Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

FOTO. Sătmăreni răniţi la mitingul din Bucureşti

Cel puţin doi sătmăreni au fost răniţi la mitingul care a avut loc vineri seara în Capitală. Cei doi membri ai trupei ARMA, Darius Radu Constantin şi Mihai Marcocean, au anunţat pe facebook că au fost răniţi.

“Multumim Jandarmeriei romane pentru ca ne-au gaurit hainele, ghiozdanele, avem rani….Mihai e mai sifonat!”, au transmis reprezentanţii trupei ARMA.

Protestul de la Bucureşti s-a încheiat cu peste 200 de răniţi. Jandarmii au agresat o mulțime de oameni nevinovați care au protestat pașnic.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a solicitat procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, demararea de urgenţă a cercetărilor în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi elucidării modului concret în care s-a produs intervenţia Jandarmeriei, pentru restabilirea ordinii publice, la protestele din Piața Victoriei.

Pentru această seară se anunță un nou protest.

64 comentarii

  1. Nehiob Răspunde

    Macar dacă le scoteau toți dinții din gură cu bastonul și ajungeau la cabinetul lui Cocean atunci să vezi tu tortură. Un adevărat PSD-,ist mascat în Sorosist și mare lider al protestatarilor zgubilitici.
    Săraca țară ce a ajuns să fie asediată de fanatici.

    • Ionică Răspunde

      Culcean și camarila reprezintă orașul Satu Mare la bătăi cu jandarmii prin Bucuresti. Asta da medic .

      • moscraciun Răspunde

        Catrinele el e un medic mult mai bun decat toata familia ta la un loc. Nu te mai lua de Calin

      • Pop Ioan Răspunde

        Daca numai atit i-l duce mintea??Trebe sa se “remarce” undeva daca in cabinet nu poate.

  2. Cetățeanul turmentat Răspunde

    Într-o DEMOCRAȚIE puterea se obține prin vot, nu prin mitinguri de protest.
    Dacă nu încercau protestatarii așa-zis pașnici să intre cu forța în clădirea Guvernului, nu s-ar fi ajuns aici.

    • Daniel Răspunde

      Cam asa te gandesti? Sau mai bine zis, gandesti. ghttps://recorder.ro/tara-care-si-calca-oamenii-in-picioare/

      • Cetățeanul turmentat Răspunde

        Stimate, sper că ai gândit la fel și pe vremea lui Băsescu. Știi tu, ăla care a închis spitale și a vrut să taie pensii, dar a dat bani la Ministerul Dezvoltări, condus la acea vreme de Udrea.

        • Claudia Răspunde

          Ma gandesc ca stai intr-un apartament primit de pre vremea lui ceasca sau intr-o casa primita dar de la parinti, credit sigur nu ai si nu te apasa ROBOR-ul. De asemenea cred ca esti sanatos si nu ai fost internat intr-un spital public, la fel ma gandesc ca nu prea faci cumparaturi sau bagi benzina. Cam asta cred eu despre tine in baza comentariului tau, ergo ma pis pe parerea ta de cetatean capusar de stat. Mersi

    • carcotas Răspunde

      Cetatene,daca puterea inseamna sa faci lucrurile scandaloase pe care le face actuala putere ma dezic de democratie.

  3. Jan Răspunde

    Ce ati cautat mai satmarenilor la Bucuresti ?
    Va tot plingeti cit va este de greu sa traiti printre straini departe de parinti, de frati, de prieteni…
    De ce nu ati stat voi acasa cu cei dragi sa va bucurati de revedere…
    Ati preferat sa mergeti sa smulgeti din asfaltul Bucurestiului si sa spargeti capul oamenilor de ordine…
    Ati meritat pe deplin ce ati primit

  4. kati Răspunde

    Eu plătesc impozite ca să-și facă treaba jandarmeria. Să apere instituțiile statului și așa au indurat 8 ore mojicia, violența, grupului infracțional organizat. A-ți uitat cu ce v-ați lăudat, că va fi fum, foc, și sînge.
    Deci s-au furat și armele că urma în viziunea voastră sîngele?
    Rușine să vă fie în an centenar!
    Sau vă este frică de legea pensiilor și cod fiscal -declararea veniturilor realizate în străinătate, 25% pensie de urmaș?

  5. Romanul Răspunde

    Aia nu e nimic. Sa zica mersi ca nu s-au ales si cu dosar penal. Pasaricilor.

  6. Alex Răspunde

    Felicitari! Ati reusiti sa schiloditi o jandarmerita. Meritati certificate de revolutionari pentru vitejia voastra. Bravo baieti!

  7. Răspunde

    Muistii de psd-isti au facut asta oricum ei s-au batut cu jandarmii.

    • Cetățeanul turmentat Răspunde

      Stimabile, cum nu aduci nicio dovadă în sprijinul afirmațiilor dvs., ceea ce spuneți îmi pare pură manipulare.
      Dimpotrivă, eu am văzut că mulțimea așa-zis pașnică nu s-a delimitat de cei care au aruncat cu pietre; ba ma mult, a încercat să intre cu forța în clădirea guvernului.
      Marii viteji au bătut un jandarm femeie!
      Vezi ce se întâmplă cu cei care lovesc polițiști în SUA, cea mai mare democrație din lume.
      Apropo, eu unul m-am săturat de protestele astea spontane, dar organizate pe facebook cu săptămâni înainte.

  8. kati Răspunde

    Voi l-ați votat pe președinte! Să-l luați cu voi! Să vă vadă condițiile de muncă, iar noi după 20 de luni de instigare din partea lui a romanului contra roman, să reușim să ne liniștim psihicul și sper că cerințele pe care le aveți să le adresați președintelui ,poate vă dă un purtător de cuvînt care să vi-l scrie- și nu guvernului împotriva cui strigați de 20 de luni!

  9. Nemeth Răspunde

    Bine ca le platim sa ne deie o mama de bataie :))) bv romania 🙂 numai aici se poate una ca asta 🙂 gg

  10. Altu Răspunde

    Voi ăștia care le plângeți de milă câinilor PSD adică jandarmii, să știți că nu-i obligă nimeni să se facă jandarmi, cunosc riscurile. Daca nu le place să meargă la muncă , că oricum e lipsa de personal. Ei sunt puternici doar în haită, individual se vede că și-o cam iau. Eu nu sunt de acord să plătesc taxe pt salariile lor,iar apoi să mă bată nevinovat. Cei care au meritat să plătească dar nu cum au făcut ei 10 jandarmi pe un amarat de protestatar. Femeia jandarm ce căuta acolo,nu e treabă de femeie, sunt vinovați cei care au expus-o. Un exemplu, în seara asta mergeți la festivalul berii, și sunt vre-o doi nebuni care fac scandal,vin jandarmii dau cu gaze, că ei nu gândesc,la jandarmerie se cer mușchi și minte puțină, și voi picați nevinovați mâine îi mai lăudați? Aici totul e politic, jandarmeria apără penalul Dragnea.

    • Cetățeanul turmentat Răspunde

      Stimabile, citește legea!

      Din Legea nr. 550/2004 privind organizarea și funcționarea Jandarmeriei Române
      “CAPITOLUL III Atribuțiile Jandarmeriei Române:
      Art. 19. – Jurisprudență (2)

      (1) Jandarmeria Română, prin structurile sale specializate, are următoarele atribuții:

      a) apără, prin mijloacele și metodele prevăzute de lege, viața, integritatea corporală și libertatea persoanei, proprietatea publică și privată, interesele legitime ale cetățenilor, ale comunității și ale statului;

      b) execută misiuni de asigurare a ordinii publice cu ocazia mitingurilor, marșurilor, demonstrațiilor, procesiunilor, acțiunilor de pichetare, acțiunilor promoționale, comerciale, manifestărilor cultural-artistice, sportive, religioase, comemorative, precum și a altor asemenea activități care se desfășoară în spațiul public și care implică aglomerări de persoane;

      c) execută misiuni de restabilire a ordinii publice când aceasta a fost tulburată prin orice fel de acțiuni sau fapte care contravin legilor în vigoare;

      d) execută, la solicitarea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, pe baza planurilor de cooperare, misiuni de asigurare și restabilire a ordinii publice în punctele de control pentru trecerea frontierei de stat;
      (…)
      i) asigură, în condițiile legii, paza sau protecția și apărarea obiectivelor, a bunurilor și valorilor de importanță deosebită, stabilite prin hotărâre a Guvernului, și a obiectivelor aparținând Ministerului Administrației și Internelor, stabilite prin ordin al ministrului administrației și internelor”
      Sursa: https://lege5.ro/Gratuit/gu3tambt/legea-nr-550-2004-privind-organizarea-si-functionarea-jandarmeriei-romane

    • Cetățeanul turmentat Răspunde

      Stimabile, dar de ce să își asume o jandarmeriță că poate fi ruptă în bătaie de huligani?
      Că doar de aia au forțele de ordine mijloace de autoapărare și de intervenție!

      • Altu Răspunde

        După părerea ta ce înseamnă meseria de jandarm, să stai în unitate, să spargi semințe și să primești salariul? Normal că jandarmii,mai ales trupele speciale intervin în conflictele violente. Pe femei să le pună la muncă de birou,nu să țină acolo nanalaii cu pile și pe fătuca aia o bagă la înaintare. Rușine șefilor ei.

  11. Zece Răspunde

    Trebuia sa va rupă capul!!idioti ce sunteti!!

    • Altu Răspunde

      Lasă că se întoarce roata și o să protestați și voi psdistii, și atunci să vă rupă și vouă capul cum dorești tu altora. Așa să te ajute Dumnezeu.

      • Cetățeanul turmentat Răspunde

        S-a și făcut asta, când s-a cerut demisia lui Băsescu în 2012.
        Iar Sistemul a fost alături de el.

  12. Zece Răspunde

    Diaspora dracului ce sunteti!!veniti in țara si ridicați prețurile la imobiliare asa incat noi ce muncim,ne plătim taxele si trăim in țara noastră sa nu ne mai putem permite sa le cumpărăm!!macaronari si capsunari imputiti!!a-ti venit sa bateți o jandarmeriță de 20 ani!!!rusine dobitocilor!!

    • 007 Răspunde

      …dupa cum te freaca grija de oamenii care mai si muncesc si nu de CURVELE si HOTII cu functii in stat si/sau institutii,pusi in functii,cred cu toata convingerea, mai ZECE, ca acesta si nimic mai mult,este nivelul IQ-ului tau.In rest vid…!Te rog sa nu o iei ca un bobarnac peste nas ,ca nu imi permit asa ceva…pentru ca sunteti plini pe el de rahatul pupatului in cur si nu vreau sa ma manjesc.

    • Claudia Răspunde

      Ai mare dreptate. De aceea s-au marit preturile la apartamente ca vin fraierii astia din diaspora si cumpara fiecare cate 5 apartamente pe vara. Doamne dumnezeula cat de limitat poti fi?

  13. Zece Răspunde

    Da fraerica!!am protestat cand PD-L a tăiat pensii, salarii au dat oameni afara de la locul de munca!!au nenorocit sute de mii de familii!!!mancaiar ciuma de PD-L ISTI mai nou PNL isti!!

    • Altu Răspunde

      Fraiere de bugetar,la privat pdl nu a tăiat salariile,au tăiat psdistii tăi,mie cu noua lege fiscala mi-a scăzut salariul. Voi bugetarii ați câștigat da,dar noi privații am pierdut. Eu de ce să susțin PSD că mi-a scăzut salariul. Voi căpușele bugetare și pensionarii vă bucurați prea devreme. Acele măriri nu vor putea fi susținute. Și vor urma noi tăieri,sau noi taxe pt privați care își vor băga în ea de țară și vor pleca. Atunci cine vă va platii salariile nesimțite și pensiile, Dragnea,?

    • Muie psd Răspunde

      Bai muistilor de psd-isti nu vedeti ca se lasa anarhia in tara cand modifica legile justitiei, cu ce ma descurajeaza legea sa nu fiu corupt jeg penal

  14. matroz Răspunde

    Cine i-a atras pe cei din strainatate in acest balamuc ar trebui sa plateasca penal.In umbra lor s-au comis o serie de actiuni cu care sunt sigur ca ei nu ar fi de acord.Dupa parerea mea jandarmii au procedat conform legii!Pana la urma strada nu este un loc al nimanui,ea este gestionata ca orice teritoriu public.Cui nu-i place sa stea acasa!Familiile ce si-au adus copiii in aceste locuri pot suferi si ele rigorile legii,pentru aplicarea de rele tratamente minorilor.Pacat ca bunele intentii ale unor protestatari au cedat huliganismului bucurestean!Dar asa se intampla cand nu vii acasa ani de zile si atunci cand vii te duci sa faci rating unor partide!

    • Cetățeanul turmentat Răspunde

      Mda, Jandarmeria a respectat Legea 550 din 2004.
      Unde ajungem dacă strada dă jos guvernul? O să ajungem precum în Somalia, cu clanuri militare.

      • Daniel Răspunde

        Mai sus, doream sa te intreb daca esti postac dar am renuntat. Acum nu te mai intreb, sunt convins. Pe de alta parte, aburesti lumea pe aici cu Udrea, Basescu, taieri de salarii, Catalonia, Somalia, clanuri militare si alte dume rasuflate pentru oameni slabi de inger, consumatori seara de seara de rahat de la a3. Stimabile, ca sa respect protocolul, pai noi daca mai stam impasibili, ne trezim, nu ca in Somalia, ci intr-o dictatura de toata frumusetea, la care o sa plezneasca de invidie Erdogan si Lukasenko. Se vede de pe Luna si este evident pentru orice om normal la cap, cu mai mult de doi neuroni. In rest spor la postari, servesti o cauza “dreapta” atata timp cat iei 1 leu de postare. Ce sa-i faci? Serviciul este sevici si ai un punctaj de realizat, altfel te zboara tatucu’. PS Am uitat sa-ti spun. Mie si altor colegi ne-au scazut salariile, pensiile au crescut nesemnificativ tinand cont de rata inflatiei si costul traiului de zi de zi si spitalele stau bine mersi deschise, pline de mizerie, lipsa de aparatura si personal. Noroc ca mai functioneaza pompele funebre. Doamne ajuta.

    • Claudia Răspunde

      Las ca jandarmii care i-au gazat merita distinctie nationala. Extraordinar. Mai schimbati de pe Antena 3 si cititi niste legislatie .

  15. cizmaru Răspunde

    jumatate din jandarmi trebuie sa infunde puscaria nici in stare de razboi un om cu minile rldlcate nu este inpuscat dor la noi jandarmi bat protestatari cu minile ridicate au batut putini jandarmi lega iti permite daca esti atacat sate aperi cea ce a facut jadarmeria a atacat prtesttari cu minile ridicate

  16. Barbarache Răspunde

    Fratilor, amu realitatea este ca sunt geniale liveurile ardelenilor prin Piata Victoriei. Explica si cati bani au primit, si cat ii costa hotelul, si ce au de zis, oamenii sunt sinceri. Oricum, de umor total surprinderea ca au intervenit jandarmii.

  17. Florin Răspunde

    Pentru cei care înjură jandarmii le doresc succes in continuare. Problema este ca romanii se bat intre ei in anul centenarului si altii culeg roadele. Nu este bun nici un partid nu doar cei care guvernează acuma. Totul este o miză politică dar noi romanii suntem prea prosti sa ne dam seama ca suntem manipulați si facem jocurile altora. Păcat de cei care sunt răniți degeaba. Sunt curios de prezenta la vot la următoarele alegeri. Se dorește discreditarea Jandarmeriei pentru a se putea conduce cu ajutorul huliganilor. Aseară s-a dorit o lovitură de stat dar din fericire nu a iesit asa cum au vrut. Cred ca ar fi fost mai fericiți daca se lasa cu morți. Sa nu uitam de COLECTIV. Cine crede ca acolo a fost un accident nu trăiește pe lumea asta. Au murit oameni nevinovati ca sa se produca haos si sa pice Guvernul. Nu uitati ca dupa un an cu tehnocrati tot voi ați votat PSD. De ce oare?

  18. Unu Răspunde

    Si pun pariu pe ce vreți voi ca tot PSD-ul câștiga alegerile..:)))…nu 100 de mii de oameni sunt Romania..

    • @ Răspunde

      Normal! avand in vedere ca 80 % din cetatenii romaniei is semi analfabeti cu miss Dancila in frunte.

      • Un om oarecare Răspunde

        Din acest popor faci parte și dumneata. Dacă nu-ți convine unde trăiești mutate unde vrei pe globul acesta pământesc. Dar nu-ți ponegri tara. EU SUNT MANDRU CA SUNT ROMAN.

  19. Florin Răspunde

    Bine v-o făcut dacă ați mers acolo, mâncavar focu să vă ardă !!!

  20. cizmaru Răspunde

    florin am sa te vad cum tea arde focu pe tine cind nu vei fi angajat la stat iti convine tia ridicat salaru sane poti injura noi sa rabdam ca pentru voi la care sau ridicat salariile sau ridicat preturile la utilitati si la celelate produse chiar si pensionari au piedut li sa ridicat un pic pensia dar preturile au crescut de doauori decit sa ridicat pensia

  21. Alex Răspunde

    Ce ingrijorat e cancelarul Austriei de proteste, probabil e nemultumit ca austriecii n-au barbierit complet padurile noastre.

  22. Arabela Răspunde

    Era vorba de Diaspora nu de papagali din Satu Mare !! Ce cautau anal -fabetii astia printre protestatari din diaspora?Ori sunt dintre cei care au fost introdusi pentru a provoca incidente ?Eu dau copy-paste la poze si le trimit jandarmeriei,poate ii cauta si nu stiu de unde sa ii ia !! 🙂

  23. Alex Răspunde

    Oare cat ii pasa imparatului Romaniei de plebea romana? Mergand pe bicicleta cred ca-si freaca mainile de bucurie cum fraierii se incaiera intre ei.

  24. Gogu Răspunde

    Am auzit ca au primit si cate-o muie,insa le e rusine sa spuna !!

    • Ana Poda Răspunde

      Unii zic că de-aia n-au spus nimănui că dacă se va dovedi vor trebui să facă o reconstituire cu cei 30 de jandarmi de la care si-au luat mu1a !!Mai grav e faptul că după acest incident le-ar fi fost puse in pericol corzile vocale,si nu vor mai putea ”cânta” o perioadă de timp decât la urechile lui Oreste si Rares Bogdan care vor mima mu1a in locul lor.

  25. Alex Răspunde

    Trebuie sa fii rau dus de-acasa ca sa te duci sa te incaieri cu jandarmii pe caldura asta la indemnurile creaturii prezidentiale si pentru ce?Sa-si faca el guvernul lui si mendrele lui ca altceva nu vad ce-ar putea primi cei din Diaspora, daca acestia sunt in piata de capul lor.

  26. I pop Răspunde

    Lolek si Bolek voi ati fii mai buni luzerii de facut scandal la munca nu intins mana

  27. Alex Răspunde

    Sa fii satmarean si sa te duci la Bucuresti sa o scoti pe Viorica din sediul Guvernului, apoi nu-i de colo. Multe pasarele trebuie sa-ti umble prin tigva sau, daca nu, sa fii platit cat de cat. Cred ca prin pozele astea ei vor sa dovedeasca ca si-au facut treaba, ca varianta cealalta n-as vrea sa o iau in considerare, adica sa fi luat m*ita gratis.

    • Gogu Răspunde

      Cica astora doi mu1sti le-ar fi fost sparte in tinerete ”rozetele” de niste homalai din soli,si de-aia sunt revoltati !Aum canta pentru oreste si rares bogdan pentru ca toti sunt pe ”invers” !

  28. pop Răspunde

    #MU1E PSD si sustinatorilor

  29. Papagal Răspunde

    @pop. Am crezut ca-i papagalul cotrocenesc cand colo esti un muitor de rand.

  30. cizmaru Răspunde

    sustineti ca la alegeri va cistiga PSD miar conveni ca va spun suta la suta ca din 2022 nu mai pot plati salarile bugetarilor ca nu vor mai primi inprumuturi ca vorfi indatorati in asa masura ca nimeni no sai mai inprumute atunci am sa va vad ce vor face cei care ii sustin acum daca va putea rabda restu populatie ce nu este bugetara si sane ferasca cel de sus sa nu intimple cea ce sa intimplat in 1956 in ungaria

    • cârcotaş Răspunde

      Cismare scrii gramatical la nivelul profesiei tale adică jalnic.Dar scrii lucruri de bun simţ şi dacă faci cizme bune e în regulă.

  31. pop Răspunde

    #MU1E PSD SI SLUGILOR

  32. Alex Răspunde

    @cizmaru.Din pacate politicienii impart societatea politic, la unii le dau luand de la altii. La unii le dau vouchere de vacanta pe altii ii lasa la mana patronului, pe unii ii scutesc de plata unor impozite pe altii ii lasa iar la mana patronului. Nu numai PSD a procedat asa si modul acesta de gandire ar trebui schimbat. Deci si celor din opozitie ar trebui arat lucrul acesta.

  33. Adrian Cozma Răspunde

    Dragnea, zilele tale sunt numarate! Venim noi!

  34. Adrian Cozma Răspunde

    Bravo Culcean, iti ofer asistenta juridica gratuita!

  35. Dany Răspunde

    Medicamente ,medicamente și încă multe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.