Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

FOTO&VIDEO. Tranzit Feszt s-a deschis cu o paradă impresionantă!

Festivalul de teatru Tranzit Feszt s-a deschis în această după amiază cu o paradă impresionantă în centrul oraşului. Actori, îmbrăcaţi în fel de fel de costume sau cocoţaţi pe picioroange, l-au căutat pe Hamlet în tot centrul oraşului, atrăgând atenţia trecătorilor. Ei i-au invitat astfel pe sătmăreni a teatru.

Principalii organizatori au arătat într-o conferinţă de presă că tema festivalului din acest an este identitatea.

“Vor fi prezente spectacole importante a teatrului român, maghiar şi nu numai. Ca în fiecare an, festivalul are o temă importantă, în acest an tema este identitatea. Consider că un dialog despre identitate este esenţial mai ales în an centenar, iar prin spectacolele invitate o să prezentăm şi o imagine panoramică asupra acestor teme despre identitate. Festivalul este unul foarte bogat, vor fi prezente peste 20 de trupe de teatru, se vor juca 32 de spectacole, vor fi şi lansări de carte”, a spus managerul Teatrului de Nord, Nagy Orban.

Primarul Kereskenyi Gabor a ținut să felicite organizatorii.

“Prin acest festival consider că regizorii, actorii şi nu în ultimul rând publicul iubitor de teatru, vor transforma Satu Mare într-o adevărată cetate a teatrului. Iată că un oraş relativ mic din Transilvania are un festival mare de teatru, care atrage mii de pasionaţi de cultură ce devin promotorii diversităţii şi multiculturalităţii. Artişti de renume internaţional au fost prezenţi de-a lungul anilor”, a spus primarul.

Directorul artistic al secţiei române, Ovidiu Caiţa, a subliniat faptul că își dorește ca festivalul să devină atât de important încât niciun politican să nu îl mai poată opri, cum s-a mai întâmplat în trecut.

“Deşi festivalul are 17-18 ediţii, consider că suntem tot la început de drum şi dorinţa noastră este să creştem, să ajungem unde nicio vremelnică putere politică să nu-şi mai permită să oprească existenţa acestui festival. Tema acestei ediţii este identitatea. Am ales această temă pentru că suntem în an centenar şi pentru că e foarte important să discutăm într-o comunitate cum este a noastră, atât de diversă din toate punctele de vedere, şi în situaţia în care ne aflăm cu toţii cei care trăim în ţara aceasta, despre dreptul de a avea un tip de identitate şi despre felul în care se raportează celălalt la ceea ce suntem noi”, a afirmat Ovidiu Caiţa.

Prețurile biletelor încep de la 18 lei și pentru un singur spectacol ajung la 50 de lei.

PROGRAMUL FESTIVALULUI: AICI

 

3 comentarii

  1. satmarean Răspunde

    Ce frumos!!!! Satu Mare a arătat ca un oraș european. Felicitări organizatorilor!

  2. Dascalu Răspunde

    Mai vrem si maine si pe viitor. Superb !!!

  3. Bogu Răspunde

    Felicitari! Frumos eveniment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.