. Mercea Alexandru a fost repartizat la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș” al județului Satu Mare și îndeplinește din data de 14 iulie 2018 funcția de adjunct comandant al Secției de Pompieri Negrești Oaș.

,,Îl felicităm și îi urăm să aplice cu succes toate cunoștințele dobândite în timpul pregătirii specifice”, este mesajul conducerii ISU Satu Mare.

Reamintim că în cursul acestei dimineți, proprietarul unui teren agricol (Zona Olăreasca din Bixad) dorind să ardă câteva crengi uscate a pierdut focul de sub control inițiind un incendiu de proporții, în urma căruia au ars aproximativ 50 ari de vegetație uscată care s-a extins la pădurea aflată în imediata apropiere.

În ciuda drumului greu accesibil, cinci pompieri din cadrul Secției de Pompieri Negrești Oaș sprijiniți de voluntari din cadrul SVSU Bixad, de câțiva civili și de un jandarm din cadrul Plutonului de Jandarmi Negrești Oaș au reușit după două ore de intervenție să lichideze incendiul preîntâmpinând propagarea focului la fondul forestier.

 

10 comentarii

  1. Fire and ice Răspunde

    Extraordinar!

  2. MAE Răspunde

    ca sa zic pe caldura aceasta sa te apuci sa faci foc e cam ciudat la cap taran prostuc ce esti

  3. Alex Răspunde

    Mai nou nu se da foc numai asa sa fie, unii vor sa puna mana pe niste terenuri mult mai ieftin. De-aceea ma tem ca nu va trece mult si, cand va fi mai mare uscaciune si vant, vreun piroman nenorocit va incerca sa profite de situatie. Dezastrul poate fi inimaginabil, in ciuda interventiei pompierilor. Joaca cu focul i-a prins si pe cei interesati, la urma urmei ii costa un chibrit si doua-trei vreascuri.

  4. nu s bugetar Răspunde

    Ridicatii in slavi pe cretinii de bugetari…si a facut meseria doar pentru care oricum e megaplatit comparativ cu sectoru privat…

  5. superman Răspunde

    Sa i faca o statuie pulifriciului care traieste ca porcu pe spinarea noastră….la urmatoru miting va fi pe linia întâi sa împartă gaze si bulane in slujba sefutului dragnea

  6. Adrian Cozma Răspunde

    Pompierii sunt sclavii lui Arafat!

  7. Mirat de voi Răspunde

    Sunteți câțiva care se pare că nu ați promovat examenele pt. ISU, dar dacă erați în ISU comentariile nu ar fi sunat la fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.