Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

Festivalul de Teatru revine în forță, la Satu Mare. Tranzit Feszt: 30 de spectacole în 10 zile

Teatrul de Nord a fost de-a lungul anilor prezent în comunitatea teatrală din România prin organizarea unui festival, fie că s-a numit “Teatru Imagine”, “Săptămâna Festivalului Atelier la Satu Mare” sau “Fără Bariere”. În anul 2017 s-au reluat întâlnirile teatrale la Satu Mare, de data aceasta cu un nume și o imagine nouă: Festivalul Internațional Multicultural de Teatru Tranzit Feszt. În acest an, organizatorii propun o ediție cu totul și cu totul specială.

Organizat de cele două secții ale Teatrului de Nord, Secția Română și Trupa Harag György, cu sprijinul Primăriei, a Consiliului Județean și Consiliului Local Satu Mare, Festivalul Tranzit Feszt propune un dialog multicultural substanțial, la nivel teatral și de arte ale spectacolului.

La ediția din 2017 a FestivaluluiTranzit Fesztau fost prezente, timp de 11 zile, trupele teatrelor din România, Ungaria, Ucraina, Serbia și Republica Moldova. În cele două săli ale Teatrului de Nord, în sălile Casei de Cultură a Sindicatelor, pe strada Horea și pe scena mobilă de la Turnul Pompierilor s-au jucat 20 de spectacole semnate de regizori consacrați dar și de regizori foarte tineri. Ediția din 2018, anul Centenarului Marii Uniri, are ca tematică Identitatea.

Festivalul își propune să ofere și de această dată, prin invitarea unora dintre cele mai importante producții ale scenelor românești și maghiare, o largă posibilitate de abordare a acestui subiect extrem de bogat și să creeze un spațiu pentru dialogul dintre artiști, culturi și comunități.

Peste 30 de spectacole și evenimente vor avea loc timp de 10 zile, în cele două săli ale Teatrului de Nord, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, în clubul Poesis, Moose Bar, Grandstand (Barul Teatrului).

Un comentariu

  1. elis Răspunde

    Celelalte tari vecine participante la celelalte editii, unde sunt? Au disparut ca si svabii din Szathmarnemeti?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.