Ultima actualizare: azi, 10:44

Locale

FOTO. Poliția a ieșit în trafic. Mesaj pentru șoferi: ,,Asigură-te că mergi pe drumul cel bun!”

,,ASIGURĂ-TE CĂ MERGI PE DRUMUL CEL BUN!” a fost mesajul pe care polițiștii rutieri sătmăreni l-au transmis participanților la traficul rutier, azi, 19 septembrie, pentru a marca ZIUA EUROPEANĂ FĂRĂ PESOANE DECEDATE ÎN ACCIDENTE RUTIERE, în cadrul Proiectului EDWARD.

Pentru că ZERO E MAI MULT DECÂT UN NUMĂR, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și Biroului Rutier Satu Mare au fost cei care au reamintit familiei, prietenilor, colegilor – tuturor participanților la traficul rutier că este cazul să acordăm o atenție sporită circulației pe drumurile publice, sens în care, mesajele ca:

  • Am să mă concentrez asupra siguranței;
  • Am să conduc atât de sigur cât voi putea și voi urma regulile când voi fi la volan sau voi conduce o motocicletă sau bicicletă;
  • Voi fi extra vigilent și atent la nevoile pietonilor, bicicliștilor, copiilor, vârstnicilor;
  • Voi conduce doar cu viteză legală și în siguranță;
  • Nu voi conduce niciodată după ce am consumat alcool sau droguri ori medicamente care pot afecta siguranța rutieră;
  • Voi purta întotdeauna centura de siguranță și mă voi asigura că ceilalți pasageri o poartă;
  • Nu voi folosi telefonul mobil în timp ce conduc,

au ajuns publicului larg, pentru a fi sensibilizat și a trage semnale de alarmă vizând siguranța rutieră.

Prin activitățile desfășurate în cadrul Proiectului EDWARD, polițiștii sătmăreni, au provocat cetățenii, participanți la traficul rutier să își ia un angajament privind siguranța rutieră, pliantele cu mesajul ,,ASIGURĂ-TE CĂ MERGI PE DRUMUL CEL BUN!” fiind foarte sugestive în acest sens.

14 comentarii

  1. Driver Răspunde

    Putina rusina NU va este spagariilor.
    Penali ce sunteti.
    Voi vorbiti de siguranta, numai cu telefon la ureche vad pe fiecare politist in timpul seviciului.
    Rusine sa va fie !!

  2. Garuboz Răspunde

    Pai de ce altceva s-a vorbeasca,ca doar asta este meseria lor nu?

  3. 007 Răspunde

    Driver,sper sa te dea in judecata politisti,DOAR pentru a aduce DOVEZI in fata justitiei si desigur,INCEPEREA si in SM, la starpirea politistilor si mituitorilor corupti,Nu asa te-ai gandit ???!,.
    Deci,ori nu ai dovezi,ori esti iresponsabil acuzand fara dovezi si repet, eu te-as da in judecata. Te intreb, de ce nu esti tot atat de vehement si cu cei care dau mita?!
    Iar cu vorbitul la telefon sau fara centura,eu sa fiu politist,intr-o luna majorez PIB-ul cu 5%,numai din orasul acesta,sa nu mai vorbesc de nesemnalizari,depasiri pe linia continuua,neincadrarea corect la sens giratoriu si/sau semafor,etc,etc.
    O fi unii politisti patati,dar de ce trebuie sa-ti spuna cineva,tie CETATEAN cu PRETENTII, ca legea trebuie respectata?
    Sa stii ca sunt doua tipuri de cetateni care incalca legea si regulamentele;
    1.cei care o fac neintentionat,gresind involuntar si recunosc faptele
    2.cei care o fac intentionat,negand,mituind,sfidand totul si pe toti,aroganti,cu functii,si desigur sa nu uitam inca o specie…DOBITOCI.
    In rest Driver,e bine ca ai atitudine ,dar cu NUME ,PRENUME…ca altfel e calomnie si costa,nu crezi?
    ,

    • Driver Răspunde

      Ptr tine superpolitist 007.
      Alupigus !!

      • jamesbond Răspunde

        @Driver, lasa-l important este ca viteazul asta cu numar are nume! Vezi si pseudonimul meu. Deci stii pe cine sa cauti.
        Semnat Agent 008.

      • 007 Răspunde

        Inca odata se confirma faptul ca la unii,tastatura nu are nicio legatura cu creierul…iar de bun simt,ce sa mai vorbim.Dar asa-mi trebuie,daca nu pricep(a nustiu cata oara) ca NIMENI NU S-A NASCUT ATATA DE DESTEPT INCAT SA CONVINGA UN PROST CA E PROST…si culmea si cu pretentii, ca de, prostul daca nu e si fudul nu e….Parerea mea este mai Draiver,ca ar trebuii sa te orientezi spre alte pasuni,cu specimene mai rumegatoare,pardon,asemanatoare.Ca pe aici fii sigur ca o sa fiu cu ,,biciul “pe tine si pe altii ca tine ,pana vei(ti) intelege ca a fi civilizat nu costa mai nimic…doar putina carte.Dar asta ar trebuii sa stii PANA si tu.

    • Gazetăraș de pe Someș Răspunde

      Wow. Câtă fervoare. Polițistul sau polițista ar trebui să conștientizeze că după ce îți faci curat în ograda proprie poți emite pretenții că a vecinului r sub standarde. Enumerarea, presupun, că se referă la un trafic și o infrastructură normală pentru secolul 21. În rest mi se pare nițel forțat să pasezi răspunderea doar pe umerii contribusbilului iar onoratul funcționar public să arunce cu săgeți. Înfumurarea și infatuarea funcționarilor publici, raportat la salariile lor, nu au nici o scuză.

  4. y Răspunde

    @007, hai să luăm inginerește.
    1. @Driver are dreptate cu chestia cu vorbitul la telefon a polițailor în timp ce conduc. Și eu i-am văzut de nenumărate ori, recent unul nu mi-a dat prioritate pe trecere de pietoni și era în mașină de la rutieră, dar treacă de la mine. Ar cam trebui să dea exemplu când sunt în uniformă, dar sunt și ei oameni.
    2. Ceea ce nu se subliniează destul este conduita preventivă. De multe ori este mai bine să cedezi prioritatea chiar dacă tu ești pe drumul principal. Sau de exemplu nu mergi cu viteză în zona școlilor. Chestii simple. Cum se face că eu am permis din 92, am condus mii de km și nu am accidente la activ în afară de niște tamponări, vreo două ?
    Nu înțeleg pentru ce este această grabă generală. Și în primul rând nu văd efectul, ceva palpabil. Zici că se lucrează intens la ceva, dar nuuu.
    3. De ce vrei să faci educație la niște specimene care nu vor asta? Ei sunt fericiți în starea lor în care sunt. Lasă-i în boala lor.

    • abc Răspunde

      Mi-am luat notite,la toate ineptiile pe care le debitezi-zici tu inginereste-hai sa vedem:
      1-vorbeste toata lumea la telefon in draci-de ce nu se face o actiune punctuala?-Pentru ca ai sari tu mare mahar si destept si ai acuza in stanga si dreapta-atata stim noi.
      2-Of,trebuie sa-ti dau dreptate…Si cat zici ca ai condus:2000-3000 de zici ca ai experienta in scris la calc?
      3-Unchiul tau in ideologie spunea ca daca nu vrei …te silim!
      Deci,unchiu de peste Tisa,lasa-ne cu intelepciunile trase de par ,de starnesc ropote de aplauze in lumea necuvantatoarelor:vezi tarcatul canin!

      • y Răspunde

        Iar mă contrezi numai de-a dragului contratului. Nu cred că cineva de aici este curios de poveștile ale nemuritoare scoase din izmenele tale nespălate.

        • abc Răspunde

          Mai nene,tu esti chiar de groaza!De analfabet!Ce am spus de te deranjeaza?Tu chiar nu stii citi!Golanas,golanas…Dar ce-ti mai plac izmenele…

          • y

            Eu nu vorbeam cu tine ci cu agentul secret 007, tu te-ai băgat în discuție. Deci fii cuminte și suportă consecințele pentru că tu te-ai legat de mine nu eu am început. Deci beați lăpticul și du-te fă nani. Sau faci și tu a unii că au mai multe parole și din cauza Alzheimerului le mai încurcă? Cam devreme băiețaș, cam devreme.

      • altu fara bmw Răspunde

        Ai permis pentru trotineta si te dai acum expert, alfabetule ?

  5. Carmen Răspunde

    Eu as spune si as sustine altceva.Din 10 masini ale politiei,in cel putin 8,daca nu mai mult , soferii vorbesc la telefon.Idem in autobuzele Transurban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.