Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

FOTO. Lacul Cubic intră în reabilitare. Fitness, piste pentru role, biciclete și alei pietonale

Primăria Satu Mare a demarat un proiect de reabilitare a lacului Cubic din municipiul Satu Mare. Astfel, se vor crea piste pentru biciclete, alei pietonale, piste pentru patine cu rotile, zone de fitness și alei pietonale.

Banii pentru acest proiect vor fi alocați prin Programul Operațional Regional. Lacul Cubic se află în apropierea Cartierului Solidarității, terenul fiind împărțit în două loturi: unul de 5.249 metri pătrați, având funcțiunea de circulație urbană, iar celălalt de 45.969 metri pătrați, fiind transformat în parc.

Așadar, molozul, gunoaiele și tufișurile vor dispărea, spațiul urmând să fie așa cum era cu peste 20 de ani în urmă, un spațiu de liniște și recreere.

 

 

 

13 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    Nu mai are episcopia catolică bani să-și facă cartier rezidențial?
    Doamne ajută! Abia aștept să văd toate bisericile falimentare, ar fi un semn de evoluție spre normalitate!

    Pe de altă parte, salut inițiativa primăriei de a ne scăpa de o pată de ușine de pe obrazul orașului!

    Dar îndrăznesc a întreba, ce se întâmplă cu reabilitarea Grădinii Romei? Nu se mai mișcă nimic!

  2. pur si simplu .... Răspunde

    Intrebare : Ce primar se mai ocupa in tara asta sa construiasca parculet , piste pentru biciclete, alei pietonale, piste pentru patine cu rotile, zone de fitness și alei pietonale , sa planteze multi / multi copacei si iarba deasa , sa puna multe/multe bancute confortabile si solide , vopsite in culori vesele , adica un loc minunat de plimbat , recreere , joaca si relaxare pt toate generatiile ?!…

    Raspuns : Un PRIMAR ADEVARAT si cu a sa ECHIPA COMPETENTA si de tot respectul !…

    BRAVO , domnule primar Kereskenyi Gabor ! Asa , DA !!!

    • Unu' Răspunde

      Wow, câtă efervescență …
      A început campania electorală și noi nu știm?!?
      Stai calm, promisiuni ne-a dat și chelu’ dorel de sătmar – cel mai prost primar din istoria sătmarului, și cu atât am rămas de la el minus o pistă de biciclete!

  3. Om Răspunde

    Mese de tenis de masa de ce nu se pun in parcuri? Ar fi super 😉

    • pur si simplu .... Răspunde

      …primarii adevarati apleaca urechea si asculta dorintele oamenilor mari si pun inclusiv mese de tenis de masa in parcuri …Si mai asculta si de dorintele celor mici , ale piticilor adica , si mai pun si cate un un topogan/ doua , un leagan , adica un ” nimic” minunat care bucura piticii si parintii/ bunicii lor…Aveti un PRIMAR ADEVARAT ?…Am senzatia placuta ca …DA !

      • Rodica Răspunde

        Pur si simplu…. nu stau lucrurile chiar asa cum se vad ! Adica toate aceste …… marete realizari nu sunt doar meritul actualului primar ; multe dintre proiectele realizate acum au fost demarate acum 4 ani (da ,desi pare de neconceput , in legislatura nesuferitului de psd-ist) doar ca la noi -stiti cum sta treaba … cu hartiile , teoria si punerea in practica plus accesarea banilor ! Din aceste motive culege roadele actualul primar ! Plus ca ….sCoica a avut grija-ntai sa-si termine cabinetele particulare , si-abia apoi l-au interesat prioritatile orasului ! Deci , mai usor cu ataea laude pentru actualul , ca din ……avion nu se vede la fel ! Si mi-e teama ca o sa-i creasca …aripi si o sa-si ia zborul ! Atunci pe cine mai ridicati in slavi ?

        • pur si simplu .... Răspunde

          Rodica draga , voi ” ridica in slavi ” TOT pe PRIMARUL ADEVARAT , INDIFERENT CUM S-AR NUMI EL SI DIN CE PARTID AR FACE PARTE !…
          … as proceda la fel de fair-play , crede-ma pe cuvant !…O zi minunata tuturor satmarenilor !

        • y Răspunde

          @Rodica, dacă o singură dată ai reuși să judeci imparțial și obiectiv ar fi deja ceva. Poți să-mi spui ce demersuri au fost pornite pe timpul lui Coica legat de acest proiect? Un mare zero barat s-a făcut, îți spun eu. Se fapt tot mandatul doftorului a fost un mare vid. Pardon, a dărâmat garajele și a făcut piața din Carpați II care stă închisă.
          Ideea a pornit cam prin 98-99 la nivel de intenție, știi tu cine a fost primar atunci, iar primele intenții de proiecte de prefezabilitate sau ceva de acest gen s-au fost făcut prin 2004-2005, iarăși știi tu cine a fost primar atunci. Dar să nu cumva să recunoști. Fiica lui Decebalus per Scoryllo și al lui Traianus. Ave !!!
          Mai bine bucură-te că dispare (să sperăm) dezatrul ăla de groapă și zona va avea un potențial de dezvoltare și pe viitor. Apropo, îmi place și ce se vrea cu Turnul Pompierilor, va fi fain.

  4. y Răspunde

    Să vedem cum va fi. Ideea este mai veche dar lăudabilă. La noi problema este cu punerea în aplicare, practica ne omoară.

  5. Om Răspunde

    Ma bucur ca va placut ideea. Ar fi misto sa se puna si in practica. Si nu doar pe culori de verde , alb, rosu… Boring…..

    • avut Răspunde

      asta va fi problema acum, schema de culori..?
      De mine sa puna peste tot stema tinutului secuiesc (si nu vorbesc o boaba de maghiara) ca nu ma intereseaza, atata timp cat proiectul va fi realizat…

    • comentator Răspunde

      Zici că ne invadează italienii sau bulgarii, eventual mexicanii? Nașpa.

  6. Om Răspunde

    Orice detaliu este important pentru ca detaliile fac diferenta 😉 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.