Ultima actualizare: azi, 13:31
Locale

FOTO. Sătmarul a făcut spectacol în Cipru. Diplomă de Excelență pentru Ansamblul ,,Doruri Sătmărene”

Ansamblul Folcloric al Județului „DORURI SĂTMĂRENE” a participat în perioada 6-11 august la cea de-a XII – a ediție a evenimentului ”Euromediterranean Folklore Festival” de la Limassol – Cipru.

În acest an, au participat ansambluri folclorice din: Cipru, Grecia, Georgia și România. Țara noastră a fost reprezentată de către Ansamblul Folcloric al Județului „DORURI SĂTMĂRENE” în frunte cu: Robert Laszlo- managerul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare; Grigore Simionca – coregraf și de către membrii tarafului: Ionuț Rotar – vioară, Andrei Dula – violă, și Florin Sima – acordeon.

Ansamblul Folcloric al Județului Satu Mare s-a bucurat de o ospitalitate deosebită, reprezentând suite de dansuri din Zona Codru, Țara Oașului și de pe Someș. Spectacolele au avut o priză bună la public, cu evoluții apreciate  mai ales de către românii aflați la muncă sau în concediu în Cipru.

În încheierea festivalului din partea primarului orașului Limassol, Nicos Nicolaides, ansamblul județului a primit o Diplomă de Excelență. Tot în cadrul festivalului de la Cipru s-a desfășurat gala de premiere „Gold Star Awards”, fiind prezentă și conducerea Uniunii Mondiale de Folclor (I.G.F), în frunte cu președintele – Dorel Cosma, cel care a facilitat prezența Ansamblului Folcloric al Județului „DORURI SĂTMĂRENE”  la acest festival internațional.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
VIDEO. Ridicarea maşinilor începe din octombrie. Sătmărenii nu vor să lucreze la ADP!      

Ridicarea maşinilor parcare ilegal în municipiul Satu Mare va începe din luna octombrie. Primarul Kereskenyi Gabor a declarat astăzi că...

Închide