Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

FOTO/VIDEO. Trei romani, răniţi în explozia din Bologna. Infern pe autostradă

O persoana a murit, iar alte 145 au fost ranite in accidentul produs luni pe o sosea din apropierea aeroportului din Bologna, dupa ce o autocisterna a explodat, au anuntat marti autoritatile italiene, modificand astfel bilantul initial care arata ca doua persoane au decedat. Totodata, si Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a modificat bilantul. Daca initial a anuntat ca un roman este printre victime, acum anunta ca in total pana la aceasta ora au fost identificati trei cetateni romani raniti in explozie.

Ancheta e în plină desfăşurare la Bologna. Un şofer roman a reuşit să sară din cabina TIR-ului înainte ca vehiculul să fie cuprins de flăcări. A suferit răni minore. Printre cei 145 de răniţi, se mai număra doi romani. Potrivit ultimelor date obținute de Consulatul General al României la Bologna de la autoritățile italiene, printre persoanele rănite au fost identificați alți doi cetățeni români.

Unul dintre aceștia a fost externat deja, iar cel de-al doilea se află în continuare internat într-o unitate medicală, pentru îngrijiri de specialitate, starea sa de sănătate fiind stabilă.

Consulatul General al României la Bologna continuă monitorizarea situației şi menţine în permanență legătura cu autorităţile locale, unitatea medicală și cu cetățenii români afectați, acordând asistenţă consulară, în limita competențelor legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.