Ultima actualizare: azi, 16:35

Locale

LIVE&FOTO. Manifestare pentru referedum la Satu Mare. Credincioşii apără familia tradițională

Peste 200 de sătmăreni au ieşit duminică după amiaza în centrul municipiului Satu Mare pentru a participa la o manifestare pro referendum.

La manifestare este prezent inclusiv senatorul Gabriel Leș, ce consideră de-o mare importanță încercarea de a apăra valorile familiei, tradiția și neamul.

”Cel mai important este să încercăm să apărăm valorile familiei, tradiția, neamul nostru. Cu asta ne-am identificat de-a lungul istoriei. Acest referendum este cea mai democratică formă de exprimare a unui popor. Este un referendum propus de cetățeni, nu este un referendum politic. Aproape 3 milioane de oameni au semnat pentru organizarea acestui referendum. […] În ceea ce mă privește, sunt pro, apăr valorile familiei, astfel încât viitorul copiilor noștri să fie asigurat, vizavi de moralitatea care ne-a caracterizat întotdeauna”, a declarat Gabriel Leș.

Credincioşii, de mai multe confesiuni, s-au rugat și au cântat împreună.

41 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    putin inchisi la culoare o parte dintre participanti. sau numai mie mi se pare? o fi fost platita partciparea cu 50-100 de lei ca de obicei sau a fost teapa cu mancare si bautura gratis? o sa aflam din comentariile urmatoare

  2. Mae Răspunde

    Sătmărean cîrcotaș ,te asigur ca nimeni nu a fost plătit , tu ai probleme sau poate ești din tabăra aialaltă !!!!

    • nuconteaza Răspunde

      Iti spun 100% sigur ca acest referendum nu rezolva nimic. Is curios cati luminati la minte vor vota “da”! Asta e un test de piata, sa vada cati “crestini” pun botul la tot ce tine de “socialism” si “populism”.

      • Cetățeanul turmentat Răspunde

        Nu vreau să mă cert cu dumneata, dar în America de ex. creștinii nu sunt în niciun caz socialiști sau populiști, ci conservatori și de dreapta (fiecăruia după cât muncește).
        Din partea mea, cei care pot munci, dar nu vor, n-au decât să sufere de foame. Statul e obligat să susțină persoanele nevoiașe (așa e creștinește0, nu leneșii și profitorii.

        • Cetățeanul turmentat Răspunde

          Erată: (așa e creștinește)

        • Cetățeanul turmentat Răspunde

          “dacă cineva nu vrea să lucreze, acela nici să nu mănânce.”
          (2 Tesaloniceni 3, 10; Biblia Ortodoxă)

        • nuconteaza Răspunde

          Imi place cum s-au evitat complet republicanii, care sunt de stanga (exact ca si PSD) si da.. ai ghicit, sunt importiva homosexualilor. N-am zis nicaieri ca toti cei care merg la vot is socialisti, am zis ca manevra e. Nu crezi? Sa imi ziceti ce rezolvati cu referendumul, pentru ca ei pe strada tot vor avea voie sa se manifeste.

  3. Altu Răspunde

    Bravo, când politicienii ne fură nu e nimeni în stradă.Acum că preoții vă îndeamnă mergeți la protest. Homosexualii sunt vinovați că nu sunt autostrăzi, că sistemul sanitar și educațional sunt la pământ, că privații au salarii de mizerie, că bugetarii huruzesc pe banii contribuabililor,etc. Am găsit vinovații,acum dacă se modifică Constitutia o vom duce atât de bine că și nemții se vor sinucide de oftică. PS: Ceva moaște ați pupat?

    • Cetățeanul turmentat Răspunde

      Stimabile,
      În opinia dumitale, pare-se, de aceea e economia României slabă că nu au voie homosexualii să se căsătorească între ei.

      • Altu Răspunde

        Și în opinia ta homosexualii sunt cea mai mare problema a țării, în rest toate sunt ok.

        • Cetățeanul turmentat Răspunde

          Problemă e inclusiv hoția din România!

          Nu sunt un ipocrit să mă fac că nu văd asta.

    • Un om Răspunde

      Tu din ce ai ieșit din Maica ta din doua femei, sau……din bărbat și femeie???????

      • Altu Răspunde

        Ce legătură are una cu alta. Ce,dispare homosexualitatea dc interzici căsătoria între ei. Nici mie nu mi se pare normal,dar alte probleme sunt prioritare în țara asta. Cu banii ăștia cheltuiți aiurea se puteau dota spitale cu aparatură. Nu îți doresc să ai nevoie de un RMN sau o analiza și atunci o să vezi care problema te doare mai tare.

  4. cetatean Răspunde

    In primul rand vreau sa spun ca ,dupa cum am aproximat eu, erau cam 1000 persoane. Nu s-a platit pentru participare ci ne-am dus pentru a spune ca; FAMILIA SE INTEMEIAZA PE CASATORIA LIBER CONSIMTITA INTRE UN BARBAT SI O FEMEIE ,PE EGALITATEA ACESTORA SI PE DREPTUL SI INDATORIREA PARINTILOR DE A ASIGURA CRESTEREA, EDUCATIA SI INSTRUIREA COPIILOR! Vrem sa fie crescuti copiii si nepotii nostrii de catre mama si tata NU DE DOI TATI FALSI (HOMOSEXUALI) SAU DE DOUA MAME FALSE (LESBIENE).

  5. y Răspunde

    Nu vreau să fiu cârcotaș, dar dacă toată lumea s-a dus benevol și nu s-a plătit atunci de unde naiba au apărut din senin bannerele bilingve, care culmea sunt și corecte gramatical. Și cine naiba a împânzit orașul benevol cu fițuici și flyere în cutiile poștale? Maica Teresa ? Chiar credeți că suntem câștigați la loz în plic?
    Dar eu am o altă întrebare. Dacă printr-un accident nu o să meargă destui ca votul la referendum să fie valabil ce se va întâmpla? Eu personal nu înțeleg rostul referendumului. Probabil va urma altul ca să decidem ordinea zilelor săptămânii. În țara asta orice este posibil.

    • Cetățeanul turmentat Răspunde

      Stimate domn,
      Constituția României se schimbă NUMAI prin referendum:
      “ARTICOLUL 152
      …..
      (3) Revizuirea (Constituției) este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.”
      Sursa: http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=339

  6. sebi Răspunde

    după moace și baticuri cred că au fost pocăiții direct de la adunare ,

  7. Treaba mea Răspunde

    Pt Sebi, dupa cum sa anunțat sau adunat cetățeni din mai multe culturi religioase si pe deasupra români și maghiari împreună uniți împotriva anormalitatii, sau tu cataloghezi omul dupa religie sau etnie, suntem in Romania si trebuie sa ne respectăm valorile împreună români maghiari ortodocși catolici penticostali etc, nu ca as susține acest referendum (cu toate că daca voi ajunge la vot am sa votez DA) personal cred ca acesti bani cheltuiti aiurea ar fi fost mai bine investiți în altceva, școli,gradinite,spitale,infrastructura etc, o seara plăcuta tuturor români și maghiari de orice confesiune religioasă doar trăind în pace și înțelegere unindune împreună vom putea ajunge departe TRAIASCA ROMANIA!

    • Corector Răspunde

      Analfabetule!
      “… s-a anuntat s-au adunat …”, iar “culturi religioase” ai tu in cap, celtele religioase sunt ceea ce voiai sa scrii!
      Iar la final “unindu-ne”!
      Dar ce sa faci, biserica te vrea prost si ignorant, iar tu asta esti!

      • Treaba mea Răspunde

        Mda iar tie corectorule multă multă …., as fi de acord să ne întâlnim sa imi predai putina gramatica chiar as vrea sa ne întâlnim sa vedem totusi atunci ce tupeu ai mai avea

  8. cârcotaş Răspunde

    Toată lumea ,,normală” vrea normalitate.Aici bătălia este pe un cuvânt şi pe un statut juridic determinat de acel cuvânt:familie.N-am înţeles de ce nu li se acordă şi LGBT un termen echivalent pentru familie care ar putea fi ,,eilimaf” adică familie citit invers dacă ei sunt pe invers.Adică să fie fiecare pe teritoriul lui.Sigur că unele drepturi ce rezidă din acest statut cum este dreptul de adopţie nu se rezolvă prin acest referendum nici dacă iese victorios ,,NU”.Atunci care-i scopul real al referendumului?Cred că scopul este setea de victorie a bisericii şi pe alocuri a politicienilor în faţa unui inamic proaspăt identificat,creindu-se o anumită solidaritate într ,,victorioşi”.Altminteri nu se schimbă nimic.Eu nu am nimic cu LGBT,problema fiind una biologică se pare dar nu înţeleg de ce nu înţeleg ei să fie discreţi.În concluzie nu merg la vot pt. că aşa înţeleg să protestez faţă de o cheltuială inutilă.

  9. y Răspunde

    Stimate @cetățean, toată tărășenia asta este inutilă. Țara arde, Bruxelles-ul este cu gura pe noi, oamenii mor prin spitale și noi …. Votăm. De fapt problema asta nu este nici a zecea cea mai importantă pentru țară, dar se știe finalul și Dragnea nu riscă nimic. În schimb deturnează atenția. Totuși conducătorii țării de aceea sunt puși acolo ca să cunoască prioritățile țării. Parcă au depus și un jurământ.
    Ca să te citez.
    ”Cetățeanul turmentat
    30 septembrie 2018 Răspunde
    Stimabile,
    În opinia dumitale, pare-se, de aceea e economia României slabă că nu au voie homosexualii să se căsătorească între ei.” Este exact și răspunsul tău.
    Aș vrea să mai spun un lucru. La căderea Constantinopolului în 1453 mai marii conducători religioși în frunte cu împăratul Constantin al XI-lea au convocat un mare sinod în care s-au certat zile întregi cum că arhanghelii au sex ori nu. Ca să tot rămânem la subiectul cu sexul. Asta le era prioritatea. Că de apărarea orașului împotriv turcilor se ocupă ocrotitorul spiritual al orașului. Ei, nu prea le-a ieșit faza! Țara arde și noi votăm dacă homosexualii se pot regula oficial cu acte în regulă ori ba. Este foaaarte important de știut ca 83,457 sau 91,3333% sunt împotrivă. Schimbă multe! După vot va fi numai lapte și miere! Atât de important era acest referendum că putea să aștepte.

    • Cetățeanul turmentat Răspunde

      Eh, cele două zile de referendum vor trece repede, că mai avem o săptămână până atunci. Politicienii nu scapă de răspundere.
      Dar așa ne trebuie dacă în ’90 am fost iertători cu cine nu trebuie. Dacă i-am fi scos definitiv din politică pe foștii lideri comuniști și pe reprezentanții lor, atunci alta era fața României azi.
      Când unii mi se plâng că era mai bine pe vremea lui Ceaușescu, eu le spun că au rămas aceiași, că numai Ceaușescu nu e la putere, dar restul comuniștilor din România sunt tot la locul lor.

  10. Alex Răspunde

    Totul e o fumigena politica. Sa vedem daca va masca ce e de mascat si daca politicienii se vor repozitiona altfel dupa disiparea fumului. Acest procedeu s-a mai folosit si in trecut pentru a castiga timp.

  11. Alex Răspunde

    Sa presupunem prin absurd ca e adevarat faptul ca se depreciaza cromozomul Y (recent cercetatorii au revenit asupra acestui fapt, remarcand ca acest cromozom si-a pastrat totusi genele importante) si ca aceasta ar duce la disparitia barbatilor. Noi, in Romania, am disparea ca populatie incetul cu incetul. O alta tara, mai putin catolica la acest aspect, ar gasi alte metode pentru reproducerea umana si ar supravietui. Oare noi ce pozitie am avea in aceasta ipoteza mai mult sau mai putin absurda. Sunt lucruri delicate, poate insuficient analizate, eu pot sa spun ca in viitor va aparea si problema daca un om se va putea casatori cu un robot cu sex sau fara sex.

  12. Alex Răspunde

    Referitor la acest ultim aspect, pot sa afirm ca un robot va putea fi tot atat de inteligent ca si un om, va putea avea o voce care sa fie adaptabila pentru fiecare, un aspect fizic la alegere, alte caracteristici umane si non-umane astfel incat sa te poti atasa de el. Totul este posibil datorita miniaturizarii, inventiilor si inovatiilor electronice si informatice, singura problema este cum vor fi conceputi incat sa aiba constiinta de sine. Si cred ca se lucreaza intens si pe ascuns in aceasta directie ca, vorba aceea, viata bate filmul.

  13. y Răspunde

    @Cetățeanul turmentat, sunt perfect de acord cu tine. Suntem singura țară din blocul sovietic în afara țărilor componente ale defunctului URSS în care nu s-a aplicat legea lustrației. Numai un pic trebuia scuturați atunci în 90, la momentul potrivit. Despre asta oare de ce nu se vorbește? Domnul Dragnea, Năstase, Geoană, Ponta, dar au și liberalii astfel de exemplare. Punem de un referendum, ceva ?? Două-trei zile, ca să cheltuim iar banii publici aiurea.
    Cei care ne conduc sunt foștii nomenclaturiști din linia doua, a treia și puii lor. Pentru că au făcut deja pui și sunt majori. Au avut timp destul. Ce țară minunată avem?

  14. y Răspunde

    @Alex, după cunoștiințele mele juridice vagi parcă toți suntem egali în fața legii, nu? Deci dacă acești pe inverși așa se simt bine, să fie sănătoși dar să nu se manifeste public gălăgios cum fac câteodată ca să atragă atenția. Exact cum nu fac nici cei normali sex pe bancă să zicem lângă un teren de joacă sau la un restaurant.
    Ceea ce nu se spune în pseudocampania asta pentru referendum este că dacă în cazul unui cuplu homo unul pățește ceva ”perechea” nu-l poate vizita la spital pentru că nu e rudă conform legii. Ca să nu mai vorbesc de cazul în care unul dintre ei decedează. Și pe mine mă dezgustă dacă îi văd în public dar respect opțiunea lor și nu înțeleg tot tam-tam-ul în jurul problemei. Plus că avem probleme mult mai arzătoare nerezolvate.

  15. satmarean Răspunde

    S-au falit ca sunt intelepti si au innebunit…Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lasat in voia unor patimi scarboase, caci femeile lor au schimbat intrebuintarea fireasca a lor intr-una care este impotriva firii; tot astfel si barbatii au parasit intrebuintarea fireasca a femeii, s-au aprins in poftele lor unii pentru altii, au savarsit parte barbateasca cu parte barbateasca lucruri scarboase si au primit in ei insisi plata cuvenita pentru ratacirea lor. Fiindca n-au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta lor , Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor blestemate, ca sa faca lucruri neingaduite. sursa:BIBLIA, EPISTOLA CATRE ROMANI CAP. 1:22-…

  16. satmarean Răspunde

    PARTICIPATI LA REFERENDUM !

    • satmarean Răspunde

      …daca te-ai privi in oglinda ai vedea o fata schimonosita de rautate si imaginea arogantei omului in sutana care le stie pe toate ! Aceasta atitudine nu este sanatoasa ! FAce rau la sanatatea inimii ! Ati auzit de toleranta si dragoste de oameni ?!…Prea multa agresivitate din ambele tabere pt a-si impune fiecare adevarul/dreptatea sa !…Si nu e bine !…Fiecare trebuie sa-si caute in inima raspunsul si sa actioneze cu blandete si respect pt optiunile celuilalt !…Fiecare trebuie sa facem ce credem de cuviinta , asa cum ne indeamna inima si mintea…pt binele tuturor…in tacere , in armonie , in toleranta si respect pt optiunile celorlalti …
      Exista viata si dupa acest Referendum…Si trebuie sa ne putem privi in ochi fara ura , fara sa ne cotonogim – nici macar verbal sa n-o facem !- pentru ca Dumnezeul tuturor este bun si bland si iubitor , nu-i asa ?!….

    • Soros Răspunde

      Stați acasă, nu dau nimic!

  17. sebi Răspunde

    așa cum am mai scris , cam mulți pocăiți prin zonă , să aibă grijă ortodocsi că ei pot pierde enoriași la greu , nu-i vedeți ce bine dotați îs , muzică , pancarte , aliniați cu toții cu păstorii-n frunte se luptă cu homalăii . N-au altă treabă , dacă ăsta-i ordinu pe unitate și pentru asta au venit banii de la frații din America ,

  18. Alex Răspunde

    Omul de-alungul istoriei indelungate a trebuit sa sara stacheta dupa stacheta pana la nivelul actual. Trebuie sa fii naiv sa crezi ca se va opri numai aici pe Pamant, mai curand trebuie sa presupui ca el va parasi planeta mama si-si va gasi undeva in Spatiu noi pamanturi pe care le ca coloniza. Spatiul insa pune probleme deosebite procrearii umane si nu numai, se pare ca sexul in spatiu a fost experimentat deja, problemele ar putea aparea la dezvoltarea fatului in imponderabilitate sau pe noile planete si exoplanete. E clar ca se vor recurge la alte metode, pe care le-as numi nu prea ortodoxe. Oare nu vom permite acest lucru pentru ca s-a votat asta printr-un Referendum? Daca rezultatele acestor referendumuri nu sunt aplicate, ce rost mai au?

    • cârcotaş Răspunde

      Ei,ce rost mai au…Păi tocmai spusei mai sus că solidaritatea crează mase de manevră.Mulţi nu au ,,teme” de solidaritate şi le aşteaptă de undeva.Acum că au primit o temă(cea a luptei cu pornirile antifireşti) sunt satisfăcuţi că aparţin şi ei unei comunităţi.E atât de simplu…Mai departe forţa manipulatoare se adresează acestei comunităţi cu alte teme dar amestecate cu tema care a produs solidaritatea.Ăştia nu vor vota veci cu USR-ul.Vulpoi bătrân,Băsescu s-a prins şi zice că-i în regulă să zicem da.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.