Ultima actualizare: azi, 08:47

Locale

Kereskenyi: Vom avea un oraș curat atunci când vom da dovadă de spirit civic

Primăria Municipiului Satu Mare și Poliția Locală organizează periodic vizite în teren și controale pentru depistarea zonelor în care se află depozitate deșeuri la voia întâmplări. Din păcate, cu toate că au fost aplicate peste 1.600 de sancțiuni contravenționale, în urma a 362 de acțiuni de verificare, unii cetățeni continuă să igonore regulile de colectare și depozitare a deșeurilor.

Marea problemă o reprezintă faptul că în jurul containerelor de colectare se aruncă la voia întâmplării tot felul de deșeuri, începând de la recipiente de plastic până la materiale de construcţii. Acest lucru atrage după sine și prezența în zonă a persoanelor care doresc să valorifice fierul, plasticul sau alte deșeuri și care lasă în urma lor grămezi de gunoaie.  De asemenea, mai ales vara, temperaturile ridicate determină mirosuri neplăcute în rândul deșeurilor depozitate necorespunzător.

“ Este de necrezut cum în unele zone apar grămezile de gunoi de îndată ce se face curat, iar de cele mai multe ori persoanele nu pot fi amendate pentru că rămân neidentificate. Fiecare dintre noi trebuie să conștientizăm că vom avea un oraș curat atunci când vom da dovadă de spirit civic și ne vom implica. Am cerut Poliției Locale să intensifice acțiunile de verificare pe acest segment pentru a atrage atenția cetățenilor asupra faptului că trebuie respectate măcar regulile minime de colectare a deșeurilor!”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Primăria Municipiului Satu Mare îi roagă pe cetățenii să sesizeze Poliția Locală precum și instituțile abilitate ( Garda de Mediu Satu Mare) atunci când văd persoane care aruncă gunoaie în locuri neamenajate, întrucât cel mai greu este ca aceste persoane să fie prinse atunci când fac acest lucru.

 

11 comentarii

  1. Satmarean Răspunde

    Aceste locuri de colectare a deseurilor sunt amplasate de regula langa noile parcari amenajate ,iluminate(unele) dar nemonitorizate asa cum a fost promis(dar tarifula fost majorat) Daca ar fi montate camere de luat vederi ar fi si parcarea pazita si s-ar depista foarte usor cine arunca gunoiul unde nu trebuie.

  2. *** Răspunde

    Vom avea un oras curat cand vom scopa de florisal!!!

    • satmarean Răspunde

      Si de gardienii publici care se plimba cu masina in centru orasului toată ziua in loc sa sa se plimbe pe jos pe dig si zonele afectate ei mai bine copiază Politia Română cu cămășile celor de la rutieră!!!!

  3. Voicu Răspunde

    Până avem firmă de salubrizare cu tractoare ce transportă muncitorii în remorci, așa va arăta orașul.
    Bani sunt investiți în Cluj, de Satu Mare nici în p-lă nu îl doare.

  4. Zile d-l Geo Răspunde

    De ce nu faceti timberoane subterane asa cum sint in Cluj? Sintem tratati ca si cetateni de mina a doua in Satu Mare? V-om avea un oras curat cind v-a fi ” fara penali si la propriu si la figurat in functii publice !!”

  5. Cetățeanul relaxat Răspunde

    @satmarene ai vorbit ca sa nu taci..pe principiul ,,a vorbit și nea Ion că și el e om”! Mulțumește Divinității că prostia nu doare…că te -ai chinui groaznic!

  6. Riki Răspunde

    Lipsa de educatie a cetatenilor e de vina!

  7. Lorand Răspunde

    “Daca nu va implicati, o sa aveti oras curat la urmatorul vostru centenar”
    Hai, sictir! Sunt mai destept ca tata. Am rezolvat-o si pe-asta.
    Plecati de la geam, prostilor de ….

  8. Adrian Cozma Răspunde

    Nu Florisalul este de vina. Nesimtitii poarta 100% din vina.

  9. Billy Răspunde

    Astia cu florisalul, politicienii si gardienii publici sunteți total in afara subiectului. Ca doar nu ei isi aruncă, canapelele; molozul rezultat in urma renovarii, in fata tomberoanelor. La școală am învățat că, curățenia se menține, nu se face. Eu cred ca vom avea un oras curat atunci când noi, cetățenii, vom învăța sa ne comportăm civilizat si vom avea bun-simț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.