Ultima actualizare: azi, 20:54

Locale

VOT. Centrul Vechi va fi modernizat. Circulația rutieră se închide

Centrul Vechi din municipiul Satu Mare va fi modernizat, circulația rutieră urmând să fie închisă în acea zonă.

Traseul pietonal și velo din Centrul Vechi al municipiului Satu Mare va fi extins și modernizat. Proiectul, în valoare de 4.5 milioane euro, a fost aprobat de consilierii locali, în cursul ședinței de astăzi.

Proiectanții lucrează de mai bine de un an la acest proiect. Potrivit primarului, Kereskenyi Gabor, din 2.000 de feedbackuri, ce aveau în vedere acest proiect, 93% au fost pozitive.

”Este ultimul tren în ceea ce privește atragerea de fonduri europene, iar la materializarea proiectului vom putea fi mândri că avem un centru de oraș așa cum se cuvine”, spune primarul municipiului Satu Mare.

Proiectul nu a trecut de votul consilierilor până când nu s-a consumat un schimb de replici între aceștia.

Consilierul Ciprian Crăciun a spus că sunt probleme la proiect și că, odată cu închiderea Centrului Vechi, vor fi probleme cu traficul rutier. În replică, Maskulik Csaba i-a spus că induce lumea în eroare cu astfel de acuzații, acuzându-l pe acesta că nu a citit documentația, spunând, totodată, că Ciprian Crăciun ar fi putut depunde observații, însă nu a făcut-o.

Pe de altă parte, consilierul Mihai Huzău a spus că este un proiect important, însă va produce un disconfort, și cine își va asuma această responsabilitate?! De asemenea, Robert Pugner a spus că va fi o adevărată provocare pentru primărie în ceea ce privește traficul rutier și parcările.

Primarul le-a răspuns că unii consilieri parcă nu ar fi mers mai departe de Vetiș sau Oar, de vreme ce peste tot centrul istoric este închis. De asemenea, Kerskenyi a spus că proiectul nu este 100% perfect, însă își asumă tot disconfortul, și are în vedere construirea a două parcări etajate în spatele magazinului Someșul și pe strada Kogălniceanu.

Cel ce a întrerupt discuțiile a fost consilierul Dumitru Fanea, ce a spus că, înainte de toate, ar trebui pregătite străzile pe care se va dirija traficul, supunând, totodată, proiectul la vot. Astfel, proiectul a fost votat de către consilieri, cu excepția consilerului Ciprian Crăciun, se s-a abținut de la vot.

6 comentarii

  1. Adrian Răspunde

    Faptul ca sunt consilieri locali care se opun inchiderii centrului si crearii unei piatete pietonale dupa model occidental arata cat de inapoiati mental si de viziune sunt unii consilieri locali.

    Peste tot in Europa centrele oraselor sunt inchise traficului auto extinzandu-se traficul pietonal. Masina e pentru transport in afara orasului. Acei consilieri care se opun sa faca o vizita in Cluj, Oradea, Timisoara si sa vada cum arata un oras romanesc bransat la civilizatia europeana.

    Ciprian Craciun ar face bine sa-si puna in practica ideile referitoare la cravatele cu fermoar si alte toale pentru manelisti iar treburile orasului sa le lase pe mana ceror care vor sa aduca orasul in Europa, nu in bazarul in care multi se complac.

    • Unde? Răspunde

      Unde in Cluj ai vazut tu asta? Piata Matei Corvin, Mihai Viteazu sau Avram Iancu?

      Iti cam dai seama ca va trebui sa faca parcari pentru hoteluri in zona pietonala, altfel li se vor taia din stele.

      Alte surse zic ca autobusele vor avea liber prin noua zona pietonala. Spor la ocolit!!

  2. cârcotaş Răspunde

    Coica îşi roade unghiile.

  3. coica Răspunde

    Dr. Coica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.