Ultima actualizare: azi, 12:33

Locale

FOTO&VIDEO. Ziua Calului, sărbătorită cu fast la Ardud. Spectacol cu sute de participanți

Stadionul “Cetate Ardud” găzduiește prima ediție a evenimentului “Ziua Calului”. Sute de spectatori sunt prezenți în orașul Ardud și urmăresc cu emoție concursul de atelaje.

Ziua Calului se află așadar la prima ediție și este singurul eveniment de acest gen la nivelul județului Satu Mare. Spectacolul a început la ora 12.00 cu parada cailor, iar deschiderea oficială a evenimentului a avut loc la Stadionul Cetate Ardud, acolo unde sute de sătmăreni și nu numai, s-au adunat pentru a urmări cu sufletul la gură multitudinea de probe în care sunt implicați cei mai frumoși cai din Transilvania.

,,De ce am ales Ardudul pentru această sărbătoare? Răspunsul este simplu: pentru că ardudanii au demonstrat în ultimii ani că promovează acte culturale de înaltă calitate și fiți siguri că această zi, cea a calului, va căpăta sub zidurile cetății din Ardud, conotații culturale de înaltă intensitate și trăire”, au declarat organizatorii.

Evenimentul a fost organizat de Asociația „Ecvestra Perla Neagră” în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Ardud, Filarmonica de Stat “Dinu Lipatti” Satu Mare, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, Asociația Culturală „Dr. Augustin Mircea” Ardud și Clubul Rotaract Satu Mare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.