Ultima actualizare: ieri, 20:55

Locale

FOTO/VIDEO. Bertici Attila și Norbert au ajuns în Novosibirsk. Aventură în cel mai mare oraș din Siberia

Sătmărenii Attila și Norbert Bertici, tată și fiu, au ajuns în această dimineață în capitala Siberiei, după 6.700 de kilometri parcurși. Imediat ajunși în Novosibirsk, cei doi s-au întâlnit cu un mecanic care le-a verificat și pus la punct mașina. 

,,Dragilor! Am ajuns cu bine în Novosibirsk capitala Siberiei. Suntem bine, este ora 9:00 dimineața. Din Estonia tot auzisem un vâjâit mic când apăsam ambreiajul, un sunet nesemnificativ, cutia schimbă perfect, mașina merge ok. De la un prieten din Cluj aveam deja contactul de la un service din Novosibirsk și dacă tot suntem aici am ales să mergem până acolo pentru o constatare. Seara discutasem la telefon că, dimineața la 7 vom fi la el. Sergej la 6:50 ne-a așteptat deja cu cafele calde, a verificat mașina și ne-a dat verdictul: rulment de presiune. Hmmmm…. Noi când am pornit am pus set de ambreiaj nou, înseamnă că a fost defect de fabrică rulmentul. Pentru siguranța noastră și pentru a nu rămâne pe drum în iarna Siberiană, Sergei ne-a sugerat să schimbăm rulmentul. Norocul nostru că în Rusia sunt milioane de Loganuri cu siglă de Lada. Am găsit rulment de presiune la magazin cu 300 ruble (cca. 22 de lei!!) Iar am dat de oameni ruși foarte corecți care sa trezit la 6 dimineața pentru a rezolva problema noastră! Mulțumim Sergej!! Спасибо, Сергей!”, au declarat sătmărenii.

După ce mașina a fost pusă la punct, cei doi sătmăreni au pornit spre Krasnoyarsk. Până la destinația finală, și anume Vladivostok, sătmărenii mai au de parcurs peste 5.000 de kilometri.

6 comentarii

  1. unu Răspunde

    Bafta eu va tin pumnii , sa reusiti macar sa se auda de SATU MARE DE bine , drumuri bune DOAMNE AJUTA!!

  2. Roland Răspunde

    Drum bun in continuare, poate ne trimiteti mai des niste poze.

  3. Logan Răspunde

    No domu Tanga, bistos nem lesz Logan, du te și te ascunde după cazanul tău din Deutschland!

  4. y Răspunde

    Easy hombre, partea interesantă acum vine. Până acum a mers pe drumuri făcute pe vremea CCCP. Să-i văd prin Mongolia sau Kârgâstan unde nu tu drum, nu tu service auto,nu tu nimic pe mii de km. Oricum îi urez succes. Și ți-am mai spus că n-am mașină. Mai sunt și din ăștia. Am avut dar l-am vândut că nu-l pot conduce din cauza accidentului. Nu sunt fraier să plătesc impozitul degeaba.

  5. Norick Răspunde

    Drum bun in continuare , fara evenimente. ! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.