Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

FOTOGALERIE. Acțiune de amploare împotriva mafiei lemnului, în județul Satu Mare

Pe parcursul zilei de ieri, 20 septembrie. polițiștii de ordine publică din cadrul Serviciului de Ordine Publică Satu Mare și cei din cadrul Secțiilor de Poliție Rurale au organizat și desfășurat o acțiune în vederea asigurării unui climat corespunzător de siguranță civică, a prevenirii și combaterii eficiente a fenomenului criminogen în domeniul depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos, precum și verificarea trasabilității acestuia.

Polițiștii au acționat atât pe drumurile publice cât și în fondul forestier sau la sediile unor societăți comerciale, ocazie cu care au controlat 197 de autovehicule din care 53 de autovehicule, care transportau material lemnos și au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale, pentru neregulile constatate, având o valoare totală de 20 819 lei.

Totodată din totalul sancțiunilor 4 au fost aplicate la Legea nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare de 13 000 de lei și s-a ridicat în vederea confiscării 70,47 mc de material lemnos.

Sursa – IPJ Satu Mare

 

 

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Jan Răspunde

    Ma asteptam sa vad ca s-au intocmit niste dosare penale pentru infractiuni la regimul silvic.
    Amenzile date sint de risul curcilor.
    A doua zi aceste adevarate retele mafiote si-au recuperat banii din acelasi lemn …Este o crima impotriva naturii sa tai lemne ci diametrul de aproape un metru fara cea mai mica urma de boala sau imbatrinire.
    Oricine merge in padure poate sa constate aceasta stare de fapt.
    Exista o legatura mafiota intre silvici si cei care taie si valorifica lemnul.

  2. Rodica Răspunde

    Care-i actiunea de amploare pentru depistarea mafiei lemnului ? Ca pe toate drumurile circula nestingherite utilaje cu material lemnos , care ce provenienta are? S-a auzit de ceva dosare grele , s-a recuperat ceva prejudiciu , s-au luat masuri concrete ? Toti sunt mana-n mana , infractori cu personal silvic ( sigur , cu mici exceptii, dar care n-au nici o putere de decizie) cu politie forestiera (?) , cu autoritati ! Si-atunci ma-ntreb – de la cine si ce asteptam ?
    13000 lei prejudiciu recuperat si 70 mc material lemnos ? Mi-ar fi si rusine sa zic de sumele astea ….colosale la cat s-a furat si se fura in continuare ! Mai are tara paduri nedefrisate !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.