Ultima actualizare: azi, 19:32

Locale

Angajaţii de la Protecţia Copilului au rămas fără bani de salarii!

Angajaţii Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare a rămas fără resurse financiare pentru plata tuturor salariilor în această lună.

Surse din conducerea instituţiei au declarat pentru PortalSM că în cazul în care nu va fi efectuată o rectificare bugetară până în 15 septembrie, angajaţii vor primi o mică parte din salariile aferente lunii august.

Concret, pentru plata salariilor celor circa 1.000 de angajaţi este nevoie de circa 4 milioane lei, dar instituţia are în cont doar 1, 2 milioane de lei, astfel că mai rămâne o diferenţă de 2,8 milioane de lei. Reprezentanții instituției speră ca acești bani să fie alocați în timp util, printr-o rectificare bugetară în ședință de guvern, altfel, vor fi întârzieri salariale.

Până la finalul anului, pentru plata salariilor, instituţia mai are nevoie de 14, 7 milioane de lei.

9 comentarii

  1. Satmareanu' Răspunde

    Vor primi exact suma pe care o merita, adica 0 lei. 🙂

  2. y Răspunde

    Doar puțină aritmetică 2,8 + 1,2 = 4,0 nu 3,0! Adică 1,0 mil. RON ”greșeală” în plus în favoarea dumnealor adică 10 miliarde lei vechi. Dacă așa vă faceți treaba cum calculați (și știu bine cum lucrați, nu mă obligați să dau exemple concrete cu competențele voastre) eu zic că primiți prea mult.

  3. Altu Răspunde

    Păi după ce au triplat salariile la bugetari iar la privat au scăzut sau sunt neschimbate de unde încasări mai mari pt plata lor. Propun să impoziteze privatul cu 90% să aibă bieții bugetari ce mânca. În curând se înfundă și la pensionari, cum să cheltui mai mult decât produci? Te împrumuți dar până când?

  4. Rodica Răspunde

    Te imprumuti pana cand platesti ca fraieru dobanzi si rate . toate la scadenta ! In momentul in care nu mai poti face acest lucru , gata , s-a-nfundat treaba ! Stiti ce e pacat , ca majoritatea pensionarilor actuali ( si aici exclud pensionarii …speciali) au cotizat 35-40 ani la sistemul de pensii , cand -poate -multe din jigodiile ce ne hotarasc acum soarta nici nu erau nascute si au ajuns sa-si bata joc de noi toti ! E dureros sa stai neputincios si sa astepti mila lor , dupa ce-ai tras o viata de munca si nu de nemunca , cum fac aceste creaturi ! Va puteti imagina cam cum e sa-ti rada-n fata un incompetent si un hot smecheras , dupa ce tu ai fost cinstit si corect ? Cam asta se intampla acum cu majoritatea dintre noi ! Legat de salariile celor de la DGASPC ,n-am cuvinte ! Anul acesta , in iulie , am fost sa ma interesez care este procedura pentru a lua in plasament pentru sfarsitul de saptamana unul sau doi copii- in permanenta , sa le ofer conditiile pe care nu le au la aceste centre ; nu va pot explica dezinteresul pe care l-au aratat cele trei persoane de la biroul plasament ; dupa ce m-au masurat din cap pana-n picioare , faceau eforturi sa-si aminteasca daca nu sunt cumva una din acele persoane care este angajata lor ce are in plasament vreun copilas ; dupa ce le-am convins ca nu sunt ( le-am dat nume , adresa , loc de munca , varsta , ocupatie), au gasit cu greu un OPIS cu documentele necesare procedurii de luare in plasament si mi-au comunicat ca dupa ce fac rost de toate documentele necesare sa ma-ntorc la discutii . La incercarea mea de a afla -in prima faza , verbal- daca exista anumite posibilitati pentru procedura de care m-am interesat , mi-au raspuns sec , aveti acolo pe hartie documentele necesare ! Ce sa ma pofteasca sa ma asez pe un scaun , sa discutam in prealabil despre ce se poate si ce nu se poate , nici vorba ; erau atat de plictisite si fata lor intreba cum de m-am ratacit sa le deranjez . Sigur , am plecat resemnata , cu gandul sa-ncerc sa ajung prin cineva la conducere sa cer lamuriri , poate , poate , macar la sarbatori sa pot face fericiti niste copii abandonati , care n-au nici o vina pentru tot ceea ce se intampla !

  5. Stitucine Răspunde

    Sa-i multumiti lui iohannis pentru suspendarea sedintei de aprobare a rectificarii bugetare si sa-l votati iar in 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.