Ultima actualizare: azi, 11:29

Locale

FOTO&VIDEO. Incendiu la o pădure din județul Satu Mare. Intervenție în forță a pompierilor

Incendiu de proporții la o pădure din județul Satu Mare. Incendiul a izbucnit în această după amiază, în jurul orei 14.00.

Concret, totul s-a întâmplat între localitățile Bârsău de Sus și Bârsău de Jos, acolo unde au ars aproximativ 5 hectare de vegetație, iar flăcările s-au extins ulterior la pădurea aflată în imediata apropiere.

La fața locului s-au deplasat un camion cu 10 subofițeri și 2 autospeciale de stingere cu 7 subofițeri. De asemenea, au fost solicitați și voluntari din cadrul S.V.S.U. Bârsău și Crucior, dar și lucrători din cadrul Ocolului Silvic Borlești.

Accesul spre locul evenimentului a fost dificil din cauza faptului că ultima parte a itinerariului de deplasare a fost greu practicabilă pentru autospeciale, ceea ce a condus și la creșterea timpului de răspuns. Forțele de intervenție au acționat concomitent atât pentru izolarea tuturor focarelor, cât pentru protejarea zonelor învecinate, utilizând procedee specifice de stingere a incendiilor de pădure.

După trei ore de luptă cu flăcările, pompierii au reușit lichidarea tuturor focarelor, stabilind că au ars aproximativ 3 hectare de pădure, cauza probabilă a producerii acestui eveniment fiind focul deschis în spații deschise.

Un comentariu

  1. Alex Răspunde

    Lucruri care se petrec sub ochii nostri: mai multe ploi->mai multa vegetatie->mai multe incendii sau mai multe ploi->mai multa vegetatie-> mai multe ierbivore salbatice-> mai multe carnivore salbatice-> mai multe capuse-> mai multi tantari->mai multi virusi-> mai multe boli-> mai multe probleme. Cine-stie cate astfel de lanturi mai exista. APA ADUCE, APA DUCE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.