Ultima actualizare: azi, 08:03

Locale

FOTOGALERIE. Romii care salvează vieți: Au donat sânge și au ajutat o familie nevoiașă

Romii care salvează vieți. Membrii Asociației Partida Romilor, împreună cu unul dintre reprezentanții Serviciului Public de Asistență Socială Satu Mare (SPAS), au participat la o acțiune de donare de sânge, iar banii strânși au fost folosiți în scop caritabil.

Concret, în cursul zilei de vineri, 10 august, Tripon Diana, din cadrul Serviciului Public de Asistență Socială Satu Mare, a participat împreună cu membrii Asociației Partida Romilor „Pro-Europa” Satu Mare la acțiunea desfășurată în cadrul campaniei „Romii susțin viața”, care a constat în donare de sânge. Din banii strânși au fost cumpărate alimente pentru o familie săracă cu mulți copii.

15 comentarii

  1. mipudeco Răspunde

    Cam scumpe tricourile inscripționate!

  2. Riki Răspunde

    Propaganda de doi lei, 99% sunt gunoaie.

  3. Popica Răspunde

    Ce magraoni

  4. dana Răspunde

    FELICITARI !!!!

  5. Gâgă Răspunde

    B3 şi eu am.

  6. Rodica Răspunde

    Vai de capul vostru ce alimente ati putut lua acelei familii nevoiase! Pufuleti de doi bani, niste bauturi carbogazoase de cea mai proasta calitate , toalet papir -ce sa zic,cred ca asta era cel mai important produs ce le lipsea, si niste ……fratii Petreus, cum ziceam noi pe vremuri la tacamurile de pui , apoi nelipsita faina ungureasca-care iarasi , este cea mai ieftina ! Grozav act de caritate, marfa de bani marunti, da important ca v-ati pozat cu tot ce-ati cumparat! In alta ordine de idei, in poza apar niste…..vlajgani numa buni de lucru,ce nu par atat de ……nevoiasi! Cred ca asta e problema reala si nu reclamele astea rasuflate pe care le prezentati drept…..mari opere caritabile ! Hai sa fim seriosi, plus ca acolo atatia …..puradei au alocatie frumoasa, sau n-am dreptate?

    • y Răspunde

      @Rodica, nu te supăra dar vlăjganii ăia chiar au lucrat! Uite câți puradei actuali și viitori asistați sociali au produs! Asta spre bucuria unor ong-uri care vor putea să desfășoare alte acțiuni lacrimogene ieftine și fără efect. Alte fonduri atrase degeaba, alte salarii, sedii, mașini etc. Iar când vin alegerile, ehee, trai bun 2 zile pe capul lor.

    • Cristina Răspunde

      Doamna Rodica, este foarte ușor să comentăm, jignind în cazul dumneavoastră, mai ales din fața calculatorului/telefonului. Îndrăznesc să vă întreb, ați participat cândva la o acțiune caritabilă? Îmi lăsați trista impresie că nu. Este așa ușor să judecăm, știți în teorie toți suntem ași, practica lasă de dorit. Bănuiesc că trăiți în România, și cunoașteți prețurile pieței alimentare, ca de altfel și salarile. Dacă dumneavoastră sunteți norocoasă să vă permiteți alimente de o claitate superioară, mă bucur, rezută că duceți un trai peste medie. Mai bine de jumatate din populația României se situeaza sub, și consuma “marfa de bani marunti”, și nu fac neapărat parte dintr-o etnie. Spuneți de “alocatie frumoasa”, 84 de lei, vă provoc să încercați să trăiți o lună din banii aceștia. Normal că ar putea munci, normal că ar putea să fie educați, dar vă întreb de către cine? Ei, ca mulți alții, sunt prinși într-un mediu putred, și doar cu IMPLICAREA noastră, cu pași foarte mici, putem schimba ceva, da chiar și cu cele mai ieftine alimente pe care le-am pus la dispoziție acestei familii. Nu am cerut bani nimănui, nu am organizat strângeri de fonduri doar am donat sânge. Impropriu spus donat din punctul meu de vedere, pentru că statul, pentru a încuraja spre această acțiune, printre altele, oferă tichete în valoare de 65 de lei pentru donator. Un calcul simplu, și vă dați seama la ce sumă am ajuns. Da, noi, niște copii/tineri, așa “vai de capul” nostru. Vă încurajez să încercați și dumneavoastră, data viitoare cu mare drag vă așteptăm, să facem și cel mai mic bine ne costă nimic!

      • y Răspunde

        Bravo vouă fato ce să spun, dar măcar puteați să luați ceva mai cu cap că eu în locul sucului ăla luam apă minerală/plată de ex. , dar mă rog asa e, intenția contează. În scxhimb mie te rog să nu-mi spui de acțiuni caritative știu foarte bine cum este și cu cine ai de-a face pentru că sunt membru activ la Caritas și la Hans Lindner.
        Dar aș avea o întrebare – Cum mama naibii au reușit să producă 13 copii minori? Că atâția apar în poză. Eu n-am reușit ”performanța” asta. Trebuie să fii inconștient să faci atâția fără să ai condiții minime. Vezi că și ”casa” aia stă să cadă peste ei la prima zăpadă sănătoasă, asta ar trebui să fie grija voastră dacă tot vreți să-i ajutați.
        PS. Ouă văd că nu a-ți luat. La copii ăia în creștere niște proteine nu strică și măcar este ceva consistent, nu pufuleți din ăia zero calorii. Asta ca sfat, plus că ouăle nu sunt scumpe.

      • Unu' Răspunde

        @Cristina: Felicitări pentru atitudine și sper să fie cu repetiție!

      • Rodica Răspunde

        Fetito draga , suntem prea saraci sa ne permitem a lua toate lucrurile de proasta calitate ( si nu ma refer doar la alimente) ! Inteleg sa fac un act de caritate fata de o persoana nevoiasa, un batran neajutorat, un copil abandonat, nu fata de niste persoane certate cu civilizatia si munca! Ce spui, se numeste act de caritate faptul ca ajut periodic niste copii abandonati (cu fructe si hainute) , ca vizitez lunar o bunica singura (cu fetele plecate in Italia) careia-i fac cumparaturi (din bani personali) sau duc mancare? N-as fi vrut sa pomenesc aceste lucruri,insa nu cred ca avem aceleasi notiuni despre actele de caritate ! Si pentru linistea ta, nu am o situatie materiala grozava, financiar-putin peste minimul pe economie si lucrez 9-10 ore pe zi . Multumita?

        • y Răspunde

          @Rodica, foarte pertinentă observația. Nu vreau să jignesc pe domnișoara dar am impresia că este naivă. A bifat o acțiune, un selfie pus pe feisbuk și atât. Ne mai mirăm după aceea că aceste acțiuni nu au efect. De aceea am ales eu să particip la organizațiile mai sus aminitite unde e ceva cu cap. Uite de exemplu este proiectul bisericii ortodoxe de a prelua fostul punct termic al Locaterm din Soarelui, cu mare tam-tam au renovat ce au renovat, au izolat ce au izolat, au pus uși și geamuri pe clădire dar s-au întins mai mult decât puteau și de vreo 4-5 ani e pauză totală. Au păpat toți banii dar nici n-au încercat să caute ceva ajutor financiar. Așa că așa rămâne. Dacă faci ceva fă-o cum trebuie.

  7. Norick Răspunde

    Da’ burtosu’ nu v-o dat sange ? Din ala iese tri litri ca nimik … :-))
    Lasand gluma la o parte munca Dvs. este laudabila , dar din pacate cu o fapta buna nu rezolvi o mie de probleme…

  8. cârcotaş Răspunde

    Frumoasă familie!

  9. Dinu Răspunde

    De ce “Romii care salvează vieți…” şi nu Oamenii care salvează vieţi ?!? Sângele este acelaşi la toţi oamenii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.