Ultima actualizare: azi, 21:27

Locale

Magyar Lóránd: Avem nevoie de soluții pentru combaterea pestei porcine africane

UDMR urgentează elaborarea și implementarea unui sistem de despăgubire mai rapid prin care fermierii să beneficieze de compensații corespunzătoare prețului de piață al animalelor pierdute din cauza pestei porcine africane.

,,Cerem ministerului de resort să adopte măsurile necesare pentru o informare corespunzătoare a populației în vederea combaterii răspândirii pestei și să acționeze în scopul utilizării, în industria de prelucrare a cărnii, a materiei prime neafectate de virus, provenită din producția internă”, a declarat deputatul UDMR, Magyar Lóránd, în cadrul dezbaterii din plenul Camerei inferioare a Parlamentului a moțiunii simple inițiate de opoziție, împotriva ministrului Agriculturii, ca urmare a situației create de apariția pestei porcine africane în România.

În ceea ce privește votul legiuitorilor Uniunii, Magyar Lóránd, membru al Comisiei pentru Agricultură a Camerei Deputaților, a precizat că moțiunea nu oferă o soluție pentru fermieri, iar răspunderea pentru gestionarea defectuoasă a crizei pestei porcine africane revine în primul rând Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, instituție care are în sarcină gestionarea situațiilor de criză, prin urmare parlamentarii UDMR s-au abținut de la vot.

Moţiunea simplă a fost respinsă miercuri în plenul Camerei Deputaţilor. S-au înregistrat 150 de voturi “împotrivă”, 93 de voturi “pentru” şi 20 de abţineri.

4 comentarii

 1. Soros Răspunde

  Cat de mult poate sa decada !
  Să susțină asemenea guvern!

 2. Lili Răspunde

  UDMR sustinatorul ciumei rosii nu are nicio apasare privind cum tara asta se duce de rapa?
  Inseamna ca aceasta situatie este benefica si convenabila pentru ei!

 3. y Răspunde

  @Lili, UDMR a susținut și pe Năstase în 2001-2004, pe Tăriceanu cu guvernul minoritar, pe Băse cu guvernul pedele cu tăierile de salarii. Ăștia susțin pe oricine, ciolan să fie chiar și neafumat. Nu știu cum au scăpat din mână PRM și PUNR că acum nu mai au șanse. În rest le-au bifat pe toate. De la guvernul țărănist-cederist din 96 tot timpul sunt pe val.

 4. Rodica Răspunde

  In media se prezinta un lucru , realitatea e cu totul alta ! Exista solutii , dar cei care vor si trebuie sa le aplice nu sunt lasati ! O spun chiar cei de la ANSVSA , care au cazut principalii…. vinovati la treaba asta , dar acum nu mai au cale de-ntoarcere! Cum se explica atunci faptul ca doar unele abatoare (printre care si cele ale lui Dragnea si acolitii ) au stiut si si-au luat masurile necesare ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.