Ultima actualizare: azi, 12:25

Locale

Unicarm, cifră de afaceri de peste 140 de milioane de euro! Compania, pe un trend ascendent

Unicarm, cea mai mare companie antreprenorială din Satu Mare şi unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa cărnii, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 654 milioane de lei (circa 143 mil. euro), în uşoară creştere faţă de anul precedent.

„Anul acesta estimăm că va fi la fel ca anul trecut pen­tru busi­ness“, a spus Vasile Lucuţ, pro­prie­tarul companiei.

Unicarm are aproximativ 100 de magazine, concentrate în special în centrul, nordul şi vestul ţării.

9 comentarii

  1. Van Gogu Răspunde

    Dom’le,orice s-ar zice,dar mult curaj i-a mai trebuit soferului de basculanta sa porneasca la un astfel de drum !Sa cumpere un grajd in Vetis in care sa faca …preparate din carne !!L-am intalnit inainte de anul 2000,acolo intr-un birou amenajat in acel grajd.Era seara,era singur,era dus de ganduri numai el stie unde.Ne-a spus atunci,ca nu eram singur,eram doi, ca e foarte stresat,ca a imprumutat din banca vreo 500 sau un milion de marci,si ca nu stie cum se va descurca,ca ar vinde tot dar n-are cui…Anii au trecut, iar acum este in varf !!

    • Johny Cash Răspunde

      Interesant. Așa a fost, dar brusc din pragul falimentului a sărit de la sub1 tonă produs finit pe zi la 15 tone pe zi în 2001. Ce chestie! Drept vorbind nu mai era Transcrenguța că apăruse Unicarm-ul tot așa din senin. Nu sunt ăștia toți banii lui am impresia. Iar de produsele lui mai bine mă lipsesc.

      • Van Gogu Răspunde

        Dupa 2000 au circulat multe zvonuri ,ori poate barfe,sau poate chiar adevaruri, despre UNICARM.Au fost pomenite nume de politicieni psd-isti precum Ioan Mircea Pascu sau Adrian Nastase ,ba chiar fonduri europene atribuite ”flash”,fara ”tatonari” sau verificari…Ceva cred ca a fost,pentru ca nu cu mult inainte firma era pe ”avarie” !Dar ce mai conteaza,e sus, si asigura paine miilor de oameni care muncesc acolo !!Cu produsele e discutabil…

        • cârcotaş Răspunde

          Produsele lui sunt ieftine şi umplu maţu’ românului.În plus este un investitor român ceea ce ar trebui să ne bucure.

          • Johny Cash

            Stimate @cârcotaș, eu am avut plăcerea să-l cunosc pe dumnealui încă de la începuturi și am avut ocazia să văd cum se lucrează cu aroma de fum și cu așa-numita carne industrială. Așa că dacă vrei cumpără de la el este dreptul tău. Vorbim peste câțiva ani și nu uita ce am spus.

  2. Nha Răspunde

    Un pericol la adresa sanatatii populatiei ! Da’ nu conteaza , ” umple matzu ” si completez eu si ficatul . Numai lasati produsele putin la temperatura camerei si veti vedea in ce se transforma ! Sa ne fereasca D-zeu ! In rest , felicitari d-le lucut , i-ai fraierit pa tatzi !

  3. Vasi Răspunde

    Te ferească Dumnezeu ce și cum se produce acoolo. Nu mâncați produse de Unicarm. Un adevărat peeicol !!!

  4. Rodica Răspunde

    Daca e s-o spunem pe a dreapta , cam la majoritatea procesatorilor de carne e cu semnul intrebarii calitatea produselor ! Bine, ca sunt unii ….. campioni la asa ceva – cum ar fi si Lucut – e partea a doua , dar ma-ntreb si intreb (oare pe cine ?) de ce se permite acest lucru ? Si partea cea mai proasta e ca nici nu stim ce alegem ( indiferent de producator ) fiindca nu suntem informati , ceea ce iarasi nu e corect ; da pe cine intereseaza ? Degeaba se tot spune sa citim etichetele , acestea nu sunt o garantie a calitatii produselor (majoritatea) , fiecare poate sa treaca ce vrea pe eticheta atata timp cat nimeni nu controleaza aceste lucruri ! Asa ca , sa ne rugam sa ne reziste ficatul si stomacul , ca de restul lucrurilor au grija acesti ….super producatori !

    • y Răspunde

      De vină este legiuitorul care a permis ca produsele alimentare să nu trebuiască să aibă norme stricte minime de calitate, conținut minim de … Scuze că vin iar cu exemplu din vecini dar la unguri parizerul trebuie să aibă minim 40% carne și sunt discuții ca să-l crească la 50%. La noi totul e pe standarde interne, control de calitate intern, declarație pe proprie răspundere etc. Nu vreau să intru în detalii că acest aspect al calității este mai mult decât deficitar pentru că de fapt asta se și vrea. Așa se face ca tata Lucuț să producă parizer cu 10-15% conținut de carne. Poftă bună! Și așa se face că e full comerțul cu cașcaval care n-a văzut vacă și dacă-l bagi în cuptor nu se topește nici după 30 de minute. Normal că distruge în timp organele interne dar nu contează, bani să fie. Bine că olandezii au falimentat Someșana și Napolact! Acolo mai trecea în proces și niște lapte. Să trăiască UE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.