Ultima actualizare: azi, 10:00

Locale

FOTO. Lift la Spitalul de Pneumoftiziologie. Pacienţii erau transportaţi cu targa, pe scări

Spitalul de Pneumoftiziologie din Satu Mare are începând de astăzi lift pentru transportul pacienţilor, după ce, timp de aproape 80 de ani, aceştia au fost purtaţi cu târgile pe scări, de către angajaţii instituţiei.

Darea în folosinţă a avut loc astăzi, când autorităţile nu s-au abţinut şi au tăiat panglica inaugurală.

Managerul spitalului, dr. Sergiu Ioan, a spus că de acum pacienţii vor putea fi transportaţi în condiţii de siguranţă, arătând că procesul se desfăşura greu, cu eforturi fizice din partea angajaţilor.

“Până acum ne-am descurcat greu, cu personalul auxiliar şi administrativ din curte, cu brancardierii. Pacienţii erau transportaţi cu cărucioarele sau cu targa pe scări, lucru foarte dificil atât pentru pacient, care avea un disconfort major, cât şi pentru angajaţii noştri care erau supuşi zilnic la eforturi fizice mari. În fiecare zi erau transportaţi cel puţin 10-15 pacienţi, pentru că erau pacienţii care erau greu mobilizabili sau care nu se puteau deplasa şi erau duşi la laborator, la investigaţii, la radiologie, trimişi la alte servicii medicale, la consulturi interclinice, şi atunci sigur că acest efort era permanent”, a spus Sergiu Ioan.

Potrivit acestuia, clădirea funcționează ca spital din anul 1926, iar din 1950  este spital de pneumoftiziologie, iar în tot acest timp pacienţii au fost transportaţi pe scări de către angajaţii instituţiei.

Valoarea totală a investiţiei este de 322.000 de lei.

5 comentarii

  1. Bre Răspunde

    Felicitari Consiliului judetean! In sfarsit ceva palpabil in 2 ani de mandat! Un lift :)))))))))))))

  2. figaro Răspunde

    Adevarul e ca liftul ca atare este o investitie buna pentru acea cladire, dar sa te pui sa faci inaugurarea cu 4 handralai… bai chiar asa!!!! Asta seamana cu un altul care a inaugurat 10 cosuri de gunoi acum cativa ani.

  3. Rodica Răspunde

    Voi ati inaugurat doar de dragul inaugurarii ? Se-nchid usile la lift cu voi in el ? Ca vad ca stati cam inghesuiti ! Intra o targa in lift , pentru cazurile exceptionale ? Sigur ati facut liftul pentru pacienti ? Atatea intrebari v-as mai pune , da ma cam ….strange liftul si nu pot ! Observ ca erati 4 la taiat panglica , ultimul n-a mai incaput in lift , asa-i? Sau el era cu butonatul de-afara !

    • y Răspunde

      Cam ai dreptate @Rodica. Singurul element pozitiv este lipsa soborului de preoți. În halul în care a ajuns sistemul de sănătate rugăciunile zilnice fac concurență serioasă. Probabil de aia au lipsit. Sau erau toți convocați la inaugurarea centrului de zi din Micro 15?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.