Ultima actualizare: azi, 10:44

Locale

FOTO&VIDEO. Centura Sătmarului: Lucrări la noul pod peste Someș

Lucrările la Varianta de Ocolire a municipiului Satu Mare se află în linie dreaptă. În aceste zile se lucrează intens la noul pod peste râul Someș, în zona Hotelului Dana, pod ce va fi cuprins în centură. Finalizarea acestui obiectiv este preconizat undeva la jumătatea lui 2019.

Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare are o lungime de 19,540 km. Traseul variantei de ocolire se desprinde din DN 19A (km 41+900), acesta fiind km 0+000 al proiectului. Pentru racordarea la reţeaua stradală a Municipiului şi la zona industrială din această zonă, a fost prevăzut un nod rutier complex, care va intermedia transferul fluxurilor de trafic spre şi dinspre Bulevardul Cloşca / DJ 194 şi strada Dorobanţilor.

După traversarea căii ferate, traseul variantei de ocolire se îndreaptă către nord – vest, intersectându-se cu DN 19 (km 128+000) Oradea – Satu Mare. Această intersecţie va fi amenajată denivelat, cu un pasaj superior, asigurându-se şi conexiunea cu DN 19, prin intermediul unui nod rutier, care are prevăzută o intersecţie giratorie, dispusă chiar sub pasajul peste drumul naţional. În continuare, varianta de ocolire traversează râul Someş cu un pod cu lungimea suprastructurii de 651.10 m, inclusiv viaductele de acces la pod, dispus între digurile de apărare ale municipiului. Racordarea la DN 19 (sfârșitul variantei de ocolire) se realizează prin intermediul unei intersecţii giratorii, la nivel.

Conexiunea Variantei de Ocolire a Municipiului Satu Mare cu reţeaua rutieră existentă de interes national şi judeţean se va face prin intermediul a patru noduri rutiere:

1)  km 6+140 (conexiune cu Bulevardul Cloşca/DJ 194);

2)  km 9+665 (conexiune cu DN 19);

3)  km 13+590 (conexiune cu DN 19A);

4) km 16+288 (conexiune cu DJ 194).

Termenul de execuție a lucrărilor este de 18 luni.

 

 

18 comentarii

  1. Ghita Răspunde

    18 luni incepand de la pastele cailor, cu siguranta nu din octombrie anul trecut.

    https://portalsm.ro/2017/10/foto-video-au-inceput-lucrarile-la-centura-municipiului-satu-mare/

  2. atti Răspunde

    FOTO&VIDEO : Video???

  3. alex Răspunde

    Voi habar nu aveti cum,si in ce stadiu se afla acuma dupa 2 luni,startul a fost in 10 iulie,18 luni este calculat de ziua respectiva,eu am vazut cu ochii mei…..foarte avansat!

  4. IOANA Răspunde

    am fost acolo …………..chiar se lucreaza…

  5. Avu Răspunde

    Cautati pe net… au fost taiati banii pt centura sm. 41 mil. Lei in 13 septembrie. Nu va ambalati. Atat parlamentarii romani cu ministrii in frunte, cat si cei maghiari dorm ca deobicei. Sunt apolitic si nu fac jocurile nimanui… Domnisoara Bran oare cum a ridicat mana ca minustru cand Dancila i-a zis minus 41 Satu Mare. Cred va fi un proiect mort ca multe alte centuri lasate de izbeliste. Sanatate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.