Ultima actualizare: azi, 11:27
Locale

FOTO. Au reprezentat cu succes România. Eleve din Satu Mare, la Olimpiada Internațională de Lectură

În săptămâna 01-05 septembrie, în acest an, s-a desfășurat la Constanța, etapa internațională a Olimpiadei de Lectură. La acest concurs au participat elevi din cinci țări și anume din Qatar, Cipru, Republica Moldova, Ucraina și România.

Județul nostru a fost reprezentat de două eleve ale Colegiului Național Mihai Eminescu, Silvia Ruba (clasa a X-a) și Alexandra Dan (clasa a XII-a), însoțite de profesoara Carmen Bratosin.

După o perioadă de pregătire de două zile, desfășurată tot la Constanța, s-a derulat concursul propriu-zis.  Concursul a avut  doar probă scrisă, subiectul fiind tradus în limba engleză  pentru elevii sosiți din străinătate. Probele de concurs constituite în trei exerciții, vizează atenția, decodarea unor mesaje multimodale,  interpretarea de text, lectura și cultura.

Silvia, având-o profesoară pe Dorina Ziman, a obținut Premiul Special din partea comisiei care a apreciat-o pentru tratarea subiectului referitor la textul multimodal, ocupând locul al XI-lea, în clasamentul elevilor de la categoria ei.  Alexandra, cu emoțiile specifice aceluia care participă  la ultimul concurs din viața de licean, a fost a VII-a printre elevii de clasa a XII-a. Ea a fost pregătită de cea care i-a fost alături timp de opt ani și ca dirigintă, profesoara Delia Seicean.

2 comentarii

  1. eli Răspunde

    Felicitari !

  2. ziman dorina Răspunde

    profesoara ziman dorina este o profeosoara autentica care iti cere sa inveti comentarii literale scrise de ea pe de rost, mot a mot, asta este cheia succesului daca vrei sa iei 10!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.