Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Adrian Cozma, despre importul de carne de porc: Este inadmisibil. Cine vrea să ne ia porcul de Crăciun?

Consilierul județean Adrian Cozma sare la gâtul guvernanților și spune că este inadmisibil ca România să importe carne de porc din țări precum Ungaria sau Olanda. Acesta subliniază faptul că amatorismul celor care ne conduc va compromite toate fermele de porci din țară. 

Redăm, integral, comunicatul de presă semnat de Adrian Cozma:

De mulți ani, România importă carne de porc în cantități foarte mari. După lichidarea Comtim și a altor unități de producție, am reușit “performanța” să importăm, doar în 2017,  a fost de aproape o jumătate de miliard de euro. E o situație fără precedent. Anul acesta vom bate, cu siguranță, recordul.

Amatorismul guvernanților, care se vede de la începutul declanșării pestei porcine, va compromite totul. Inclusiv fermele mici. De ani de zile asistăm la această lipsă de patriotism, în primul rând, iar pe urmă putem vorbi și de neștiință. E inadmisibil ca România să aducă produse și carne de porc din Ungaria și Olanda la acest nivel. Importăm 220 000 tone/an. E o temă de discutat în CSAT. Vorbim de siguranța alimentară a românilor.

Voi trimite o scrisoare președintelui României pe această temă de interes național. Facem jocurile unor grupuri de interese străine sau din interior sau facem politică pentru țară?

Cred că inclusiv SRI trebuie sa acorde o importanță acestui aspect.

Este clar ca aceasta sperietoare numita pesta porcina africana este o caracatița sau mai bine zis un balaur cu multe tentacule. Ideea este cine controlează acest balaur, asta trebuie sa aflam.

Cine vrea oare sa ne ia porcul de Crăciun?

Suntem țara cu cei mai mulți porci crescuți in gospodarii.

Românii, tradițional și-au produs singuri produse din carne de porc. Fiecare român avea masa de Crăciun, cu produse din carne de porc, producție proprie. Astăzi nu putem decât să facem constatări triste.

Cu toții simțim că ceva nu este in regulă. Și nu este.

 

12 comentarii

  1. comentator Răspunde

    Întrebare doar retorică liberală. Măi, care porc vrea să ne ia porcul de Crăciun ?

  2. Ion Răspunde

    Bla, bla,bla ….iar ne bagam în seama !

  3. Eu Răspunde

    Ion moș,cum ți-ar fi bine oare? Dacă cineva vorbește e problemă,dacă nu se face nimic nu e bine,oare cârnățarul ăla de prunc a lui Dragnea de ce și-a vândut toți purceii înainte să apară pesta,asta te-ai intrebat?

  4. Cuie Răspunde

    Iara te bagi in seama Cozmica cu sulita mica? Groaznic

  5. cârcotaş Răspunde

    Toate bune şi frumoase dar de ce ne spui nouă?Ar trebui să facem noi ceva în acest sens?Scrie unde zici că vrei să scrii dar de pompierisme şi umflări în pene s-a săturat lumea.

  6. Nu zau?! Răspunde

    SI tu nu cumva intri in categoria “celor care ne conduc”???

  7. Garuboz Răspunde

    Nici mie nu mi simpatic baiatu dar mare adevar graieste.

  8. Marius Răspunde

    ”’Tara arde, baba se piaptana!” Exact asa este si aici… Cred ca avem prioritati mai mari la nivel judetean decat sa ne racim gura pentru nimic! La sfarsit de mandat as vrea sa vad fiecare ce ati facut pentru judet sau cei de la nivel local ce au facut pentru oras! Au ajuns unii sa mearga la emisiuni TV sa discute abureli, mai ceva ca babele din fata blocului! De ce altii reusesc sa schimbe la nivel local si sa imbunatateasca lucurile, iar noi stagnam? Pentru ca ne preocupa prostiile si aruncam cu noroi in ochi!

  9. Alex Răspunde

    Autoritatile zic ca lupta cu pesta porcina, oare asa sa fie? Multi dintre noi vedem dimineata o armata de rromi pe biciclete cum ataca pubelele si containerele de gunoi cautand printre altele si paine pentru porcii pe care ii au. Stau si ma-ntreb daca acest mod de-a hrani porcii n-ar putea raspandi si pesta porcina? Ati vazut vreo masura impotriva acestui mod de-a hrani porcii? Am multe dubii ca se iau toate masurile necesare asa cum ne asigura prin diverse mijloace media.

    • y Răspunde

      @Alex, mai ții minte pe Băse cum ne liniștea înaintea crizei economice cum că pe noi nu ne va afecta aceasta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.