Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Lovitură pentru comercianți! Primăria spune ADIO tarabelor improvizate din centrul Sătmarului

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor a subliniat astăzi, în cadrul ședinței privind ocuparea domeniului public, că sunt necesare măsuri mai drastice privind vânzarea produselor sezoniere la marginile străzilor, în colțurile intersecțiilor sau pe trotuarele din zona centrală.

În acest sens, comisia a respins solicitările comercianților ambulanți de a vinde flori, castane, jerbe și alte produse care au caracter sezonier, pe motiv că tarabele improvizate sunt inestetice, se face mizerie în jur, iar imaginea creată nu este una care să facă cinste unui municipiu reședință de județ.

“Consider că acești comercianți își pot desfășura activitatea sezonieră în piețe sau în apropierea piețelor, unde pot amenaja un stand chiar și pe o perioadă mai scurtă de timp. Nu ne dorim să mai vedem la fiecare colț de stradă tot felul de cutii, găleți, grătare cu castane, ca și cum am fi într-un iarmaroac”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

8 comentarii

  1. ciprian Răspunde

    La fel trebuie procedat si cu vanzatorii de kurtos kalacs…tot centrul orasulului duhneste de mirosuri inecacioase si nu mai zic de mizeria pe care o produc;

    • Tibi Răspunde

      Ce vrei bah? Vezi-ti de mici puturosi de la Kaufland ca nu poti intra in magazin fara sa iti borasti matele

  2. sophia Răspunde

    Domnule primar, problema orasului Satu Mare nu o reprezinta vanzatorii de castane…sunt multe altele care ar trebui rezolvate.Dar…daca tot nu vreti sa-i mai vedeti pe la colturi atunci poate ca ar trebui sa le impuneti niste mici reguli de…sa-i spunem design comercial…pe care sa le respecte si sa-i lasati sa umple orasul de mirosul acela specific al toamnei. Nicolae Iorga, istoric roman si om politic ( asta in caz ca nu stiti despre cine vorbesc!) spunea ca “un popor care-si uita trecutul nu are viitor!” Va invit sa interpretati aceasta sintagma asa cum doriti ! O seara placuta!

  3. Garuboz Răspunde

    @M-ia citeste-https://www.youtube.com/watch?v=_ReAcq6hog4 (Preistorie)

    Tu erai in Asia nu ai de unde s-a cunosti acestea.

  4. Lili Puttana Răspunde

    Mai e o ”ciuperca” din lemn langa magazinul Somesul,la care nimeni nu-i vede rostul,pentru ca sunt destule localuri in centru fara sa fie nevoie de acel ”local” plantat aiurea si foarte inestetic !!Chiar nu vede nimeni sau cel care detine cosmelia e vreun boss local ???Am vazut ca fac diferite preparate,clatite si alte bazaconii,insa daca se prtinde a fi ”local” nu am a vazut sa detina toaleta,pentru personal si consumatori !! De ce Directia de Sanatate Publica nu face niste controale ???Primaria da niste avize fara ca legea sa fie respectata?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.