Ultima actualizare: azi, 21:16
Locale

FOTO. Centrală termică abandonată transformată în biserică. Sâmbătă are loc prima slujbă

Biserica greco-catolică Bunavestire, din municipiul Satu Mare, ce a fost construită dintr-o ruină de centrală termică abandonată va fi sfințită în interior, sâmbătă, pentru a putea celebra slujbele și celelalte oficii ale bisericii. Tot atunci, va avea loc și prima slujbă.

Preotul Gheorghe Simion, autorul acestei transformări, apreciază această sfințire ca fiind o bucurie a întregului Sătmar, invitându-i pe toți să paricipe la eveniment.

”Îi invităm și îi așteptăm pe toți, indiferent de naționalitate sau confesiune, să participe la bucuria noastră, pe care o considerăm o bucurie a întregului Sătmar. Îi așteptăm în acest loc de unde, cu mult timp în urmă, s-a furnizat încălzire pentru trupurile oamenilor, iar de acum se va furniza încălzire pentru suflete oamenilor”, a declarat preotul Gheorghe Simion.

Din ruină, loc de rugăciune. Scurt istoric al Bisericii Bunavestire

Pe locul în care sâmbătă se va celebra prima slujbă, cu mulți ani în urmă, se afla o ruină, o centrală termică abandonată. Asta nu a fost, însă, o piedică pentru preotul vizionar, ce și-a propus să transforme zona dezolantă într-un loc de rugăciune.

După ce, timp de 20 de ani, centrala termică a fost depozit pentru mizerii și refugiu insalubru pentru oamenii străzii, preotul Simion a construit pe acel loc o biserică cu un nume sugestiv. În cartierul sătmărean a revenit, astfel, speranța!

Drumul până aici a fost anevoios. În anul 2011, preotul a primit clădirea în folosință, în mod gratuit, după care a mai fost nevoie de doi ani până să primească avizele. Au urmat, apoi, mulți ani cu lipsuri financiare, lucru care a împiedicat construirea rapidă a bisericii.

Lucrările continuă și astăzi, și nu sunt ușoare, însă țelul ce și l-a propus îi dă speranță și încredere preotului ce, indiferent de piedicile avute până acum, și-a continuat drumul cu demnitate.

Programul sfințirii bisericii, sâmbătă, 8 septembrie

Ora 18.00 – sfințirea interioară a bisericii, urmată de slujba religioasă
Ora 19.00 – agapă

Biserica Bunavestire se află pe strada Clăbucet, nr. 10, în Cartierul Carpați 1 (în apropierea restaurantului Tei).

2 comentarii

 1. y Răspunde

  Ce bine! Numai asta ne mai lipsea! Era o lipsă acută de biserici în oraș. În rest toate bune și OK, avem locuri de muncă, parcări și poduri cât ne trebuie. Ce oraș frumos! Vorba lui Alexandru Andrieș. Dacă arunci la nimereală o piatră în orașul ăsta riști să dai în peretele unei biserici.

  • Popă Răspunde

   De acord cu tine, dar decât aurolaci și gunoaie ,o parte din oamenii de acolo nu mai fac un drum până pe Closca.
   Se putea face o parcare acoperită dar….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.