Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Reprezentanții Ocolului Silvic, răspuns pentru primarul din Homoroade: ,,Acuzațiile sunt total nefondate”

După acuzațiile lansate de primarul comunei Homoroade, Simion Ardelean, care spunea că Ocolul Silvic Satu Mare este împotriva bunei organizări a Festivalului de la Oțeloaia, prin faptul că nu îndepărtează arborii aflați în pericol de prăbușire, a venit și răspunsul din partea Direcției Silvice Satu Mare.

Directorul Direcției Silvice, Marcel Forțiu, a declarat că arborii de care vorbește edilul comunei Homoroade se află într-o zonă care face obiectul unei litigii.

,,Din respect pentru cetatenii comunei Homoroade consideram necesar sa aducem unele lamuriri cu privire la acuzatiile eronate si totalmente nefondate la adresa Ocolului Silvic Satu Mare si anume: arborii uscati se afla intr-o zona care face obiectul unui litigiu in instanta intre Ocolul silvic Satu Mare si pensiunea Popasul Codrenilor si taierea lor ar duce la distrugerea unor probe privind natura terenului si a proprietatii. Pe de alta parte  arborii nu s-au uscat pe cale naturala si asa cum reiese din poza postata de dl primar, in acea zona proprietarul pensiunii a asternut un strat de pietris  pentru a facilita accesul si parcarea clintilor, lucru care  a dus la uscarea acestora  precum si utilizarea a diverse produse lichide si acum sub pretextul bunei organizari a festivalului incearca sa forteze Ocolul Silvic sa taie acei arbori care le stau in cale”, spun reprezentanții Direcției Silvice Satu Mare.

Reprezentanții Direcției Silvice au mai declarat că instituția și-a făcut doar datoria.

,,Conform Codului silvic diminuarea nejustificata a suprafetei fondului forestier constituie infractiune si noi nu putem sa fim partasi la aceste fapte. Ocolului Silvic si-a facut doar datoria, insa din pacate se pare ca atunci cand vrei sa respecti legea si nu interesele personale devii o piedica dupa parerea carora nu le faci jocurile ,in calea dezvoltarii, cu toate ca nimeni nu e mai presus de lege sau nu a trebui sa fie… De asemenea mentionam faptul ca drumul forestier este aprobat in planul de investii pentru a fi reabilitat in  totalitate in anul 2019. Ne oprim aici cu comentariul , deoarece consideram ca discutiile intre institutiile statului nu se poarta pe retelele de socializare”, au mai adăugat cei de la Direcția Silvică.

Reamintim că primarul ocmunei Homoroade, Simion Ardelenea, a lansat un atac dur la adresa Ocolului Silvic Satu Mare. Edilul spune că reprezentanții Ocolului Silvic sunt impotriva organizarii in bune conditii a Festivalului folcloric codrenesc de la Oțeloaia.

,,Cel mai vechi eveniment cultural din judetul Satu Mare a fost organizat in fiecare an de Consiliul Judetean, Primaria Homoroade si Institutia Prefectului, prin institutiile deconcentrate, stabilindu-se sarcini clare pentru fiecare. In acest an, Ocolul Silvic Satu Mare trebuia sa acopere gropile drumului forestier care asigura accesul din drumul judetean 193 A spre Oteloaia (lungime 1, 5 km) si sa taie 4 arbori, care risca sa fie doborati de o adiere usoara de vant (in urma cu putin timp, un arbore a cazut peste gardul si piscina pensiunii din zona). Gropile au fost acoperite partial, mare parte din cele 2 masini de nisip si piatr , trimise in zona, fiind depozitate la 500 metri, mai sus de zona Oteloaia!”, a declarat primarul din Homoroade.

 

3 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    Da la ce naiba ne mai trebuie pădure? Jos cu ea! Huo! Trebe tăiată și arsă, locuri de parcare să fie, că-s multe mașini și nu este loc pentru ele!
    Îl înțeleg pe primar, o văcuță bună de muls trebuie protejată, cum nu e în sat să-i facă concurență nevestei …

  2. Călin Răspunde

    Oțeloaia,
    Da drumu, drumu cum o fost, nu șio pierdut nimeni nici o roată ?
    Că pînă la cimitir pă str. Amați îi o adevărată cursă de îndemânare, sau oficialii au fost duși pe ocolite ca să nu vază drumu rău !!!!!!.
    Dacă și ăla îi lucru ce âl fac ăia pe drumu Amați atunci ne merităm soarta.

  3. Rodica Răspunde

    Pe langa problema de fond a acestui articol , tovarasilor care administrati acest site aveti un corector (ca persoana fizica -intreb- nu din acela ce se gaseste la toate librariile) ? Aproape toate articolele sunt pline de greseli gramaticale , dezacorduri . Exemplu ; arborii din zona face obiectul unei litigii ! Nu va e rusine ? V-am corectat de nenumarate ori , dar voi persistati in greseli pe care nici nu va deranjati sa le corectati !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.