Ultima actualizare: azi, 20:25

Locale

FOTO. Salvatori pe motociclete SMURD! Paramedicii pot ajunge mai repede la accidente!

Salvatori pe motociclete SMURD! Mai multe Inspectorate pentru Situații de Urgență (ISU) din țară au fost dotate cu motociclete pentru serviciul SMURD. Motocicletele au fost achiziţionate de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pentru intervenţii rapide la accidente rutiere, paramedicul de pe motocicletă având rolul de a acorda primul ajutor până la sosirea ambulanţei.

De multe ori, maşinile salvatorilor ajung cu greutate la locul intervenţiei, fiind prinse în ambuteiaje sau deplasându-se oarecum greoi  prin oraşe din cauza volumului şi greutăţii. În aceste condiţii, un paramedic SMURD pe motocicletă poate ajunge în doar câteva minute în orice punct al vreunui oraş.

Deocamdată, asemenea motociclete au primit inspectoratele din marile județe din țară, cum ar fi Cluj, Timiș sau Constanța. Dacă sistemul se va dovedi eficient, ar putea fi extins şi la Satu Mare. Motocicletele SMURD sunt dotate cu tot ce trebuie pentru a salva o viaţă şi sunt folosite în zonele aglomerate. Sunt dotate cu de defibrilator semiautomat, cu oxigen, cu trusă de resuscitare, cu anumite echipamente pentru traumă. Preţul unei motociclete SMURD dotate cu toate echipamentele necesare, inclusiv cel de protecţie pentru motociclist, este aproximativ 20.000 de euro.

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, motocicletele au un timp de intervenţie de doar trei – cinci minute, comparativ cu media de aproximativ opt minute a unei ambulanţe.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.