Ultima actualizare: azi, 17:38

Locale

FOTO. RECORD MONDIAL. Peste 100 de sătmăreni au intrat în Cartea Recordurilor!

Peste 100 de sătmăreni au intrat în Cartea Recordurilor! Elevi și cadre didactice ai școlilor Mircea Eliade din Satu Mare și ai Școlii Gimnaziale Doba, au participat la Alba Iulia în Cetate, în 29 septembrie, la crearea celei mai mari hărți formată din oameni.

În anul Centenarului, Asociația 11even din Cluj Napoca și-a propus să realizeze un nou record mondial, semn al unității românilor: Cea mai mare hartă a unei țări formată din oameni. Asociația de Tineret, Turism și Ecologie Cutezătorii Munților din Satu Mare a contribuit la realizarea acestui eveniment de suflet prin sprijinul acordat în organizarea și susținerea lui  de către 17 voluntari prezenți, membri și simpatizanți ai Asociației sătmărene.

Recordul omologat de reprezentanții oficiali ai Guiness Records atestă participarea a 4807 persoane, cu peste 1000 de oameni mai mult decat la precedentul record inregistrat tot în acest an în Myanmar. Participanții, în majoritate elevi și cadre didactice, veniți din 79 de localități diferite din toate regiunile țării au format harta țării noastre, în mijlocul căreia se afla numărul 100, în cinstea marii sărbători naționale, 100 de ani de la Marea Unire. Miile de participanți au fost îndrumați și coordonați de peste 300 de voluntari, între care Cutezătorii Munților. Bazându-se pe reușita experienței comune în organizarea evenimentului Bucurie în Mișcare Satu Mare, organizatorii de la Asociația 11even au acordat Cutezătorilor prezenți importante responsabilități, concluzia de ambele părți fiind aceeași: o colaborare excelentă, un eveniment impresionant, fluent, în care energiile a mii de români s-au contopit în momente unice. Unul dintre momentele cele mai remarcabile a fost acela în care participanții au strigat la unison numele țării noastre: România. Impresionantă a fost și răbdarea de care au dat dovadă. de la mic la mare, participanții, culminând cu momentul înregistrării recordului, când potrivit regulilor Guiness, timp de 5 minute imaginea create a trebuit să rămână static, orice mișcare vizibilă a unui participant insemnând reluarea cronometrării. Recordul a reușit din prima încercare, ceea ce este cu adevărat greu de realizat.

Alături de voluntarii de la ATTE Cutezătorii Munților, județul nostru a fost reprezentat de peste 100 de elevi și cadre didactice ai școlilor Mircea Eliade din Satu Mare și ai Școlii Gimnaziale Doba, coordonați de directoarele acestor unități de învățământ,  Mariana Sălagean și  Anca Potra.

2 comentarii

  1. danuta.... Răspunde

    BRAVO !…Sunteti extraordinari !… ” Cea mai mare hartă a unei țări formată din oameni. Asociația de Tineret, Turism și Ecologie Cutezătorii Munților din Satu Mare a contribuit la realizarea acestui eveniment de suflet prin sprijinul acordat în organizarea și susținerea lui de către 17 voluntari prezenți, membri și simpatizanți ai Asociației sătmărene. ” – Doamne , cat va iubesc si va respect pt asta ! …ROMANIA inainte de te toate !…Romani, maghiari, nemti, evrei ,ucraineni , basarabeni, chinezi si etc. suntem cu totii parte din Romania mareata pe care o putem construi impreuna pt urmatorii 100 de ani …Ce ne opreste sa militam cu totii pt o ROMANIE MAREATA pt urmatorii 100 de ani ?!…Sa luam exemplu de la acesti oameni minunati care au facut cea mai frumoasa harta a Romaniei din trupurile si sufletul lor in anul centenarului si sa militam pt ROMANIA FRUMOASA pentru toti – asta insemnand ca toti oamenii simpli si adevarati din RO au dreptul la o viata prospera , dreapta , sigura si demna , asa cum o meritam cu totii , nu doar politicienii si familiile lor !….

  2. Rodica Răspunde

    Felicitari pentru ca v-ati facut timp si pentru asa ceva !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.