Ultima actualizare: azi, 09:29

Locale

FOTO. Magyar Lóránd a solicitat reabilitarea unei clădiri impozante din Satu Mare

În 10 octombrie, deputatul Magyar Lóránd s-a adresat în scris de această dată Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale cu o întrebare legată starea unei alte clădiri neglijate din municipiul Satu Mare, aflată în proprietatea acestui minister.

Imobilul din centrul municipiului Satu Mare aflat în proprietatea ministerului, care a găzduit în anii trecuți mai multe instituții aflate în subordinea Guvernului, este  situat în municipiul Satu Mare pe strada 1 Decembrie 1918 nr. 13. Dar din cauza reorganizărilor, în spațioasa clădire nu mai funcționează decât câteva birouri ale Oficiului Județean de Consultanță Agricolă Satu Mare.

Mai bine de jumătate din clădirea de peste 100 de ani stă neutilizată, mai ales  spațiile de la etaj care nu au fost folosite de ani de zile. ”După cum bine se știe, starea clădirilor nefolosite se înrăutățește permanent” – a spus deputatul.

Între timp și starea fațadei impozante a imobilului s-a deteriorat foarte mult, iar bucățile de tencuială care cad reprezintă un pericol pentru trecători, motiv pentru care clădirea a fost acoperită cu o plasă specială.

”În opinia mea, renovarea întregului imobil și exploatarea tututor spațiilor acestuia ar fi soluția corespunzătoare și nu acoperirea fațadei decorate a clădirii. Consider că imobilul ar reprezenta o rezolvare pentru permanentele probleme de spațiu ale Primăriei Municipiului Satu Mare fiind ușor accesibil pentru populație, asigurând printre altele și multe locuri de parcare, iar dreptul de folosință al acestuia a fost solicitat în repetate rânduri ministerului. Pentru autoritățile locale îmbunătățirea estetică și structurală a stării clădirilor din centrul orașului este deosebit de importantă și totodată au la dispoziție resursele și soluțiile care fac posibilă renovarea imobilului”, a declarat deputatul UDMR Magyar Lóránd.

Prin întrebarea sa, deputatul așteaptă răspuns din partea ministerului în a cărui proprietate se află imobilul legat de intențiile pe care le are în legătură cu acesta și dacă plănuiește reabilitarea lui. Totodată în scrisoarea sa, Magyar Lóránd propune transmiterea dreptului de folosință a imobilului către Primăria Municipiului Satu Mare.

În ultima perioadă, deputatul sătmărean s-a interesat despre soarta mai multor clădiri aflate în stare deplorabilă și care se află în proprietatea diferitelor ministere. În răspunsurile date, proprietarii au făcut promisiuni că vor reabilita Gara și Poșta nr. 1 din municipiul Satu Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.