Ultima actualizare: azi, 22:32
Locale

VIDEO. Gabriel Leș, discurs în favoarea familiei tradiționale, în Parlament

Sătmăreanul Gabriel Leș se află printre cei mai dinamici susținători ai referendumului din 6 și 7 octombrie. Acesta a susținut, în această lună, un discurs în favoarea familiei tradiționale, în Parlamentul României.

Redăm integral discursul lui Gabriel Leș, în Parlament:

”În ultimii 25 de ani, filosofia postmodernă a modelat mentalităţile şi sistemul de valori al societăţii: relativizarea adevărului, contestarea şi relativizarea normelor de morală, contestarea autorităţii familiei, ateismul, secularizarea şi destructurarea societăţii dublată de formarea aşa zisului “om nou“ (fără etnie şi fără ţară, fără Dumenzeu, fără familie, fără credinţă, fără conştiinţă, fără morală).

Din păcate, unii românii au un sentiment naţional mai degrabă latent, faţă de care se raportează oarecum stingheri, cu excesivă rezervă. Cred ca putem vorbi chiar despre un complex cu privire la identitatea noastră naţională.

Întâlnirea cu civilizaţia apuseană, cu bunăstarea lor, a creat un complex de inferioritate, de perpetuă inadecvare, în sufletul românului. Pe scena lumii, unii se ruşinează că sunt români – se distanţează de limba lui, de cultura lui, de neamul lui, de tradiţiile lui.

„Avem dreptul la identitate şi demnitate naţională”

Nu, stimaţi colegi, nu putem privi cu pasivitate cum ne dezagregăm sufleteşte cu fiecare zi care trece peste noi – Nu este normal a vorbi despre integrare europeană, însă în acelaşi timp să privim cu invidie şi inferioritate la Europa.
Da, avem ce învăţa de la alte naţiuni. Cum de altfel nu mă revendic dintr-un popor atins de perfecţiune! Sa nu uităm că Europa este sinteza filosofiei elene, civilizaţiei romane şi religiei creştine. România este în Europa prin vocaţie, nu trebuie să-şi construiască un alter-ego european, căci avem în bagajul nostru identitar toate datele pentru a contribui la consolidarea Europei si a structurilor sale fanion.

România are valori. Are ce da Europei şi lumii. Iar noi, avem dreptul la identitate şi demnitate naţională.
Familia este unul din simbolurile fundamentale pentru identitatea omului. Fiecare om are mamă şi tată, fiecare are bunici, moşi şi strămoşi, fiecare are neamuri – rudenii.

Biblia subliniază importanţa familiei în configurarea identităţii: Cinsteşte-ţi părinţii> Iubeşte-ţi soţia> Iubeşte-ţi soţul> Cinsteşte-i pe bătrâni> Iubeşte-ţi apropele!

Oriunde mă duc în lume eu mă identific deopotrivă cu familia mea restrânsă, şi cu familia mea cea mare – România. Soţia mea, copiii, tatăl, mama, fraţii, neamurile. Iubeşte-ţi familia. Ea e mereu acolo. Dacă nu mai ai familie nu mai ai repere. Acel banal concept de “acasă” este de fapt o cărămidă importantă la construcţia identitară a fiecăruia. E locul din care pleci şi spre care te întorci. Distanţele se măsoară în funcţie de acasă.

Identitatea ta e puternic subliniată în contextul familiei tale.

Într-o vreme când parcă încercăm să redefinim normalitatea, cred cu tărie că este datoria fiecarei generaţii de părinţi să asigure protecţia morală a copiilor şi să le lase o Românie care să nu le pervertească minţile, trupurile şi sufletele. Dacă nu vom lupta noi pentru binele lor, vor lupta alţii pentru degradarea lor, şi de cele mai multe ori unii care nu ştiu ce înseamnă datoria de părinte.

Propaganda agresivă care se face împotriva lor este venită în mare parte din perspectiva unor oameni care au ales să nu facă copii, dar care vor să decidă soarta alor noştri. Suntem responsabili atât înaintea lui Dumnezeu cât şi înaintea copiilor noştri de ceea ce facem azi. Străbunii românilor au luptat cu cotropitori de ţară care ne-au vrut pământurile şi bogăţiile, dar azi noi luptam cu cei ce vor sufletele şi minţile copiilor noştri, este un război nou cu care nu suntem obişnuiţi, dar trebuie luat foarte în serios, pentru că dacă l-am pierdut, am pierdut echilibrul unei societăţi în care ne-am bucurat până acum de respect şi de o bună purtare unii faţă de alţii.

Cei ce vor lupta pentru această cauză vor rămâne cinstiţi în istoria României aşa cum au fost cinstiţi cei ce au luptat pentru dezvoltarea ei, aşa cum sunt astăzi cinstiţi şi oameni mari care au emancipat ţara aceasta, aşa vor fi cinstiţi peste vremi cei ce au avut ochii deschişi la acest experiment social de distrugere morală.

„Noi suntem astăzi cei care putem aproba un referendum istoric”

Noi suntem astăzi cei care putem aproba un referendum istoric, cum România nu a mai avut. Unul care să decidă moral şi creştineşte soarta ţării.

Suntem într-o perioadă în care familia împarte societatea românească în funcţie de percepţia şi susţinerea ei.

Unii sunt indiferenţi faţă de familie şi ce se va întâmpla cu ea. Unii vor să o schimbe, invocând în mod greşit argumente legate de libertatea de exprimare a fiecarui individ şi de faptul că trăim în secolul XXI….

O altă categorie, din care fac şi eu parte, crede şi militeaza pentru susţinerea referendumului şi schimbarea articolului din Constituţia României legat de familie pentru că:

1. familia este creată de Dumnezeu ca fiind formată dintre un bărbat şi o femeie şi nimeni nu are dreptul să schimbe asta după hatârul personal, ori având motivaţii dintre cele mai bizare>

2. noi toţi suntem astăzi aici pt că am avut părinţi cu valori creştine şi pentru care Dumnezeu nu a fost o reprezentare filosofică sterilă, ci un adevăr trăit>

3. ne numim o naţiune creştină, deci valorile creştine trebuie promovate şi susţinute>

Naţiunea Română are nevoie de Dumnezeu. Prezenţa Lui şi binecuvântările Lui le vom avea nu în rebeliune faţă de EL, ci în ascultare, în acceptare şi în trăirea Cuvântului Său în viaţa personală.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Dumnezeu să binecuvânteze România!

Senator, Gabriel Leş”

9 comentarii

 1. Rodica Răspunde

  Iarasi cu Benjamin? N-am lamurit-o cu el? Nene, ne-am saturat de cei ca tine , implicit si de tine !

 2. Unu' Răspunde

  Da, sigur, cum să nu!
  Susținem familia tradițională formată dintr-un bărbat de 60 de ani și o fetișcană de 26 de ani!
  Și mai susținem și amnistia și grațierea și iertarea tuturor păcatelor lui Dragnea, atât cele cu voie cât și cele fără de voie!
  Și mai susținem și jandarmeria, numai să nu ne dea cu gaze lacrimogene și pulane pe spate!
  În …., susținem tot, … …

  • y Răspunde

   Nu te supăra dar trebuie mers la vot ca să nu ajungem în halul ăsta. Avem un Parlament, un Guvern și niște miniștrii, …. aiaiai ! Aleg și ei din ce au.

 3. satmarean Răspunde

  Problema discutata nu este de natura politica ci una care ne priveste pe toti.Daca suntem atenti la discurs si la viata lui de familie, avem toate motivele sa-l apreciem si sa ne ducem pentru a vota.

  • Unu' Răspunde

   Ai înțeles care e întrebarea la referendum?
   Care este referirea la familia tradițională, că io nu m-am prins?!?

 4. satmarean Răspunde

  Intrebarea la referendum este daca suntem de acord ca.: FAMILIA SE INTEMEIAZA PE CASATORIA LIBER CONSIMTITA INTRE UN BARBAT SI O FEMEIE, PE EGALITATEA ACESTORA SI PE DREPTUL SI INDATORIREA PARINTILOR DE A ASIGURA CRESTEREA, EDUCATIA SI INSTRUIREA COPIILOR ?

  • Rodica Răspunde

   Intrebarea la referendum nu este formulata asa cum spui tu , ci face o referire generalista daca esti de acord cu modificarea articolelor din constitutiei ! Care este iarasi , o alta marlanie a lui Dragnea si compania , probabil pentru a modifica si alte articole din constitutie care sa nu-l poata incrimina pentru ceea ce face si pentru a avea temeiul legal asigurat , pe ici , pe colo , prin partile esentiale, favorabile lui si acolitilor ! Si-apoi treaba cu doua zile de vot , pune capacul la toate ! Are cineva garantia securitatii voturilor ? Cu cine , cu jandarmii care au gazat protestatarii ? Sau cu cei de la politia comunitara ? De aceea si cei mai conservatori sustinatori ai familiei traditionale au parerile impartite in privinta felului in care trebuie votat ! Om trai , si-om vedea ce se va intampla si care va fi forma finala a buletinelor de vot !

 5. IOANA Răspunde

  SUSTINEM PUPATOARELE DE MOASTE , FOSTI SECURISTI , PREOTI PREAFERICITI , TALHARII , SMECHERII , QVELE, ETC ETC ETC

 6. Gheorghe Răspunde

  Ce fain trecem de la o extrema la alta.Suntem ceea ce vrem noi sa fim.Dacă vrei sa fii cu..va poți sa fii,dacă vrei sa fii derbedeu si nemernic poți sa fîi, iar dacă vrei sa fii un om corect și cu frica de Dumnezeu si asta poți sa fii.Noi avem liberul arbitru adică noi putem sa ne alegem ceea ce vrem sa fim,nimeni dar absolut nimeni și nimic nu ne poate obliga sa fim ce nu vrem noi sa fim.PUNCT.Fiecare poate sa aleagă dacă va merge sa voteze normalitatea sau sa aleagă sa stea indiferent și sa nu voteze….E dreptul fiecăruia de a alege.Dacă nu-mi convine ceva și am anumite frustrări asta nu-mi da dreptul sa arunc cu invective și sa murdăresc pe alții care nu sunt de aceeași părere cu mine!!!Știți de ce fac ceea ce vor politicienii cu noi????Pentru ca noi nu ne RESPECTAM deloc unii pe alții și ne jignim de fiecare data când nu ne convine de ceilalți. ASTA suntem cu adevărat și așa vom fi în continuare pentru ca NU VREM sa ne schimbam.PUNCT!!!Sa avem o zi bună! !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale, Naţionale
FOTO. ATENŢIE! Zonă de drum periculoasă! Un camion s-a răsturnat!

Zonă de drum periculoasă pe DN 19F Satu Mare - Baia Mare între Odoreu şi Băbăşeşti. Mai exact peste podul...

Închide